Kjøpmann Joakim Gjertsen er ikke bare gift med Lotte. Som kjøpmann for Rema 1000 på Frøya er han også sjefen hennes - noe begge synes går kjempebra! 

Kjøpmann Joakim Gjertsen er ikke bare gift med Lotte. Som kjøpmann for Rema 1000 på Frøya er han også sjefen hennes - noe begge synes går kjempebra! 

Rema 1000 Frøya:

Gift med hverandre – og med Rema 1000

Da Joakim Gjertsen (31) fikk muligheten til å bli Rema-kjøpmann på Frøya, var ikke kona Lotte vanskelig å be. Nå lever og ånder de for Rema 1000-butikken ytterst i det trønderske øyriket.
Rema 1000 Midt-Norge

- Ja, det blir mye Rema 1000-prat når man er gift og jobber sammen. Vi prøver å snakke om andre ting også, men egentlig prater vi jo om butikken hele døgnet, ler Lotte (29).

- Og det trives vi med. Å drive en Rema 1000-butikk er mer enn en jobb, det er en livsstil, føyer Joakim til.

- Butikken er vel mer som vårt tredje barn, kommer det kvikt fra Lotte.

Det unge ekteparet utfyller hverandre. Begge smiler og ler, og snakker åpent om gleder og utfordringer med Rema-livet på Frøya.

Joakim er kjøpmannen, mens Lotte har post- og personalansvar og alt annet som måtte dukke opp i løpet av en vanlig arbeidsdag. Hun er opprinnelig vernepleier, men da kjøpmann-muligheten for Joakim kom, så tok hun den nye yrkesutfordringen på strak arm.

Når man både er gift og jobber sammen, da blir det mye butikk-prat, både hjemme og på jobb. Her går Lotte og Joakim Gjertsen gjennom noen av dagens oppgaver i kontor- og pauserommet bak i butikken på Frøya. 

 

- For oss ble det veldig naturlig å jobbe sammen om dette. Vi har jo to barn også, slik at det er veldig greit for oss å kunne koordinere arbeidsdagene på best mulig måte. Og det har gått veldig bra å jobbe sammen, forteller Lotte.

Følg Rema 1000 Frøya på Facebook!

Tatt godt imot

Vi møter de to i Rema-butikken bare et par hundre meter fra sjøen, som skummer lett utenfor vakre Sistranda. Overgangen fra livet i Trondheim har gått bra for begge to, til og med for Lotte som opprinnelig er fra Porsgrunn i Telemark.

- Været og temperaturen er jo helt annerledes enn hjemme, men det går fint. Vi stortrives på Frøya og Hitra. Folk her har tatt så utrolig godt imot oss, synes hun.

Joakim har gått samme vei som så mange andre Rema-kjøpmenn. Han er født og oppvokst på Heimdal og startet som ekstrahjelp hos Rema 1000 på Tiller, før han startet i Fossegrenda og deretter gikk til Havstein på Byåsen. Der avanserte han til nestkommanderende (NK). Som NK i en Rema-butikk er man i utgangspunktet i posisjon til å kunne komme inn i Talent-programmet, som gir potensielle kjøpmenn riktig kompetanse. Og akkurat det skjedde med Joakim.

Les også: Dette er Talentprogrammet i Rema

- I utgangspunktet hadde jeg vel tenkt på en butikk i Trondheim, men da Frøya kom opp som et alternativ, så var det lett å bestemme seg. Her stortrives jeg, forteller Joakim.

Les også: Ekstremt lokal krabbe hos Rema 1000 på Hitra

Etter et kjapt familieråd hjemme, så forlot det unge paret derfor storbyen i 2014 og slo seg ned ute på kysten for å drive Rema-butikken for en annen kjøpmann. I juni i fjor kjøpte de butikken. De bor riktignok på Hitra, men kjenner seg som en del av en felles øyregion.

- Det har gått veldig bra. For min del har jeg jo fått en sterk forståelse for det å drive butikk, noe som i sin tur øker forståelsen for Joakims utfordringer, sier Lotte, mens både hun og andre løper inn og ut av det vesle kontoret.

- Her er det alltid noen oppgaver som må løses. Alle ansatte jobber i samme retning, med oppgaver på alle nivå, sier Joakim.

Joakim Gjertsen er opprinnelig fra Heimdal i Trondheim, men stortrives nå som kjøpmann for Rema 1000 på Sistranda på Frøya. 

 

- Så du sitter ikke bare og sjefer?

- Haha, det skulle tatt seg ut! Nei, det å være kjøpmann i Rema er en ekstremt operativ jobb. Og det er slik jeg liker det. Ingen dager er like, ingen oppgaver for små, sier Joakim, før han må løpe og hjelpe til i posten.

Nærmiljøet er viktig

Ett av fokusområdene i Rema 1000 fremover er lokale råvarer i de ulike butikkene. Nå er Frøya ekstra heldig stilt med SalMar bokstavelig talt i nabolaget, så det er gode råvarer på plass i butikken allerede. Men også Joakim ser på ytterligere muligheter for å få inn enda flere gode lokale råvarer. Det betyr at de ulike Rema-butikkene kan ha helt unike lokale matvarer.

- Folk flest er mer og mer opptatt av kvalitet, lokale råvarer og sunne produkter, som fisk fra SalMar og Frøya-øl, som er blant produktene vi har her. Vi har frihet til å ta inn produkter vi tror løfter tilbudet vårt, så det er absolutt noe vi jobber med, forteller Joakim.

Fokuset på lokale råvarer henger også naturlig sammen med den rollen en Rema-kjøpmann får i nærmiljøet. Som kjøpmann får man fort en viss status eller rolle. Joakim er bevisst på akkurat det.

Kjøpmann Joakim Gjertsen hos Rema 1000 Frøya er opptatt av forholdet til lokalmijøet. Han prøver derfor å støtte så mange lokale frivillige tiltak som mulig. 

 

- Rema-kjøpmenn skal være ydmyke og folkelige. Det tror jeg er det viktigste. Vi skal være en positiv del av lokalsamfunnet og da nytter det ikke å sette seg på sin høye hest. Jobben vi gjør betyr jo også arbeidsplasser for folk, så vi er virkelig med på å skape noe. Akkurat det gjør jobben ekstra betydningsfull, forklarer han.

Han tror at folk flest ser på Rema-kjøpmenn som hardt arbeidende og folkelig, ja, noen man unner suksess dersom den skulle komme.

- Er man flink og står på, så er det store muligheter hos Rema. Det er jo mye av grunnen til at man tør å satse fremtiden sin på dette, sier Joakim.

Vil ha flere kjøpmannspar

- Joakim og Lotte er et godt eksempel på det vi kaller kjøpmannspar, noe vi ønsker å satse mer på i fremtiden. En ny kjøpmann i et lokalmiljø kan for eksempel ha med en ektefelle som tilfører samfunnet kompetanse og arbeidskraft. Det er en vinn-vinn-situasjon, sier Vidar Andersen, direktør i Rema 1000 Midt-Norge.

Joakim og Lotte Gjertsen er ikke bare gift med hverandre, de har på mange måter også Rema 1000 som en del av familien. 

Han er godt fornøyd med at Talent-programmet i Rema 1000 til stadighet produserer flinke kjøpmenn, med riktig innstilling og forståelse for l lokalsamfunnet.

- Jeg kjenner jo programmet godt etter å ha vært med på å bygge det opp, og det er etter min mening det beste i sitt slag i Norge. Vår ambisjon er å finne kjøpmannstalenter og deretter gi dem den kompetansen og støtten de trenger for å drive en Rema 1000-butikk. Å forstå og være en del av lokalmiljøet er noe av det viktigste i dette, forklarer Andersen.

Sommer-økning i omsetning

Tilbake på Frøya, så begynner Joakim å se på klokka. Det er mer å gjøre. Vi treffer dem i juli og det er høysesong for både denne butikken og andre i lignende områder. Hyttefolket, turister og besøk fra alle de som tidligere har, flyttet betyr at befolkningstallet på Frøya øker kraftig om sommeren.

- Vi har nesten tre ganger høyere omsetning i juli, som i januar. Det er også ganske sterk konkurranse om dagligvarekundene på Frøya, forteller den unge kjøpmannen.

- Så da gjelder det å stå på og være effektive. Vi kan ikke henge rundt her hele dagen, flirer Lotte, etter febrilsk å ha prøvd å få sin ekte(kjøp)mann til å skru på sjarmen for fotografen.


Fakta om Rema 1000:

Rema 1000 AS omfatter virksomheten til Rema 1000 i Norge og Danmark. Virksomheten eies 100 prosent av Reitangruppen. Rema 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Rema 1000-butikkene er drevet etter en franchise-organisasjonsform, som i korthet betyr at franchisegiveren (Rema 1000) har utviklet standarder for etablering og drift av lokale virksomheter under et felles navn, mens franchisetakeren (kjøpmennene) står for driften av virksomheten og bidrar med personlig initiativ, skaperlyst og kunnskap om lokale forhold.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.