Åse Sæther, kjøpmann Rema 1000 Namsos, kjøpmann Arne Tungseth Rema 1000 Rock City og hans nestkommanderende Eskil Tungseth, er strålende fornøyd med at Hamstad Bakeri er blitt totalleveradør av bake- og konditorvarer til Rema-butikkene deres  Namsos. Hamstad leverer også til andre byer i Nord-Trøndelag. 

Åse Sæther, kjøpmann Rema 1000 Namsos, kjøpmann Arne Tungseth Rema 1000 Rock City og hans nestkommanderende Eskil Tungseth, er strålende fornøyd med at Hamstad Bakeri er blitt totalleveradør av bake- og konditorvarer til Rema-butikkene deres Namsos. Hamstad leverer også til andre byer i Nord-Trøndelag. 

Rema 1000 i Namsos:

Lokale brød og kaker er en suksess for Rema og Hamstad Bakeri

I Namsos har Hamstad Bakeri vært et begrep i mange år. Et samarbeid med Rema 1000 betyr at det tradisjonsrike bakeriet nå lager godsaker til stadig flere nordtrøndere.
Rema 1000 Midt-Norge

En egen avtale mellom Hamstad, Rema 1000 og Mesterbakeren, innebærer at alle bake- og konditorvarer i Rema-butikkene i Namsos, Steinkjer, Inderøy og Rørvik, kommer fra de moderne produksjonslokalene Hamstad har i Østre Byområde i Namsos. Dette er midt i blinken for lokalt orienterte kjøpmenn:

- Mange kunder spør hvor brød og bakervarer kommer fra. Folk er mer og mer opptatt av kvalitet og hvor maten kommer fra. Fra Hamstad Bakeri får vi topp kvalitet og super service, så for oss er det utrolig bra at vi har en slik lokal samarbeidspartner, sier Åse Sæther, kjøpmann Rema 1000 Namsos.

Det er høst og skolestarttid i Trøndelag, så nå øker etterspørselen etter brød og kaker ganske så raskt. Vi er på omvisning i bakeriet som sørger for at Rema-butikkene har varer av topp kvalitet. Kjøpmann Arne Tungseth og hans nestkommanderende Eskil Tungseth hos Rema 1000 Rock City er også med. Anne Berit Båfjord fra administrasjonen i Hamstad Bakeri er kyndig og blid veileder.

Kjøpmann Arne Tungseth Rema 1000 Rock City og hans nestkommanderende Eskil Tungseth, samt Åse Sæther, kjøpmann Rema 1000 Namsos, må pent iføre seg riktig bekledning når de besøker Hamstad Bakeri i Namsos. Anne Berit Båfjord fra Hamstad (t.h.) viser rundt. 

 

- Å se hele prosessen er utrolig lærerikt. Det gir oss en ekstra stolthet at de produktene vi selger, er laget i nærmiljøet. Bare tenk på hvor mye mindre ferskt dette hadde vært, om det hadde kommet fra et bakeri langt unna, sier Arne Tungseth.

Følge Rema 1000 Namsos på Facebook

Følg Rema 1000 Rock City på Facebook

Stor betydning

Avtalen Hamstad har med Rema, skjer som en del av et tre-parts samarbeid, der Mesterbakeren nasjonalt har en leveranseavtale med Rema. Hamstad produserer så alle varer lokalt, enten som lisensprodukter for Mesterbakeren, eller de lager egne produkter. Det betyr at de aktuelle Rema-butikkene alltid kan tilby lokalt produserte bake- og konditorvarer.

- At Rema 1000 valgte oss, har betydd utrolig mye. Som alle andre bransjer opplever vi hele tiden store endringer og utfordringer. Avtalen vi har med Rema har sikret arbeidsplassene og utvikling av selskapet, forteller Øystein Hamstad (lille bildet), daglig leder og andre generasjon eier i bakeriet, som startet opp i 1954. Med Hamstad bakeri og søsterbedriften Hamstad Butikkdrift, så er det over 100 mennesker som jobber med produksjon eller salg av de velduftende varene.

- Vi merker en klar økning i henvendelser og spørsmål om lokal mat. Kundene setter pris på en lokal produsent. Til og med det som er nasjonale produkter, lages jo lokalt hos oss på lisens, sier Øystein Hamstad.

Les mer om Hamstad sine produkter her!

Suksess med nye produkter

Anne Berit Båfjord hos Hamstad Bakeri viser oss små spesialversjoner av Verdens Beste; en variant av den populære Kvæfjord-kaka. 

 

Det er også blitt tid og rom for innovasjon. Både miniversjoner av Verdens Beste (Kvæfjord-kake) og lignende søtsaker, samt ulike lunsjretter og nye typer brød testes ut fortløpende.

- Vi lanserte et eget Steinkjer-brød for en tid tilbake, og det er allerede blitt en bestselger i Steinkjer. Flere andre produkter viser samme tendens, så her er vi og Rema sammen om en spennende lokal utvikling, forteller en fornøyd bakeri-direktør.

I produksjonslokalene hos Hamstad Bakeri er det litt roligere nå på dagtid, enn grytidlig på morgenen. Det produseres likevel en jevn strøm av kaker, bagetter, lunsjretter – samtidig som det gjøres klart til nattens innsats. Som regel er det 1500 til 2000 brød som kjøres ut, hver eneste natt.

Nok en ladning brød på vei fra Hamstad Bakeri til Rema Rock Cityi Namsos. 

 

- Vi har rykende ferske og lokale brød i butikken når vi åpner kl. 07. Det betyr mye, forteller de fornøyde Namsos-kjøpmennene.

Og er det noe som mangler i butikken, så er det både kort vei og rask behandling hos en serviceinnstilt gjeng hos Hamstad, bekrefter Anne Berit Båfjord.

- Samtidig er vi meget opptatt av kvalitet og sikkerhet. Matproduksjon i Norge er underlagt strenge krav fra myndighetene, og slik skal det være. Vi setter vår ære i å produsere god og ansvarlig mat, sier hun.

Øyvind Fredheim, nasjonal salgssjef i Mesterbakeren, støtter det sterke fokuset på matsikkerhet. Mesterbakeren har 10 bakerier i Norge, samt samarbeidsbakerier som Hamstad Bakeri og Lund på Kyrksæterøra, som leverer til de ulike Rema-regionene. Kortreist kvalitet og kort beslutningsvei er blant nøkkelfaktorene i samarbeidet.

- Bakerier som Hamstad og Lund lager produkter på lisens fra oss, samt at de har egne lokale produkter. Vi sørger for at alle lover og regler følges og at bakeriene måles opp mot vår sertifisering FCCS 22000. For bakeriene, for oss og for Rema 1000 så er kvalitet og matsikkerhet prioritet nummer 1, slår Fredheim fast.

Hos Mesterbakeren ser man også et interessant oppsving i baking som håndverkerfag.

- Mange ser nok på Mesterbakeren som bare industriell produksjon, men vi har også mye manuelt arbeid med produktene våre. Og i bakerier som Hamstad er det mye håndarbeid. Vi tror kundene setter stadig større pris på slik kvalitet, sier Fredheim.

Slik deles en nybakt rullekake opp i passende biter hos Hamstad Bakeri i Namsos. 

 

Stolt av samarbeidet

Regiondirektør Vidar Andersen i Rema 1000 Midt-Norge er stolt over samarbeidet med Mesterbakeren og lokale bakerier som Hamstad i Namsos og Lund på Kyrksæterøra. Rema 1000 gikk for alvor inn da Hamstad Bakeri tok kontakt for snart to år siden, og mente det burde være mulig å drive et bakeri i Namsos på en bedre måte.

- Våre varer skal være produsert og solgt på en ansvarlig måte. Da var det naturlig for oss å bidra til at et bakeri som Hamstad kunne drive på en bedre måte. Rema kjøper alle bake- og konditorvarene hos Hamstad og bidrar til en sunn og bærekraftig drift.

- For en kjøpmann er det selvsagt en stor fordel å ha et bakeri i nærheten, som leverer kortreist mat av høy kvalitet. Det er bra for miljøet og bra for kundene!

Kjøpmann ved Rema 1000 Namsos, Åse Sæther, og Eskil Tungseth, nestkommanderende hos Rema 1000 Rock City smaker på godsakene hos Hamstad Bakeri i Namsos.  

 

Inne hos Hamstad Bakeri så går omvisningen mot slutten. Vi står i konditoriet. Her produseres kaker og andre søte produkter på rekke og rad. Noe av det selges i fabrikkutsalget rett utenfor. Vi får en smak av en helt nylaget rullekake, en av Hamstads klassiske favoritter.

- Utrolig godt! Hadde vi jobbet her, så hadde det blitt slankekur, ler de tre kjøpmennene.


LES OGSÅ DISSE SAKENE:

Rema-kjøpmennene i Stjørdal har alle trøndernes kjøkkenhage et steinkast unna

Dette er Rema-brødrene på Fosen

- Kunden er sjefen over alle sjefer

Mia (20) drømte om Rema-jobb som lita jente

Stine (30) kapret drømmejobben på Berkåk

Dette er en ekte kjøpmannsfamilie

Gift med hverandre - og Rema 1000

Her kryper krabbene nesten rett inn i butikken

Fakta om Rema 1000:

REMA 1000 AS omfatter virksomheten til REMA 1000 i Norge og Danmark. Virksomheten eies 100 prosent av Reitangruppen. REMA 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Rema 1000-butikkene er drevet etter en franchise-organisasjonsform, som i korthet betyr at franchisegiveren (Rema 1000) har utviklet standarder for etablering og drift av lokale virksomheter under et felles navn, mens franchisetakeren (kjøpmennene) står for driften av virksomheten og bidrar med personlig initiativ, skaperlyst og kunnskap om lokale forhold.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.