Rema 1000 på Berkåk:

Stine (30) kapret drømmejobben på andre siden av E6

Nylig åpnet Rema 1000 på Berkåk med Stine Krystad (30) som kjøpmann. Tilfeldigheter gjorde at akkurat hun fikk drømmejobben i Remas første butikk på Berkåk.
Rema 1000 Midt-Norge

Stine Krystad hadde jobbet på bensinstasjonen over veien i knappe syv år, da en av kundene der spurte om hun ikke hadde begynt i Rema 1000 ennå.

- Jeg svarte som sant var at det hadde jeg jo ikke, og skjønte egentlig ikke spørsmålet. Da svarte han at jeg hadde «Rema-personlighet», så han skulle tipse noen han kjente. Litt etterpå fikk jeg en telefon fra Rema, og etter en del intervjurunder sammen med samboeren min fikk jeg drømmejobben som kjøpmann - og han som nestleder. Ganske tilfeldig, men midt i blinken, forteller Krystad, med et stort smil.

Geir Magne Johansen og Stine Krystad er kjøpmannspar i Rema 1000. Her hjelper de en kunde med å legge inn appen "Æ". 

 

Dermed ble hun og Geir Magne Johansen (33) Berkåks nyeste kjøpmannspar.

- Jeg hadde ikke klart det uten han, vi er et team som står sammen.

Følg Rema 1000 Berkåk på Facebook!

Nytt liv til sentrum

Det er ikke mange uker siden Rema 1000 Berkåk åpnet dørene på torget. Og selv om lokalene har huset dagligvarer helt siden syttitallet, var Rema 1000 et kjærkomment tilskudd til bygda ved E6.

- Vi har jo alltid måtte kjøre så langt for å handle på Rema, så dette var det nok mange som ventet på. Helt siden åpningen har det strømmet på med kunder og alle er veldig fornøyde. I tillegg gjør det jo noe med torget når man åpner noe nytt, det vekker nysgjerrighet og liv til alle stedene rundt også, sier Geir Magne og nikker mot uteserveringen til bakeriet like ved. Der sitter det både store og små som nyter ferske bakervarer i den sommerlige trøndersola.

Berkåks Rema 1000 har fått design laget av Snøhetta. 

 

Selv om ansettelsen av medarbeidere er på plass, hyllene er fulle og åpningen av butikken er unnagjort, må fortsatt Stine Krystad klype seg i armen noen ganger. For hun har hele livet ønsket å kunne drive noe selv.

- Jeg er ingen utpreget skoleperson, men har alltid villet jobbe meg oppover. At jeg sitter i dag som kjøpmann er nesten litt uvirkelig og jeg tar meg selv i å sitte å smile når jeg tenker på det. Siden både jeg og Geir Magne satser alt for å få dette til, blir det jo litt nedprioriteringer på hjemmebane, så det blir nok ingen ferie med det første. Kanskje i 2031?, sier hun spøkefullt.

Les også: Ekstremt lokal krabbe hos Rema 1000 på Hitra


Mer lokalt i butikkhyllene

I alt er det 33 kjøpmenn i Rema 1000 i Midt-Norge. Ni av disse er kvinner, og Krystad synes selv det er fint at hun er med på å trekke snittet opp.

- Jeg vet om flere kvinnelige kjøpmenn som gjør det veldig bra i Rema 1000, og jeg håper jo selvsagt jeg blir en av dem. Det er hyggelig å få muligheten, men det tenker jeg det er uavhengig av kjønn.

For det var ikke det at hun er kvinne som gjorde at Krystad fikk kjøpmannsjobben, men hennes ønske om å satse på lokalmiljøet på Berkåk.

Les også: Heijakomhadet!

- Om man skal oppsummere noen av Stines beste egenskaper som kjøpmann, må det være at hun er lokal og har et sterkt ønske om å bygge handelsstedet Berkåk, forteller Vidar Andersen, regionsdirektør i Rema 1000 Midt-Norge.

Stine og Geir Magne har nettopp åpnet butikken og er nå på jakt etter flere lokale produsenter som kan prege butikkhyllene på Berkåk. 

 

Det er ikke bare lokale krefter som er i fokus på den nye butikken på Berkåk, men også lokale råvarer. Dette henger sammen med at Rema 1000 nå øker fokuset på sunn og kortreist mat i de ulike butikkene. Det betyr at de ulike Rema-butikkene kan ha helt unike lokale matvarer. I dag kan kundene få kjøpt både egg fra Høne Pøne på Oppdal, og meieriprodukter fra Røros i butikken på Berkåk. Håper er å få enda flere lokale og kortreiste varer i butikkhyllene.

- Vi ser stadig etter flere produkter som er lokalprodusert, som er noe vi skal gå i gang med for fullt nå som vi har fått åpnet butikken. Vi har allerede flere produsenter i tankene, så om en liten stund kan man kjøpe enda mer lokale varer her, forteller Geir Magne.

Les også: Møt kjøpmannsparet på Frøya

Han har ikke mye tidligere erfaring med å drive butikk, men føler også at han har landet drømmejobben sammen med samboeren.

- Hun er en utmerket sjef, men sant skal sies så gjør vi det meste sammen. Da vi søkte etter medarbeidere fikk vi veldig god respons, og sammen har vi valgt ut det som har blitt et utrolig godt team i butikken, som mange kunder allerede har påpekt. Vi har begge kapret en jobb vi stortrives i, men det hadde det aldri blitt så bra uten alle de andre som står på hver dag for å gjøre butikken og Berkåk til et bedre sted, sier nestlederen.

Les også: Her er kjøpmannsfamilien på Støren


Fakta om Rema 1000:

Rema 1000 AS omfatter virksomheten til Rema 1000 i Norge og Danmark. Virksomheten eies 100 prosent av Reitangruppen. Rema 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Rema 1000-butikkene er drevet etter en franchise-organisasjonsform, som i korthet betyr at franchisegiveren (Rema 1000) har utviklet standarder for etablering og drift av lokale virksomheter under et felles navn, mens franchisetakeren (kjøpmennene) står for driften av virksomheten og bidrar med personlig initiativ, skaperlyst og kunnskap om lokale forhold.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.