Kine Stenhaug, frukt- og grøntansvarlig ved Bunnpris & Gourmet Tyholt, ble veldig glad for å vinne NM i frukt og grønt. 

Kine Stenhaug, frukt- og grøntansvarlig ved Bunnpris & Gourmet Tyholt, ble veldig glad for å vinne NM i frukt og grønt. 

Norges beste frukt- og grøntavdeling finner du på Tyholt

I 2019 havnet Bunnpris & Gourmet Tyholt på andreplass i NM i frukt og grønt. I år kunne de juble for gull!
Bunnpris & Gourmet Tyholt

Opplysningskontoret for frukt og grønt har i 13 år kåret landets beste frukt- og grøntavdelinger. Bunnpris & Gourmet Tyholt har kjempet i toppen lenge, og i år gikk de endelig helt til topps.

- Jeg ble utrolig glad da vi fikk vite at vi har vunnet. Etter at vi tok sølvet i fjor har vi jobbet hardt for å bli enda bedre. Derfor er det ekstra morsomt for oss å bli kåret til landets beste i frukt og grønt, sier Kine Stenhaug, frukt- og grøntansvarlig ved Bunnpris & Gourmet Tyholt.

Så, hvordan har de gått fra sølv til gull?

Høy kvalitet

Kjøpmann Tore Bjørnebo mener at innsatsen Stenhaug og kollegene legger ned hver eneste dag er gulloppskriften.

- Det som er aller viktigst for oss er at avdelingen skal holde høy kvalitet gjennom hele åpningstiden. Da krever det at alle som jobber her, om det så er fulltid eller deltid, er med og setter sitt preg på avdelingen, sier kjøpmann Tore Bjørnebo ved Bunnpris & Gourmet Tyholt.

- Kine er flink til å dele sin kunnskap med de ansatte og det har ført til at vi har et meget godt lag som klarer å levere kvalitet til enhver tid, legger han til.

Kjøpmann Tore Bjørnebo skryter av jobben Kine Stenhaug og kollegene har gjort for å vinne NM i frukt og grønt. 

Stenhaug har jobbet med frukt og grønt i flere år. Hun sier at laginnsatsen er viktig, men det er også viktig at det kundene plukker med seg hjem holder høy kvalitet.

- Vi har mer eller mindre en «nyåpning» i avdelingen hver morgen. Det skal være helt striglet. Varene vi setter inn skal være toppklasse. Vi snur og vender på alt før vi setter det frem i butikken. Ingen av våre kunder skal få med seg en bløt salat hjem, sier Stenhaug.


Dette er NM i frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt arrangerer NM i frukt og grønt.

Målet er å få flere nordmenn til å spise nettopp frukt og grønnsaker.

Finalistene, som velges ut fra høyest frukt- og grøntandel i kjedene, vurderes etter følgende kriterier:

Kvalitet og utvalg (godt førsteinntrykk, godt utvalg av basisprodukter og uten dårlige varer)

Mekanisk kommunikasjon (prisinformasjon, merking av opprinnelsesland, o.l.)

Kunnskapsrike og imøtekommende medarbeidere (kunnskap om oppbevaring, bearbeiding o.l.)

sfremmende tiltak i avdelingen (forbrukertips, smaksprøver, eksponeringer o.l.)

Butikkens frukt- og grøntandel

Kilde: www.frukt.no


Kreativ

Stenhaug sier at frukt- og grøntavdelingen hele tiden er i utvikling. Folkets matvaner endrer seg også titt og ofte.

- Vi skal ikke mange år tilbake før avokado og mango var en eksotisk vare i dagligvarebutikkene, påpeker hun.

I Bunnpris & Gourmet Tyholts frukt- og grøntavdeling er de ikke redd for å eksperimentere med det som kanskje blir morgendagens fruktfavoritter.

- Det er noe av det beste med jobben. Her kan man være kreativ. Vi ønsker at det skal være spennende å ta turen hit og kanskje få folk til å oppdage noe nytt, sier Stenhaug.

For noen år tilbake var avokado og mango ikke like vanlig å se i butikkhyllene. 

 

Et av de små enkle grepene Stenhaug og kollegene har gjort er å henge opp informasjon og smarte oppskrifter og informasjon om enkelte varer.

- Inspirasjon er viktig i mathverdagen til folk. Oppskriftene blir fort revet bort fra hyllene våre. Og hvis de har noen spørsmål, så stiller vi selvfølgelig opp, sier Stenhaug.

Skal fortsette å levere

Med sølv i fjor og gull i år – hva er planene videre for avdelingen?

- Frukt og grønt er noe som endrer seg hele tiden, og det blir viktig for oss å holde oss oppdatert på trendene som kommer. Vi ser at folk spiser mer vegetar og er opptatt av å ha et sunt kosthold. Jeg tror det kommer til å skje mye spennende fremover, sier Stenhaug.

Rundt omkring i avdelingen finner du smarte oppskrifter og gode tips. 

Og både Bjørnebo og Stenhaug er klar på at NM-gullet ikke blir en hvilepute for de ansatte ved Bunnpris & Gourmet Tyholt.

- Vi kommer ikke til å hvile på laurbærene, i hvert fall. Den dagen vi føler oss fornøyd, da er vi ferdige. Vi ser på dette som toppidrett, sier Bjørnebo med et smil.

- Gullet har bare motivert oss til å gjøre ting enda bedre. Det er et enormt løft for oss og vi kommer til å holde trykket oppe. Vi ønsker å kjempe i toppen neste år også, legger Stenhaug til avslutningsvis.

Vil du se landets beste frukt- og grøntavdeling? Her finner du Bunnpris & Gourmet Tyholt:


 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.