Foto: Eir-Jørgen Bue 

Foto: Eir-Jørgen Bue 

– Stjørdal trenger en sulten og nytenkende kommunedirektør

– Vi er en ambisiøs kommune og jobber aktivt med å fordele vekst til alle i samfunnet vårt. Den nye kommunedirektøren har spennende oppgaver i møte, forteller ordføreren i Stjørdal, Ivar Vigdenes.

Det kreves mye av en kommune som ønsker å skille seg ut. Stjørdal Kommune er den største vekstkommunen i Trøndelag, og de jobber hardt for å være en foregangskommune. Nå søker de etter en ny kommunedirektør, og ordfører Ivar Vigdenes er tydelig på hva kommunen trenger.

– Kommunedirektør er nok den mest komplekse stillingen man kan ha. Den er både lærerik og utfordrende med et bredt ansvarsområde. Og med et bredt ansvarsområde mener jeg alt fra barnehager, eldreomsorg, teknologi, vann og avløp – til store byggeprosjekter, forteller Vigdenes - som har vært ordfører i snart sju år.

Det er med selvsikkerhet at han utnevner Stjørdal som den beste kommunen å jobbe i.

Ordfører Ivar Vigdenes mener den nye kommunedirektøren vi få mye spennende å ta tak i fremover.  Foto: Foto: Eir-Jørgen Bue

 

En aktiv bykjerne

– Stjørdal er blitt et stort knutepunkt, der E6 møter E14 og Trønderbanen møter Meråkerbanen – og ikke minst Værnes Lufthavn, som er en sterk bidragsyter. Dette har hatt stor medvirkning for veksten i kommunen, mener ordføreren.

Stjørdal kommune har de siste ti årene opplevd økning i næringslivet. De har blitt en mer attraktiv kommune for både private og offentlige virksomheter.

– Vi ser at stadig flere reiser inn i Stjørdal for å jobbe, enn å pendle ut av Stjørdal. Hjemkommunen vår har fått et selvstendig vekstsentrum, og det er vi absolutt stolte av.

Stjørdal ligger vakkert til ved Trondheimsfjorden.   Foto: Morten Wold

 

– Hva kan den nye kommunedirektøren forvente seg av jobben?

– Den personen får jobbe med en ambisiøs kommune, og som jobber aktivt hele tiden med å fordele veksten i samfunnet vårt. Jobben vil innebære å sette seg inn i et bredt spekter av problemstillinger, og noe av det er utbyggingspolitikk og ytterligere utvikling av et levende sentrum med aktiviteter i bykjernen. Det er en viktig hjertesak for oss.

Vigdenes påpeker at kommunen er opptatt av å være annerledes, og det gjør de i hvert fall ved å skilte med en ting: De er den eneste kommunen i Midt-Norge som ikke har eiendomsskatt. Og det er intet annet enn positivt for innbyggerne og nyinnflyttede.


Har du kvalifikasjonene som kreves for å bli kommunedirektør? Les mer og søk på den spennende stillingen her

En stolt kulturkommune

Kommunen satser på å være foran på mange områder, men er det noe de er ekstra stolte av så er det kultursatsingen. I 2015 åpnet de Kimen Kulturhus, og det er den største kulturinnvesteringen som er blitt gjort i en kommune i Norge.

 – Vi satser bredt på kulturtilbudet, og er utrolig stolte over det vi har fått til med Kimen Kulturhus. Det er blitt et samlingssted for alle som ønsker å drive med ulike aktiviteter, så den investeringen ha vi lyktes veldig med, forteller Vigdenes.

Kimen Kulturhus er Stjørdal Kommunes største kultusatsing noensinne.   Foto: Laffen Jensen

 

Nå som de har utmerket seg som kulturkommune, vil de jobbe mye for å bli enda bedre på arrangementer.

– De siste årene har vi gjort suksess med å ha større kulturarrangementer og vil fortsette å jobbe med dette fremover, sier den engasjerte ordføreren.

– Hva kreves for å lykkes som kommunedirektør i 2020 da?

– Det kreves definitivt at man følger med på den raske teknologiske utviklingen, og er god på å lede endringsprosesser. Siden kommunen vår er opptatt av å være foran, vil det være uhyre viktig at kommunedirektøren er glad i og teste ut nye løsninger. Vår nye direktør vil få mye spillerom, og vi trenger en som er sulten og nytenkende – også når det kommer til kostnadseffektive tiltak og miljø.

Kulturhuset har et stilfult design.  Foto: Laffen Jensen

 

En omfattende prosess

Det er mange elementer som må være på plass for å kvalifisere seg til rollen som kommunedirektør. Rekrutteringsbyrået Experis bistår mange kommuner og organisasjoner med rekruttering av toppledere - både lokalt og nasjonalt. De er allerede i gang med oppgaven om å finne de rette kandidatene til ansettelsesprosessen.

– Vi bruker mye tid og ressurser på en skikkelig kravspesifikasjon. Det betyr at vi snakker med mange både internt i kommunen men også eksternt, for å danne oss et best mulig bilde av kommunen både organisatorisk, ledelsesmessig, kulturelt og økonomisk. Denne informasjonen bruker vi gjennom hele prosessen, forteller Kjell Strøm, som er rekrutteringsdirektør i Experis.

For å finne de riktige kandidatene bruker de annonsering i utvalgte medier. I tillegg søker de i aktuelle nettverk der de finner ledere med riktige forutsetninger og kompetanse.

– Vi jobber både nasjonalt og regionalt i denne sammenhengen, så her kan det dukke opp gode kandidater fra hele landet, forteller Strøm.

Kjell Strøm fra Experis har en viktig rolle i jakten på de riktige kandidatene til stillingen som kommunedirektør.

Kjell Strøm fra Experis har en viktig rolle i jakten på de riktige kandidatene til stillingen som kommunedirektør. 

Skal lede 1800 ansatte

En kommunedirektør skal være kommunens øverste administrative leder, og skal lede til sammen 1800 ansatte.

– Kommunedirektøren må være strategisk sterk, og evne å legge til rette for et godt samspill mellom fag og politikk, og være en veileder og premissgiver for dette samspillet. Det forventes også at kommunedirektøren er en tydelig og samlende leder, som bidrar til gode relasjoner med både ansatte, tillitsvalgte, politikere og kommunens innbyggere. Det er en veldig interessant rolle, og det blir spennende å følge prosessen videre, forteller Strøm.


Ordfører Vigdenes påpeker at de ikke vil sette trøndere fremfor andre gode kandidater.

– Vi vurderer naturligvis kun de beste kandidatene, men det trenger overhodet ikke å være en trønder. Vi har allerede opplevd stor interesse for denne toppstillingen, så vi innbiller oss at vi er ganske attraktive, sier ordføreren.


Er du Stjørdal kommunes nye kommunedirektør? Les mer om stillingen her

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.