Frukt- og grøntansvarlig Kine Stenhaug, og resten av teamet på Bunnpris & Gormet på Tyholt jobber for å fortsatt være landets beste.  

Frukt- og grøntansvarlig Kine Stenhaug, og resten av teamet på Bunnpris & Gormet på Tyholt jobber for å fortsatt være landets beste.  

Inspirerer til grønn bølge med landets beste frukt og grønt

Da frukt- og grøntansvarlig Kine fikk frie tøyler, var det Bunnpris & Gourmet på Tyholt som stakk av med norgesmesterskapet i frukt og grønt. Nå håper de på et nytt gull – i alle fall hos kundene.

I 2020 var det Bunnpris & Gourmet på Tyholt som kunne ta med seg hjem NM-gullet i den årlige konkurransen i regi av Opplysningskontoret for frukt og grønt. De har landets beste frukt- og grøntavdeling – en hederspris de akter å beholde.

- Året før fikk vi sølv, så det var gøy å endelig få hovedpremien. I 2021 vil vi fortsatt selvsagt vinne, men det aller viktigste er at vi står til gull for kundene våre, forteller Kine Stenhaug, som er frukt- og grøntansvarlig på butikken.

Nye smaker

Mantraet til Kine og teamet er å alltid levere kvalitet, et rikt utvalg og det lille ekstra. Det er tydelig når du kommer inn i butikken, som nylig har utvidet avdelingen for frukt og grønt. Her ligger grønnsakene på rekke og rad og soler seg i glansen fra fersk frukt. Leter du etter noe helt spesielt til en oppskrift du nettopp leste, eller en spennende frukt du ikke har smakt før - er sjansene gode for at Kine og resten av gjengen på Bunnpris har nettopp det.

- Vi ønsker også å inspirere kundene til å prøve noe nytt. Vi tar ofte inn et lite parti av varene som er litt utenom sortimentet, fordi vi ønsker å ha et rikt utvalg. Og for å inspirere kan vi trekke ut en grønnsak på et eget display og lage plakater med egne oppskrifter eller tips og råd til hva du kan bruke den til, forteller Kine.

Her finner du oppskrifter og inspirasjon i både frukt – og grønnsaksdisken.  

Som da i høst, da Bunnpris Gourmet på Tyholt tok inn de litt uvanlige flaskegresskarene. Ikke øverst på handlelista til de fleste av oss, men en spennende grønnsak som passer perfekt til høstmåltidet.

- Vi hang opp noen oppskriftsforslag, og folk plukket med seg for å prøve – helt til vi ble utsolgt. Det er gøy å ikke bare selge varer, men også inspirere, forteller hun.

Vil fortsatt være best

For å opprettholde en frukt- og grøntavdeling i toppklasse, kreves det arbeid. Og heldigvis har Kine med seg mange på laget.

- Alle våre ansatte er opptatt av å vise oss fra vår beste side, alt fra kjøpmannen til ekstrahjelper. Hos oss er ikke bra godt nok, vi skal være best, sier Stenhaug.

For å bli best må man tenke langsiktig. Hos Bunnpris Gourmet på Tyholt planlegger de godt slik at du som kunde aldri skal oppleve at det du leter etter er tomt i hyllene.

- Vi har for eksempel kjøpt inn norske epler som vi lagrer optimalt, slik at de er perfekte til julesesongen. Slik kan vi alltid ha prima varer til kundene når de ønsker det.

I tillegg til rikholdige disker med frukt og grønnsaker, finner du også en rikholdig salatbar og det nyeste tilskuddet: en juicemaskin.

- Her kan man få ferskpresset appelsinjuice rett fra maskinen, det er farlig godt, ler Stenhaug.

Her skal du aldri finne tomme hyller. 

Spis opp maten

Det er tydelig at folk flest er opptatt av frukt og grønt. Stadig flere velger dagligvarebutikker ut fra sortimentet av ferske grønnsaker og frukt, og lar seg inspirere til å prøve noe nytt. Men med et rikholdig utvalg vil det alltid være slik at ikke alt er perfekt.

- Vi har et veldig bevisst forhold til å kaste mat. For den del år siden ville man kastet frukt med flekker eller agurker med et hakk, men i dag er det ikke sånn. Er det noe som er fullt spiselig, men ikke perfekt – selger vi det billigere istedenfor å kaste.

For en tid tilbake startet Bunnpris med SNÅL frukt & grønt, som er frukt og grønnsaker som kanskje bryter mål og standarder på utseende, men likevel smaker like godt. På Bunnpris & Gourmet på Tyholt er det faktisk gulrøttene fra SNÅL som er bestselgeren.

- De er billigere enn de mer «perfekte» grønnsakene og smaken er helt lik, så der er fint å se at kundene våre setter pris på det. Det hjelper oss å holde fokus på å minske matavfallet, sier Stenhaug.

God kvalitet og gode utvalg – også når du leter etter noe helt spesielt.  

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.