– Jeg liker å bidra til at barn skal føle seg trygg i vann

I Pirbadet er det både lek og fullt fokus når barna er på svømmekurs hos Trondhjems Svømme & Livredningsklub (TSLK). For instruktør Eilert Juul Wolfgang er det viktig å skape en trygg relasjon til barna og at det skal være gøy å svømme.

Det er ingen tvil om at trivselsfaktoren er høy når barna er med på sesongens svømmekurs på Pirbadet. Instruktør Eilert Juul Wolfgang (20) er i gang med ukens kurs for badenymfene Matheo Moe (8) og tvillingene Sigrid og Truls Frisvoll (6).

– Det er mye som spiller inn for at man skal lykkes med svømmekursene. Mitt fokus er å bidra til trygghet og god stemning med lek og moro – samtidig som vi øver på svømmeteknikk, sier Juul Wolfgang, som har jobbet for TSLK i 2,5 år


Eilert Juul Wolfgang stortrives som svømmeinstruktør i TSLK.  

Sammen med om lag 80 andre svømmeinstruktører i TSLK gjør de en viktig jobb for å skape trygghet og gode svømmevaner for barn. I løpet av en uke er over 1800 barn innom de ulike kursene i klubben. Hvert semester holder de kurs en gang i uka, og til sommeren inviterer de til en intensivt svømmekurs for barn mellom 2 - 14 år.

Vil du at barnet ditt skal bli med på kurs i sommer? Les mer om sommerkurset her!

Samhold og svømmeglede

Pirbadet ligger idyllisk til og kan by på svømming i god temperatur, selv på de mest ruskete værdagene. Juul Wolfgang har vokst opp i en svømmefamilie og har gode barndomsminner fra både Pirbadet og bading på sommeren.


God beinteknikk er viktig når man skal bli en habil svømmer. Fra ventre: Matheo, Sigrid og Truls. 

– Jeg har drevet aktivt med svømming i nesten ti år og for meg er det utrolig givende å se at jeg klarer å spre svømmeglede hos barna. I tillegg får jeg viktig erfaring som instruktør samtidig som jeg må lære meg å vinne barnas gunst. Dette er drømmejobben for meg akkurat nå, forteller den unge svømmeren – som for tiden tar opp fag ved siden av jobben.

Han forteller at han som tenåring kom seint i puberteten og var ikke spesielt god på ballidrett, som mange andre var. Han fant sin idrett i svømmingen, og i dag ser han hvor viktig det er å få gode svømmeferdigheter allerede som barn.


Lek og moro er viktig for at barna skal ha det gøy på svømmekurs.  

– Svømmeidretten bygger på grunnferdigheter som er viktig for alle. For meg betyr det mye å få bruke lidenskapen min til å motivere barn til å drive med svømming.

Ønsker du at barnet ditt skal bli en trygg og stødig svømmer? Sjekk ut sommerens kurs her!

Utdanner unge ledere

På hvert svømmekurs er det mellom to til fire barn per instruktør, avhengig av nivået på gruppa. Kurstimene varer i 35 minutter fordelt på to bassenger i Pirbadet, i tilllegg til at TSLK holder kurs andre steder. Emma Solhaug (24) er teamleder for dagens kurs, og hun fungerer som et bindeledd mellom instruktørene, barna, foreldrene og ledelsen i TSLK.


Emma Solhaug elsker deltidsjobben som teamleder for svømmekursene i TSLK. 

– Jeg har vært glad i svømming hele livet og begynte å trene i klubben da jeg var fem år. Jeg var instruktør i TSLK i elleve år før jeg begynte å jobbe deltid som teamleder for tre år siden, forteller Solhaug, som i tillegg studerer materialteknologi på NTNU.

For Solhaug er det perfekt å ha hobbyen som jobb ved siden av studiene. Teamlederjobben gir henne også viktig ledererfaring som vil komme godt med videre i livet.


Som teamleder sørger Emma for både trygghet og progresjon på svømmekurset.  

– Vi har et veldig godt miljø i TSLK og det betyr mye for meg at ledelsen gir unge svømmere ansvar og muligheten til å få ledererfaring, legger Solhaug til.

Sommerens beste kurs for barn

Teamlederens viktigste rolle er sikkerheten under kursene. I tillegg bruker de mye tid på å coache og veilede teamene sine. Solhaug sørger for at instruktørene har en god progresjon, slik at kvaliteten på undervisningen leverer høy kvalitet hele veien.

– Det er utrolig gøy å se gleden og utviklingen hos barna. Mange av de som er med på kursene kjenner flere av de andre som er med, og jeg merker godt hvor mye har å si for dem å ha lekekameratene rundt seg. Da blir det både morsommere og de tør å utfordre seg selv mer i bassenget.

Å ha gode venner rundt seg i vannet kan bety mye for barna. 

I sommer arrangerer TSLK intensivkurs som går over fem dager og Solhaug har en klar oppfordring til foreldre med små barn:

– Sommerkurset er intensivt og vil være en gyllen mulighet for barn som enten er med på kurs i dag eller er helt ferske svømmere. Kurset varer i en uke og vi ser at barn får en større progresjon når de får leke og lære seg svømmeteknikk over en lengre periode.

Her kan du lese mer om sommerens svømmekurs!

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post. Synes du denne type artikler ser spennende ut for din bedrift, ta gjerne kontakt på samme e-post.