Ronny Bremnes og broren Ketil Bremnes er begge kjøpmenn for Rema 1000 på Fosen, henholdsvis her på Brekstad og i Åfjord. 

Ronny Bremnes og broren Ketil Bremnes er begge kjøpmenn for Rema 1000 på Fosen, henholdsvis her på Brekstad og i Åfjord. 

Rema 1000 på Fosen:

Rema-brødrenes drøm ble virkelighet på Fosen

Veien kan synes lang fra det storbylivet i Trondheim til å drive Rema 1000-butikker på Fosen. Men for brødrene Ronny (31) og Ketil Bremnes (26), så var de enorme mulighetene på Fosen altfor gode til å la passere.
Rema 1000 Midt-Norge

Ronny var først ute med å melde overgang til Fosen. Han var nestkommanderende (NK) i Rema 1000-butikken på Torvet i Trondheim og han hadde gjennomført Talent-programmet i Rema 1000 som utdanner nye kjøpmenn, da tilbudet om å ta over på Brekstad kom opp for fem år siden.

- Brynjar Hovstein, (daværende regiondirektør Rema 1000 Midt-Norge) var flink å utfordre meg. Etter et par turer hit sammen med familien, så bestemte vi oss for å ta muligheten. Jeg så at det kunne ligge an til sterk vekst i folketall og investeringer knyttet til den nye hovedflystasjonen, blant annet. Og det betød enorme muligheter for butikkdriften, forteller Ronny.

90 dager senere var han blitt fosning. I en alder av bare 26 år var han kjøpmann for egen Rema-butikk. Sammen med samboeren og en liten datter fant han seg en bolig et stykke utenfor Brekstad. De første årene var preget av mye arbeid og behovet for å bli kjent med både butikkdrift og lokalmiljøet.

Kjøpmann Ronny Bremnes hos Rema 1000 på Brekstad, er ikke redd for å ta i et tak. Her er det en reklameplakat på siden av butikken som skal byttes ut. 

 

- Jeg jobbet vel egentlig ganske mye, men for meg var det viktig med en god start. Siden jeg er fra Trondheim så var jeg jo helt ny her ute, og det er viktig for en Rema-kjøpmann å komme godt inn i lokalmiljøet. Og det har gått kjempebra, folk har virkelig tatt godt imot meg og familien, forteller Ronny, når vi snakker med ham på pauserommet. Da har han nettopp stått ute blant noen busker og hengt opp et nytt reklameskilt. Ingen oppgaver er for små for en Rema-kjøpmann.

Følg Rema 1000 Brekstad på Facebook!

Bidrar til befolkningsvekst

Ronny og familien flyttet etter hvert inn til selve Brekstad, noe som gjorde hverdagen adskillig lettere for den vesle familien. I dag har den vokst til fem medlemmer.

- Vi har bidratt bra til befolkningsveksten, nikker Ronny.

Samboeren jobber også i butikken, men for Ronny så var det tidlig i Brekstad-karrieren noe som kunne bli bedre. Han tok derfor kontakt med broren Ketil hjemme i Trondheim, og lurte på om han hadde lyst å komme til Brekstad for å bli hans NK (nestkommanderende).

Da Ronny Bremnes (t.h.) ble kjøpmann for Rema 1000 på Brekstad, var han ikke sen med å rekruttere sin yngre bror Ketil inn som nestkommenderende. Nå er Ketil selv blitt kjøpmann, for Rema 1000 i Åfjord. 

- Jeg studerte økonomi i Trondheim og jobbet ved siden av. Jeg hadde ikke akkurat tenkt på å flytte til Fosen, da tilbudet kom. Men etter en kort betenkningstid så var det tydelig at det var store muligheter i Rema, og ikke minst her ute på Fosen. Så da var det bare å hive seg rundt. Læringskurven var bratt, ler Ketil.


Etter rundt to år med hard jobbing som storebrors NK, søkte også Ketil Talent-programmet i Rema. Det er ikke alltid man kommer inn etter såpass kort tid i NK-rollen, men Ketil fikk plass. Og ikke bare fikk han plass, da programmet var gjennomført i 2016, kom muligheten han hadde drømt om ei stund: Et spørsmål om å ta over en butikk, i form av Rema 1000 Åfjord. Som 25-åring var han klar for å bli Rema-kjøpmann.

- Jeg kjente til butikken litt fra før og så potensialet. Som flere andre steder på Fosen har det vært en fin utvikling i Åfjord. Det bygges ny infrastruktur i området, det bygges vindmøllepark ikke langt unna, og selve handelssentrum er blitt skikkelig bra de siste årene. Det er jo dessuten en stor hyttekommune, så det er gode muligheter for vekst, sier Ketil, som fortsatt er singel og kan legge ned mye arbeid i å bygge opp butikken.

- Ja, han ble ikke her lenge, ler Ronny, når han skal beskrive sin bror karriere. Han er raskt med å understreke at han er glad på lillebrorens vegne.

Ketil Bremnes besøker sin storebror Ronny på Brekstad. Selv er han kjøpmann i Åfjord, fordi han mener både Åfjord og hele Fosen er en spennende region det går an å satse fremtiden på. 

Følg Rema 1000 Åfjord på Facebook!

Fordelene med Fosen

Begge brødrene nevner de store samfunnsinvesteringene og utviklingen generelt på Fosen, som viktig for deres avgjørelse om å forlate Trondheim. Foruten butikker på Brekstad og i Åfjord, er det Rema 1000-butikker i Rissa og Botngård også, som vil nyte godt av investeringseventyret som er i ferd med å bli virkelig på Fosen. Brødrene ser bokstavelig talt veksten rundt seg hver dag:

- På Brekstad er det jo veldig synlig, siden hovedflystasjonen forberedes for de nye F35 jagerflyene. Det bygges hus overalt og det kommer nye skoler, blant annet. Både i forbindelse med byggeprosjektene og driften av hovedflystasjonen, så vil det komme mange nye innflyttere. Det er kjempebra for Brekstad, Ørland og hele Fosen. Det er store muligheter for kundevekst, mener Ronny.

Alt for fotografen: Ronny Bremnes og broren Ketil Bremnes vil gjerne ha "hele" Fosen som bakgrunn, for satsingen i regionen er mye av grunnen til at de har blitt kjøpmenn her. 

 

Når vi ber dem bli med opp på taket for å ta bilder, er de ikke sene å be. En stige blir kjapt funnet frem og de hjelper hverandre med å sette den opp. Vel oppe på taket sitter latter og meldinger løst mellom Rema-brødrene. Begge kjenner seg sterkt knyttet til målet om å være operative ledere, med folkelighet og positiv tilknytning til lokalsamfunnet.

- Rema-kjøpmenn får fort en tydelig rolle i et lokalsamfunn. Jeg tror folk opplever at vi er stå på-folk, som det er bra å forholde seg til. Vi kjøpmenn vil jo kjenne kundene våre så godt som mulig, så vi kan ikke gjemme oss på bakrommet heller, forklarer Ronny.

Telefonen hans ringer. Det er bedriften Rørosmat som tar opp bestilling. Selv om det er et stykke unna Brekstad, så er denne type produkter viktig for både Rema 1000 som kjede, og de ulike butikkene. Foruten mat fra ulike deler av Trøndelag, er egg fra Roan noe som kundene på Brekstad og Åfjord kan kjøpe.

- Vi ser nå på flere muligheter for å utvide tilbudet vårt, forteller Ketil.

Unikt og lokalt

- Rema 1000-butikkene har store muligheter for å samarbeide med lokale produsenter. Dette er en viktig satsing for oss og hver enkelt Rema-butikk vil kunne ha et helt unikt tilbud på lokale produkter, sier Vidar Andersen, regiondirektør i Rema 1000 Midt-Norge.

Han er godt fornøyd med å ha rekruttert to så flotte nye fosninger til butikkene på Brekstad og i Åfjord.

- Dette er to unge menn som tar rollen sin på alvor. De har nok hatt en bratt læringskurve etter flyttingen fra Trondheim, men de går foran og viser hvordan vi ønsker å utvikle våre kjøpmenn med kompetanse og kunnskap om kundene i det samfunnet de er en del av. Og de bidrar til befolkningsvekst på Fosen også, sier Andersen.

Nærmest over hele Fosen bygges det og satses det, ikke minst som her på Brekstad, der ny hovedflystasjon for Forsvaret medfører befolkningsvekst og bygging. Denne utviklingen håper Ketil (t.v.) og Ronny Bremnes å dra nytte av for sine butikker i henholdsvis Åfjord og Brekstad. 

 

Ronny og Ketil er fortsatt tidlig i sin karriere, men stortrives i jobbene sine. De jobber hardt, men setter pris på stor fleksibilitet og frihet i arbeidshverdagen. At mange er svært unge når de tar over butikker, tror brødrene bare er en fordel.

- Rema satser på unge folk, og Talent-programmet er kjempebra, mener de.

Som brødre i like roller, så bruker de gjerne hverandre for å utveksle erfaringer rundt kjøpmann-rollen.

- Vi kjenner hverandre godt, stoler på hverandre og snakker selvsagt utrolig mye butikk. Dette er jo mer enn en jobb, det er en livsstil, slår Rema-brødrene fast.


Fakta om Rema 1000:

REMA 1000 AS omfatter virksomheten til REMA 1000 i Norge og Danmark. Virksomheten eies 100 prosent av Reitangruppen. REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Rema 1000-butikkene er drevet etter en franchise-organisasjonsform, som i korthet betyr at franchisegiveren (Rema 1000) har utviklet standarder for etablering og drift av lokale virksomheter under et felles navn, mens franchisetakeren (kjøpmennene) står for driften av virksomheten og bidrar med personlig initiativ, skaperlyst og kunnskap om lokale forhold.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.