Her kan du fiske og leie hytte i Trøndelags fineste naturområder

Hva gir deg vel mer hvilepuls enn å dra hyttetur, og nyte fjellets ro mens du står og venter på at fisken skal bite på? Trøndelag kan by på en sommer med varierte naturopplevelser både på fjellet og ved sjøen.

Naturen i Trøndelag har mye å by på, og regionen har til sammen 41 fjellstyrer som forvalter nesten 8,4 millioner dekar statsallmenning. Disse strekker seg fra Røros i sør til Namskogan og Røyrvik i nord. Områdene kan by på flotte turer der du kan leie hytte, eller fiske alt fra laks og ørret - til røye og sik. Sommeren byr på mange ferieopplevelser, og fjellstyrene ønsker at både lokale beboere og tilreisende skal benytte seg av den unike naturen i regionen.

Fjellstyrene jobber for at alle som er interessert i å oppleve naturen i regionen skal få bruke den, og tilrettelegger for overnattinger og aktivitetsmuligheter.

Hyttene passer for deg som enten liker å slappe av i naturen, eller bruke hytta som en base for fisketurer og andre turer i fjellet. 

 

Opplevelser for en rimelig penge

Fjellstyrenes hovedoppgave er å forvalte bruksrettene på statsallmenning; som beiting, seterdrift, jakt, fangst og fiske, men også å legge til rette for alle som ønsker å være i naturen.

Enten du liker å bare slappe av på ei hytte ved sjøen, eller ønsker å gå på fot- eller fisketurer så har fjellstyrene i Trøndelag noe for enhver smak. Interessen for å ferdes i naturen har økt de siste årene, og statsallmenningene i regionen byr på variert terreng, som er perfekt for både terrengsyklister, fjellvandrere og andre livsnytere som liker å feriere i naturen.

Fjellstyrene er opptatt av å opplyse folk om hvor mulighetene ligger, hvor man kan få nyte sommeren og gjøre aktiviteter til en rimelig penge.

Det finnes mange fantastiske fiskevann i hele regionen. 

 

De fleste av hyttene kan bookes direkte på nett, men for å leie eller låne andre hytter må du ta direkte kontakt med fjellstyret.


Vil du leie hytte i sommer? Her kan du booke hytter i Trøndelag!

Aktiviteter for enhver smak

Fjellstyrene i Trøndelag har både åpne hytter som alle kan besøke, i tillegg til et stort utvalg av utleiehytter, som ligger perfekt til for fotturer for både store og små – og mange ligger i nærheten av fiskevann. Noen steder er det også muligheter for å få leid seg båt eller kano.

Man kan finne mange fantastiske perler i hele fylket, hvor det er variert terreng og storslått natur.


Her finner en kartoversikt over fjellstyrene i både Midt-Norge og i hele Norge


Hyttene kan du enten leie gratis eller betale en makspris på 2000 kroner per døgn, alt etter størrelsen og antall sengeplasser på hytta. Fjellstyrenes tilbud skal være åpent og tilgjengelig for alle som ønsker det.


Fjellstyrene tilbyr mange flotte hytter for en rimelig leiepris. 

Mange av fjellstyrene i Trøndelag er allsidige og det arrangeres spennende aktiviteter for både voksne og barn. På våren og høsten kan man være heldig og få være med på prøvefisking eller storviltjakt, noe som pleier å være populært. Fjellstyrene er opptatt av å engasjere både små og store friluftsinteresserte.


Drømmer du om å tilbringe sommerferien i den vakre fjellheimen? Her kan du lese mer om booking og aktiviteter

Bli med på fjellstyrenes Instagram-konkurranse! Legg ut ditt fineste naturbilde fra en statsallmenning i Trøndelag og tagg bildet med #fjellstyreneitrondelag og du er med i trekningenom å vinne overnatting på en av fjellstyrenes hytter eller andre gjeve friluftspremier. Vinnere kåres en gang i måneden!


Sommeridyll på Frosta. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.