Teknologifag tilbyr fagbrev som gir deg unike muligheter til å jobbe i fremtidsrettede bransjer.  

Teknologifag tilbyr fagbrev som gir deg unike muligheter til å jobbe i fremtidsrettede bransjer.  

- Teknologiske fag gir de viktigste og mest spennende yrkene i fremtiden

For at norsk industri skal fortsette å drive landet fremover, er vi avhengig av ung arbeidskraft. Nå lanseres et helt nytt nettsted som skal inspirere de unge til å velge teknologifag.

Vi lever i en tid der ny teknologi utvikles hele tiden. Jobben som fagarbeiderne gjorde før i tiden var preget av mye håndverk og tunge løft. Nå er det en annen tid, og det kreves ny kompetanse av alt fra sveisere, automatikere - til produksjonsteknikere.

- Det er stor etterspørsel på kompetanse innen teknologifag. Teknologi er det som driver landet vårt fremover, og det er utrolig viktig å fortelle de unge hvor mye spennende man kan jobbe med i denne bransjen, forteller Ingunn Olsen Berg, daglig leder i OTEK Sør i Trøndelag. 

OTEK er et opplæringskontor for teknologiske fag, og er et bindeledd mellom skoler, næringsliv og det offentlige. Kontoret eies av medlemsbedriftene

Olsen Berg mener at ungdommer som skal søke på videregående i dag vet for lite om alle mulighetene som finnes om man velger teknologifag. Derfor har OTEK-kontorene i Trøndelag gått sammen om å lansere en helt ny og inspirerende nettside som skal vekke de unges nysgjerrighet.


 

Sjekk ut teknologifag.no her!Dette er teknologifag.no:

Nettsiden som nylig ble lansert heter noe så enkelt som teknologifag.no, og er laget på en kreativ og enkel måte som skal snakke språket de til unge – og ikke minst inspirere de til å velge yrker som gir deg unike muligheter i fremtiden.     

Teknologifag.no er bygget opp på en enkel måtte der du får valgalternativer som skal lede deg inn til hvilket fag som kan være riktig for deg. Alternativene du trykker på handler om dine interesser og ferdigheter - og til slutt ender du opp på en side der det står info om læringssteder. Du kan også lese historier om andre lærlinger i bedrifter.

Klikk deg inn på nettsiden og la deg inspirere.


Mange tror feil om fagbrev-yrker

Mange forbinder fagbrev med tunge og «skitne» yrker som gir dårlig lønn, og ble tidligere sett på som utdanning rettet mot de som ikke var tradisjonelt skoleflinke.

- Men folk tar veldig feil - og det er det vi ønsker å formidle med den nye nettsiden vår, forteller Roger Lillemark, daglig leder for OTEK nord i Trøndelag.

Jobbene som før innebar å jobbe i produksjonen eller gjøre ting manuelt er forbi. Robotisering og automatisering er på god vei inn i bedriftene. Mange vil kanskje tro at det betyr mindre arbeidere fordi robotene tar over, men der tar de også feil.

-  Robotiseringen øker behov for ny kompetanse i framtiden. Dette gir unge som velger teknologifag en lys fremtid med hensyn til inspirerende og utfordrende jobber. Våre bedrifter sier at vi skal ikke blir mindre folk, men robotiseringen skal bidra til at vi øker produksjonen og reduserer kostandene.

Teknologiske fag gir spennende yrker som også vil være viktge for fremtiden. 

 

Norge ligger i det øverste siktet på den teknologiske utviklingen, som vil si at mange av produktene som produseres i Norge selges til utlandet. 

- De som velger et yrke innen teknologiske fag får være med på en utrolig spennende utvikling. De får være med å drive Norge fremover med å jobbe i de viktigste industriene vi har, legger Lillemark til.

Trenger ingeniører med fagutdannelse

I et samfunn der «mastersyken» regjerer blant unge studenter, mener Olsen Berg det er på høytid at unge får vite gevinsten bak en fagutdanning innen teknologifagene.

- I næringslivet trengs det noen få professorer, noen ingeniører og mange fagarbeidere. Det finnes altfor mange der ute som streber etter en høy utdannelse, også ender de opp med å ikke få seg jobb, forteller Olsen Berg, og påpeker at det finnes en verden av gode jobbmuligheter som fagutdannet – og lønnen er god.

- Vi trenger både kloke hoder og handy arbeidere, både jenter som gutter. Bransjen etterspør unge som kan begge deler, fordi det er så viktig å forstå utviklingen samtidig som man må ha forståelse for den praktiske delen også, sier Olsen Berg.

Roger Lillemark er leder for OTEK i nord og Ingunn Olsen Berg er leder for OTEK sør i Trøndelag. Sammen ønsker de å fortelle unge om de spennende fremtidsyrkene innen teknologifag. 

 

Viser du nok engasjement og gode evner kan bedriften gi deg støtte til å ta etterutdannelse som ingeniør. Og med ingeniørutdannelse og fagbrev i bunn stiller du sterkt i bransjen.

- Det fagarbeidere gjør er jo egentlig realfag fra NTNU i praksis. De som utdanner seg innen teknologiske fag er med å bygge opp det universiteter forsker på, så uten dem hadde det ikke blitt god forskning. Det er noe å ha i bakhodet – og det er viktig å fortelle dette til de unge som skal velge yrkesretning, forteller Olsen Berg. 

Er du nysgjerrig og vil vite mer om mulighetene innen teknologifag? Sjekk ut teknologifag.no

Teknologifag gir deg et bredt spekter av spennende jobber der du får brukt både hode og hendene.  

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.