Seksåringene Ola, Jenny og Ada stortrives på svømmeopplæringen i regi av Trondhjems Svømme & Livredningsklub (TSLK). 

Seksåringene Ola, Jenny og Ada stortrives på svømmeopplæringen i regi av Trondhjems Svømme & Livredningsklub (TSLK). 

Slik får barnet ditt en trygg start i vannet

Etter noen måneder med en ufrivillig pause, er Trondhjems Svømme & Livredningsklub i gang med de liker best - å lære barn å svømme. Ola, Jenny og Ada setter stor pris på å være tilbake i vannet.
TSLK

Etter en lang pause som følge av coronaviruset er endelig Trondhjems Svømme & Livredningsklub (TSLK) tilbake der de hører hjemme - i bassenget.

- Det er selvsagt kjempefint å være i gang igjen. Endelig har vi muligheten til å gjøre det vi liker best - å lære barn å svømme. Og det ser ut til at våre medlemmer også har savnet oss, sier Per Osland, daglig leder ved TSLK.

Han sier at interessen for svømmeopplæring har vært overveldende etter «comebacket» i Pirbadet

- Det setter vi utrolig stor pris på. Svømmeopplæring er primæraktiviteten vår og vårt samfunnsoppdrag, sier Osland.

- Trygghet er nøkkelen for god læring. Evnen til å skape en trygg relasjon med barnet er noe vi har fokus på i utdanningen av våre instruktører. Hos oss skal barna ha det gøy, de skal lære og de skal glede seg til neste trening. Å lære betyr at de må ut av komfortsonen sin. Det er spennende og noen ganger litt skummelt, men hvis tryggheten er etablert går det som oftest helt fint, legger Osland til.

Hver økt varer 35 minutter. I starten får barna leke litt, der man drar inn elementer fra hva de har lært på forrige økt. Under hoveddelen terper man på noe helt nytt i vannet. Økta avsluttes med en lekesirkel, der man øver på tingene man har lært under hoveddelen.

Vil du vite mer om om svømmeopplæringen i TSLK? Trykk her!

- Kjempegøy

Noen av TSLK-medlemmene som har gledet seg til svømmetreningene i Pirbadet er Ola, Jenny og Ada.

Det er instruktør Frida Hynna som har ansvaret for svømme-trioen.

Ungene følger nøye med på instruksene fra Frida. Én etter én skyter de gjennom en ring i vannet, plasker med føttene og dukker som haier.

- Det er kjempegøy å svømme, sier barna samstemt.

- Jeg synes det er artigere enn fotball, sier Ola.

I tillegg til at de har det gøy, så har de også lært mye nytt på kurset.

- Vi har lært oss kjempemye. Vi kan flyte både på mage og på rygg, sier ungene.

- Også har jeg lært meg å crawle litt, sier Jenny.

Her er Ada i full fart gjennom en ring. 

 

- Tryggere i vannet

Mammaen til Jenny, Mari Solheim, sitter på bassengkanten og følger med på datteren som ivrig plasker rundt i vannet.

Hun forteller at Jenny har vært med på svømmekurs i et halvt år.

- Vi meldte Jenny på for at hun skulle få en trygg og god start i vannet. Storebroren hennes var også med i klubben tidligere. Det er en av de eneste fritidsaktivitetene som kan være livsnødvendig å kunne, så jeg synes det er viktig, sier mamma Maria Solheim.

Etter et halvt år i TSLK, har hun sett en stor fremgang hos Jenny.

- Ja, absolutt. Hun har blitt mye tryggere og lært seg utrolig mye teknikk på denne tida, sier Solheim.

Jenny og mamma Maria Solheim.  

 

Her kan du lese mer om høstens tilbud

Trivsel og trygghet

TSLK har nå over 2000 medlemmer og holder kontinuerlig svømmekurs for nybegynnere og viderekommende. Er du usikker på hvilket nivå som passer for ditt barn, kan du prøve ut denne nivåvelgeren.

- Hos de yngste handler det for oss om vanntilvenning. Vi fokuserer på de fire kjernefunksjonene – å dykke, flyte, gli og skape fremdrift i vannet, sier Osland.

- Barnas lærehastighet er avgjørende for når vi introduserer en ny øvelse. Her er det veldig individuelt blant deltakerne våre. For å kunne tilrettelegge best mulig for hver enkelt prioriterer vi høy instruktørtettet, sier Osland.

For progresjonen er det avgjørende at barna føler trivsel og trygghet i vannet. 

 

I TSLK får barna en trygg start i vannet. Hvis du vil øve med dine minste litt i sommer, har Osland følgende tips til deg.

- Det handler om tilvenning. Gjør dem vant med å få vann i ansiktet ved å sprute litt på dem og legge hodet i vannet, sier Osland.

- Det vanskeligste for de yngste er å gi slipp på sitt normale pustemønster, å ikke ha fast grunn under føttene og å gi slipp på horisonten for å orientere seg. Å overvinne disse grunnleggende behovene er hva god svømmeopplæring handler om, legger han til.

TSLK arrangerer også barnehagesvømming. Det kan du lese mer om her

Foretrekker Pirbadet

På den siste svømmetreningen før sommerferien, får alle barna et diplom og et lite merke som bevis på at de har deltatt.

Jenny, Ada og Ola er svært stolte over det det de har fått til, og viser stolt frem premien til fotografen. 

 

De forteller at de skal bade masse i sommer, men at de kommer til å savne Pirbadet.

- Vi liker bedre å bade i Pirbadet enn utendørs. Det er varmere her inne, sier seksåringene.

- Men det er fint å bade ute også. Jeg har badet i sjøen allerede nå, forteller Ada stolt.

Selv om de fleste tar sommerferie, holder TSLK flere svømmekurs i sommer. Her kan du lese mer om sommertilbudet til TSLK.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.