Hege Berdahl har jobbet på Bunnpris & Gourmet Tyholt i snart 30 år. Hun startet som deltidsansatt da hun var 17 år gammel. I dag er hun assisterende butikksjef.
- Det er en fin arbeidsplass. Vi har et godt arbeidsmiljø og en veldig stabil arbeidsstokk. Det er mange som har vært her i lang tid, sier Hege.
Hun forteller at de 30 årene har vært morsom og veldig lærerikt. Og at det er mye som har endret seg på disse årene – det er det ingen tvil om. Men en ting som har holdt seg populært gjennom årene er noe «alle» må ha; brød.
- Vi har alltid stekt brød og forskjellige rundstykker så lenge jeg har jobbet her. Og det har kundene våre satt pris på i alle år, sier hun.
Nystekte brød
Rett ved en delikat ferskvaredisk, finner du butikkens brødovn. Berdahl tar ut et brett med rykende ferske brød og en deilig lukt fyller lufta.
Og det blir ikke det siste brettet som kommer ut av ovnen denne dagen.
- Vi steker ikke brød bare en gang om dagen. Når du kommer til Bunnpris & Gourmet Tyholt skal du alltid ha muligheten til å ta med deg et nystekt brød i handleposen, sier Hege.
De selger nystekte brød i mange forskjellige variasjoner. Korn, surdeig og bondebrød, for å nevne noen. Men de fleste foretrekker et tradisjonelt valg.
- «Mors» brød er det vi selger desidert mest av. Den har en sprø skorpe, er ganske grov og passer med andre ord perfekt til frokostbordet og i matpakken, mener Hege.
I tillegg får butikken inn nystekte brød og småbakst fra Kløverbakeriet hver eneste dag. Da kan Bunnpris & Gourmet Tyholt friste med populære sorter, som grovt speltbrød, italienske fjellbrød og havrebrød.
Franske fristelser
Blant de yngre kundene er det et litt søtere alternativ som er bestselgeren.
- Vi holder jo til ved en skole og får en del elever innom på besøk. De er veldig glade i nystekte croissanter, men det er bollene som er mest populære, sier hun.
Utenom de tradisjonelle brødene, har flere og flere fått øynene opp for en fransk variant. Bunnpris & Gourmet Tyholt selger nystekte baguetter, som går som… – vel, varmt hvetebrød.
- Det har blitt utrolig populært. De er skikkelig crunchye, akkurat slik som baguetter skal være, sier Hege.
Og med nystekte brød og baguetter i handlekurven, så trenger du ikke å gå langt for å få tak i prima kvalitetspålegg til skivene.
Bakeriets nærmeste nabo er ostemodneriet. Her finner du vellagrete favoritter som Jarlsberg, Norvegia og Sveitserost, som setter prikken over i-en rundt frokostbordet.
Er du ute etter kjøttpålegg kan du bare traske fem meter til ferskvaredisken. Her finner du Berdahls favorittpålegg.
- Jeg vil anbefale alle å prøve gourmetskinka vår. Gjerne i kombinasjon med vår hjemmelagde eggsalat. Det er en utrolig god kombinasjon og en sikker vinner hos de fleste, oppfordrer Hege.