Ferskvaresjef Elin Herikstad sørger for at du får en biff-opplevelse uten sidestykke.  

Ferskvaresjef Elin Herikstad sørger for at du får en biff-opplevelse uten sidestykke.  

Slik sikrer ferskvaresjefen kjøttstykket du sent vil glemme

Visste du at Bunnpris & Gourmet på Tyholt tørrmodner kjøtt selv? Det gir en helt unik smak som gir deg matopplevelsen du husker lenge.

For fire år siden gikk Bunnpris & Gourmet på Tyholt til innkjøp av tørrmodningsskap for kjøtt. Det sikrer at du som kunde får kjøpt helt unike kjøttstykker – perfekt for en matkjenner som er ute etter det lille ekstra.

Kort fortalt går tørrmodning ut på at du lukker fuktigheten i kjøttet inne. Det gjøres blant annet i et tørrmodningsskap, der riktig temperatur og fuktighet gjør at kjøttet over tid får den riktige modningen. Kjøttet kan henge i alt fra 30 til 60 dager.

- Kjøttet vi henger i tørrmodningsskapet henger i minst fire uker før det selges. Da har kjøttet fått modnet, men jo lengre det henger jo mer markant blir smaken, forteller ferskvaresjef Elin Herikstad.

Her henger kjøttet til modning i alt fra 30-60 dager.  

- Noe helt eget

På Bunnpris & Gourmet på Tyholt er det storfekam og entrecôtekam med bein som får godgjøre seg i skapet. Her sørger Herikstad og de andre på ferskvareavdelingen at prosessen blir gjort riktig, og etter fire uker kan de ta ut kjøttet til salg.

- For å sikre den beste tørrmodningen skal kjøttet gjerne være marmorert og ha litt fett. Da trekkes det inn i kjøttet og gir en nydelig nøtteaktig smak, forteller Herikstad.

De tørrmodnede godbitene har allerede blitt populær blant kundene. Hvert år selger butikken rundt 200 kilo fra eget modneri, og det til tross for at det er begrenset mengde. Med en måneds ventetid mellom hvert parti, er det en prosess som ikke er gjort over natta.

- Men det er noe som er vel verdt å vente på. Ferskt kjøtt og en god biff er nydelig, men tørrmodnet er noe helt eget, mener ferskvarsjefen.

Kongen av biff

Hver gang butikken får inn et nytt parti med storfekam og entrecôte til tørrmodning, står det en plakat i butikken hvor kjøttet kommer fra. Der får man vite hvilken gård oksen kom fra, og hvor den er slaktet.

Tørrmodnet entrecote gir en unik nøtteaktig smak- enten du lager den på panna eller på grillen.  

For mange ansees tørrmodnet kjøtt som selve kongen av biff, og har du lyst å prøve Bunnpris & Gourmet Tyholts variant kan du få gode råd for tilberedning i ferskvaredisken.

- Det er utrolig mange måter å tilberede den på, men vi anbefaler at du ikke behandler den på samme måte som en vanlig biff. Gni den godt inn med ønsket krydder, før du freser den på medium til høy varme på panna for å gi den en fin skorpe. Etter det setter du den inn i ovnen til du når ønsket kjernetemperatur.

Og det aller viktigste må du ikke glemme;

- For å sikre at kjøttet ikke mister all den gode safta, må du la biffen hvile etterpå. Minst femten minutter, sier ferskvaresjefen.

I tillegg til tørrmodnet kjøtt finner du til enhver tid et rikholdig utvalg av kjøtt og fisk i ferskvaredisken på Bunnpris & Gourmet - enten du er ute etter noe godt til hverdagsmiddagen, eller det lille ekstra til helgekosen.

I ferskvaredisken finner du et rikelig utvalg av ferskt kjøtt og fisk. 

Tørrmodnet kjøtt:
  • Tørrmodning, eller dry aging, er en populær måte å mørne kjøtt på. Det sies at det beste kjøttet å tørrmodne er storfekjøtt, spesielt ryggstykket fra et ungt dyr.
  • Jo lengre kjøttet henger til tørrmodning, jo mer intens blir smaken og det utvikles en lukt som kan minne om spekeskinke.
  • Over tid vil kjøttet bli mykere, få en mørkere farge og en tynn skorpe på overflaten. Denne skorpen kan skjæres av før steking eller grilling.
  • Ved tilberedning av tørrmodnet kjøtt vil man oppleve at kjøttet ikke «krymper» på panna som vanlig kjøtt gjør.
 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.