Rema 1000 Støren:

Dette er en ekte kjøpmannsfamilie

Kjøpmannsparet Silje Slåen og Tom Roger Stamnli skulle egentlig gifte seg i 2016, men valgte heller å åpne Rema 1000 på Støren. De angrer ikke et sekund, og i dag har butikken blitt både levebrød og spennende tilholdssted for tre små kommende Rema-kremmere.
Rema 1000 Midt-Norge

- Pappa, kan jeg få is?, spør Emma håpefullt og ser opp på kjøpmann Tom Roger Stamnli. Det er vanskelig å si at det er tomt når isdisken bugner av alternativer i butikken.

- Det er kanskje det mest utfordrende med å være en skikkelig familiebedrift - å holde barna borte fra alle godsakene, sier kjøpmannen og ler.

Både Tom Roger og samboer og nestleder Silje Slåen, hadde begge jobbet sammen i ti år på bensinstasjon, da de bestemte seg for å følge drømmen om å drive noe eget. Ønsket var å åpne butikk på hjemplassen Støren. Da de fikk muligheten fra Rema 1000, ble det meste i livet stokket litt om.

Kjøpmann Tom Roger Stamnli og nestleder Silje Slåen har jobbet sammen i mange år. Nå har de åpnet Rema 1000 på Støren sammen. 

 

- Det er jo dette vi har ventet på, og endelig fikk vi sjansen. Da ble bryllupet utsatt, og vi har fortalt ungene at dette er hytta vår. Så når de andre barna er på ferie på hytta, er vi i butikken. Men ungene stortrives, og når butikken er stengt får de lov til å hjelpe til å ordne til en ny uke. Eldstemann har blitt en ekspert på å fylle i hyllene, forteller Slåen.

Selv er hun vokst opp på Lundamo, mens mannen er fra Høylandet. Men da de først flyttet til Støren var det gjort.

- Det er her vi og hele familien hører hjemme, det er det ingen tvil om. Både på Støren og i butikken, sier kjøpmann Tom Roger.

Følg Rema 1000 Støren på Facebook!

Lokalmiljø i blomst

Det er ikke bare lokale krefter står bak den nyeste butikksatsningen, det er også et preg av lokalmiljøet i utvalget som kundene får hver dag. Dette henger sammen med at Rema 1000 nå øker fokuset på sunn og kortreist mat i de ulike butikkene. Det betyr at de ulike Rema-butikkene kan ha helt unike lokale matvarer.

Les også: Heijakomhadet!

- Både vi og Rema 1000 er opptatt av lokale råvarer og produkter. Vi leter hele tiden etter spennende lokale samarbeidspartnere og har allerede fått inn mange fra området. Det er produkter som vi ser kunder her ønsker, og det er fint for oss å kunne tilby kortreist lokalmat.

Eggene fra Høne Pøne er noe av de lokale produktene som du finner på Rema 1000 Støren. Emma og Erlend Stamnli har god kontroll på hvor de ulike varene i butikken står. 

 

I kjøledisken får man blant annet høykvalitetsegg fra Høne Pøne på Oppdal, og delikate oster fra Rørosmeieriet.

- I tillegg har vi et godt utvalg av spekemat fra Eidsmo Kjøtt på Kvål, og det er også populært blant våre kunder. I tillegg så tenker jo ikke mange på at til og med melka man får i butikken i dag også er lokal. Det er fint å kunne støtte opp om det lokale næringslivet på denne måten, sier Tom Roger og Silje.

Les også: Møt kjøpmannsparet på Frøya

Knutepunkt i Trøndelag

Rema-butikken på Støren er rimelig fersk, og åpnet dørene i november 2016. I dag har de rundt ti ansatte. Da de første søkte etter de riktige menneskene til å jobbe i butikken, ble de overveldet av responsen.

- Vi fikk nesten 200 søknader, det satte oss helt ut. Men det sier jo mye om både utviklingsmulighetene her, og hvor viktig der er å satse i lokalsamfunnet. Butikken ligger jo i et nyere område av Støren og vi ser jo at det blir mer og mer attraktivt å både bo og jobbe her, forteller kjøpmannsparet som selv bor bare noen hundre meter unna arbeidsplassen.

Les også: Ekstremt lokal krabbe hos Rema 1000 på Hitra

De mener at næringslivet i lokalmiljøet er på vei oppover, og har stor tro på at Støren kommer til å bli et enda viktigere knutepunkt i Trondheimsregionen i framtiden.

- Vi synes det er flott at Rema satser såpass lokalt. Også ser vi jo at handelen går opp i området også. Vi trives utrolig godt her, og det er ingen tvil om at vi ser verdien i Støren. Vi håper jo at barna også vil bo her når de er voksne, sier Tom Roger.

Når butikken er stengt blir hyllene med bleier en liten hytte for små og nysgjerrige i familien Stamnli. 

Enn så lenge ser det i alle fall ut til at Emma, Erlend og storesøster Emilie trives, selv om hyttedrømmen ble til butikkdrømmen. For mellom hyllene med bleier, saft og juice er det mye spennende å se – om man er kreativ.

- Dette er hytta vår, forteller Erlend, og krabber bak noen strategiske plasserte bleiepakker i en av hyllene i butikken. Med et kreativt blikk kan man kanskje skimte konturene av et byggverk, laget i fantasien til en femåring.

- Men bare på søndager når ingen handler her, sier lillesøster Emma med et lurt blikk.

Les også: Mia (20) er allerede blitt leder i Rema-butikk

Fakta om Rema 1000:

Rema 1000 AS omfatter virksomheten til Rema 1000 i Norge og Danmark. Virksomheten eies 100 prosent av Reitangruppen. Rema 1000 er Norges ledende dagligvarekjede og en av landets sterkeste merkevarer. Rema 1000-butikkene er drevet etter en franchise-organisasjonsform, som i korthet betyr at franchisegiveren (Rema 1000) har utviklet standarder for etablering og drift av lokale virksomheter under et felles navn, mens franchisetakeren (kjøpmennene) står for driften av virksomheten og bidrar med personlig initiativ, skaperlyst og kunnskap om lokale forhold.

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.