Rema 1000:

Britt og Mesut ble hedret for innsatsen

Under årets Rema-show fikk både Britt Wenche Solberg (63) og Mesut Harmankaya (37) tildelt to av de gjeve prisene som årets markedsførere. Med hver sin unike bakgrunn var det ikke gitt at det skulle bli sånn.
Rema 1000

Annethvert år samles de om lag tusen ansatte i Rema 1000 Midt-Norge til Rema-show for faglig utbytte, hygge og ikke minst prisutdelinger og feiring på kvelden. Prisene som årets markedsførere er høyt verdsatte av de ansatte.

- Alle de 61 kjøpmennene, samt distribusjonen, plukker ut sine beste medarbeidere til prisen årets markedsfører. Det er med på å bygge stolthet rundt det å jobbe i butikk og bygge gode rollemodeller. Det er en bra tradisjon i tråd med Remas vinnerkultur, forteller regiondirektørene Vidar Andersen (Midt Norge) og Brynjar Hovstein (Trondheim) i Rema 1000.

De roser medarbeiderne som brenner for det de holder på med.

- De yter alltid noe ekstra, og det blir lagt merke til. Dette er en pris som henger høyt blant de ansatte og som skaper mye entusiasme. Årets priser viser også noe av mangfoldet og det inkluderende arbeidsmiljøet vi har i Rema. Mange har brutt barrierer på sin måte. Det gjør det veldig artig å jobbe i Rema.

Disse 61 ble årets markedsførere i sin Rema 1000-butikk, og fikk heder og ære på scenen under lørdagens Rema-show. 

 

Sprek som en ungdom

- Veldig stas og overraskende, koselig å bli satt pris på, sier en svært blid og fornøyd Britt Wenche Solberg ved Rema 1000 Sørsia på Steinkjer om utmerkelsen hun ble tildelt på Clarion Brattøra på lørdag.

Solberg kom til Rema-butikken på Sørsia som postansvarlig for tre år siden etter 42 år på postkontor, de aller fleste på postkontoret i Steinkjer før det ble nedlagt i 2014. 63-åringen er svært glad for muligheten hun fikk da Steinkjer-butikken fikk post i butikk.

- Tidligere jobbet jeg bare med post, så overgangen var stor da jeg kom hit og skulle sitte i kassa, ta tipping og annet butikkarbeid i tillegg. Men jeg trives veldig godt med det. Arbeidsdagen er mye mer variert og dagene går fort. Også er det veldig godt arbeidsmiljø her med mange unge folk, forteller Solberg som selv ble ansatt som 60-åring.

Hver dag er hun på jobb klokken seks for å sortere post som skal ut til 220 postbokser før ti på åtte. Solberg forteller at hun motiveres av den daglige kundekontakten og blir inspirert av at kundene går fra butikken blide og fornøyde. Som ansatt i Posten kunne hun ha pensjonert seg som 62-åring, men akkurat det hadde ikke passet den spreke damen.

- Jeg trives så godt på Rema og har ingen planer om å slutte med det første. Jeg skal i hvert fall bli til jeg er 70, ler hun.


Dedikerte medarbeidere

- Hun er en fantastisk person. Hun stiller alltid opp, både på jobb og privat, og ordner opp i det meste og alle liker henne.

Ordene kommer fra kjøpmann Sveinung Green ved Rema 1000 på Sørsia, som ikke var i tvil om hvem som fortjente den gjeve prisen fra hans butikk.

- Britt er blid, trivelig og kundevennlig hele tiden. Klart man blir glad i slike mennesker. Også er hun veldig stabil og aldri syk. Hun er som en sprek ungdom, en av oss, sier Green.

Ved Rema 1000 på Trondheim torg sitter en annen kjøpmann full av lovord om sin egen NK (nestkommanderende), som han tildelte prisen årets markedsfører.

- Da Mesut kom hit via Navs arbeidsprogram i 2013 så jeg en mann som hadde mistet totalt troen på seg selv. Han hadde gått arbeidsledig lenge, hadde gått personlig konkurs og var i en økonomisk krise som gjorde at han måtte bo hos sin mor på Byåsen med sin kone og tre barn, forteller Sturla Kregnes.

Men Kregnes så raskt potensialet hos sin nye medarbeider og gav han kjapt hovedansvaret for salatbaren i butikken. Her briljerte 37-åringen, økte salget og perfeksjonerte området. Etter ett år i arbeidspraksis vanket det fast jobb for Mesut og i fjor tok han steget opp til NK. Det er en helt annen Mesut som nå jobber i butikken.

Britt Wenche Solberg (63) og Mesut Harmankaya (37) ble hedret med priser på årets Rema-show. 

En solskinnshistorie

- Han har kommet seg veldig. Det hele er et lite eventyr, en ordentlig solskinnshistorie.

Borte er alt økonomisk rot. Det sørget Kregnes egenhendig for i fjor. To måneder etter kunne Mesut stolt fortelle at han og kona endelig hadde kjøpt seg eget hus, som var den store drømmen.

- Det har vært en artig prosess. Jeg var ikke i tvil om hvem som fortjente prisen mest. Mesut har hatt den beste utviklingen. Han er en dedikert medarbeider og et forbilde for resten, forteller Kregnes, som unektelig var rørt da Mesut fikk overrakt prisen på lørdag.

Selv er Mesut svært smigret og ydmyk over all heder og ære fra sin arbeidsgiver.

- Det var ufattelig artig og uventet. Jeg hadde aldri forventet noen pris. Jeg har bare møtt opp på jobb hver dag og gjort jobben så godt jeg kunne, forteller Mesut Harmankaya, og legger til at det er mange som gjør en god jobb og som hadde fortjent pris for det.

Han forteller om en spennende hverdag som aldri er kjedelig, mange artige folk og en utrolig lærerik reise. Takket være Rema og Sturla fikk han innpass i et stadig tøffere arbeidsmarked.

- Sturla har vært som en far for meg og har blitt et familiemedlem. Jeg ser veldig opp til han. Takket være han og Rema har jeg fått frem mitt potensiale. Jeg er veldig glad for å få jobbe her og føler meg heldig som får gjøre dette hver dag. Prisen gjør meg mer motivert til å jobbe enda hardere og stå på mer.

Nå er målet å bli kjøpmann selv, og selvfølgelig har han med Sturla Kregnes som støtte ved sin side også på denne reisen.


Fakta om Rema 1000:

REMA 1000 AS omfatter virksomheten til REMA 1000 i Norge og Danmark. Virksomheten eies 100 prosent av Reitangruppen. REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Rema 1000-butikkene er drevet etter en franchise-organisasjonsform, som i korthet betyr at franchisegiveren (Rema 1000) har utviklet standarder for etablering og drift av lokale virksomheter under et felles navn, mens franchisetakeren (kjøpmennene) står for driften av virksomheten og bidrar med personlig initiativ, skaperlyst og kunnskap om lokale forhold.


LES OGSÅ DISSE SAKENE:

Hos Lund bakes det med humor og stolthet

Historiske Hamstad Bakeri vokser med Rema-avtale

Rema-kjøpmennene i Stjørdal har alle trøndernes kjøkkenhage et steinkast unna

Dette er Rema-brødrene på Fosen

- Kunden er sjefen over alle sjefer

Mia (20) drømte om Rema-jobb som lita jente

Stine (30) kapret drømmejobben på Berkåk

Dette er en ekte kjøpmannsfamilie

Gift med hverandre - og Rema 1000

Her kryper krabbene nesten rett inn i butikkenInnholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.