Boligprosjektet har slått alle rekorder – utbyggeren
mener dette kan være grunnenProdusert av Adresseavisen Brand Studio for Øvre Nyhavna

Det legges store planer for utbygging av Nyhavna i tiden fremover, og det satses stort på boliger for urbane trondhjemmere. På Øvre Nyhavna bygges det til sammen 600 leiligheter, og i løpet av første salgsuke ble fjerde byggetrinn solgt i rekordfart.Det gamle industriområdet ved Nyhavna er i oppblomstring, og i løpet av de kommende årene vil dette være et sted med et yrende folkeliv, butikker, kafeer, restauranter og arkitektoniske bygninger blant grønne parker og fine uteområder – midt mellom sentrum og Trondheimsfjorden. Boligprosjektet på Øvre Nyhavna er noe utenom det vanlige, og prosjektsjef for Heimdal Bolig, Håvard Ulvan, kunne ikke vært mer fornøyd med salget og boligprosjektet så langt.

 

Prosjektsjef i Heimdal Bolig, Håvard Ulvan, er storfornøyd med mottakelsen som Øvre Nyhavna har fått.


– Øvre Nyhavna er et perfekt bosted for folk som tenker langsiktig og ønsker å bo i en bydel som etter vår mening har alt. Interessen for leilighetene har vært enorm, og i løpet av den første uka vi la ut fjerde byggetrinn for salg, solgte vi hele 108 av 115 leiligheter. Det har slått rekorder på nyboligsalg, sier Ulvan fornøyd.

Et gjennomtenkt prosjekt

Boligprosjektet består av til sammen fem byggetrinn, og alle byggetrinnene skal stå ferdig i løpet av 2023. Første byggetrinn betegnes som signalbygget til hele prosjektet, og har fått navnet Bølgen. Første, andre og tredje byggetrinn er tegnet av arkitekt Per Knutsen og har en moderne og elegant stil med en fasade i bølgeformer.

– Alle byggetrinn har fått hvert sitt navn, som refererer til både naturen og området rundt Nyhavna. Første byggetrinn består av tre bygg, der det ene bygget har fått navnet Broen, fordi den har ei bru som går over til Bølgen med en felles takterrasse.

Navnene og byggetrinnene skal utgjøre et helhetlig konsept, sier Ulvan som mener det er flere grunner til at boligsalget på Øvre Nyhavna har gått så utrolig bra.

Nytenkende og fremtidsrettet

Et boligprosjekt som Øvre Nyhavna krever et dyktig team og solide
samarbeid. Heimdal Bolig har hatt flere gode samarbeid med byggentreprenøren Backe Trondheim på andre byggeprosjekter i byen, og nå skal Backe Trondheim igjen være totalentreprenøren for Heimdal Bolig. Prosjektleder Lars Finserås i Backe Trondheim synes det gøy å få være med å skape et så unikt boligprosjekt i en bydel i vekst.– Hele konseptet, både beliggenheten og designet på boligene er et nytenkende prosjekt som kombinerer pussfasader, glassverandaer med flislagte gulv og innslag av panel. Dette har tydelig falt i smak hos stilbevisste og urbane trøndere.

Lars Finserås, prosjektleder Backe Trondheim

Backe Trondheim styrer byggeprosessen på første og andre byggetrinn, og har derfor et stort ansvar for at alt går som det skal.

– Det er alltid mye å gjøre under slike prosjekter, med mye tilvalg fra kundene som har kjøpt leilighetene og alle detaljer som skal på plass. Det er ingen tvil om at de som kjøper leilighet her er kvalitetsbevisste, og de skjønner at det er en smart investering. Jeg er nok ikke alene om å tro at Nyhavna-området kommer til å bli et av byens mest attraktive bydeler om noen år, mener prosjektlederen.

Et hjem for alle

 Leilighetene i Øvre Nyhavna varierer i størrelse fra 26 til 130 kvadrat, og har en sammensatt kjøpegruppe. Håvard Ulvan mener det kan komme av at boligene ligger rett i nærheten av fasiliteter som treffer både unge og eldre.

Med Ladestien, sjøen og kjente samlingspunkter som Solsiden og E.C. Dahls Bryggeri rett i nærheten er Øvre Nyhavna midt i blinken for hele aldersspekteret.

– Leilighetene har vært populære både for småbarnsfamilier og studenter - i tillegg til pensjonister, som gjerne har bodd i større bolighus i nærheten og som ønsker å bo mindre og mer moderne.

Det blir lagt en stor jobb i å lage fine grøntarealer for beboerne. Når alt står ferdig kan alle som bor der gå gjennom hele prosjektet i en grønn lunge av vegetasjon og koselige områder. Over kjellergarasjen mellom byggetrinnene vil det også komme en gårdshage som vil være til glede for beboerne.

– Vi gleder oss til det endelige resultatet, sier Ulvan, som er spent
på å følge utviklingen av bydelen fremover.Disse aktørene har bidratt til suksessen bak Øvre Nyhavna:

Multiconsult Norge AS har utført geoteknisk og miljøgeologisk prosjektering, og oppfølging i byggefase. Arbeidene innen geoteknikk har blant annet omfattet grunnundersøkelser og utredning av områdestabiliteten i hele utbyggingsområdet. Det har vært stort fokus på valg og tilpasning av riktige og fornuftige løsninger som minimerer risiko for naboområdene vedrørende områdestabilitet og områdesetninger. Byggene er fundamentert med stålkjernepeler til berg, og det er utført omfattende måleprogrammer rundt tomta. Innenfor miljøgeologi er det utført kartlegging av forurenset grunn og utarbeidet tiltaksplan for håndtering av forurensede masser. Det er laget en detaljert plan som har sikret forsvarlig og kostnadseffektiv oppgraving og disponering av forurensede masser til godkjente mottak, og arbeidene er fulgt opp av miljøgeolog på stedet.
Norsafe Brannsikring AS har utført brannisolering av stålkonstruksjoner og branntetting.

Takk for tilliten – og gratulerer med de flotte boligblokkene!

Font

Nye krav fra både utbyggere og myndigheter bød på utfordringer for arkitektene bak Heimdals boligprosjekt Bølgen. Men utfordringer har aldri stoppet Per Knudsen. Slik tenkte han da han designet «innfallsporten til Øvre Nyhavna». Per Knudsen Arkitektkontor AS (PKA) har jobbet med Heimdal Eiendom og Heimdal Bolig i en rekke utbygginger. Nå har Knudsens blyantstreker satt sitt preg på en bydel i rivende utvikling. PKA har jobbet hardt for å gi den nye bydelen, og disse byggene, en identitet.


Siv.Ing. Danielsen AS har prosjektert betong- og stålkonstruksjoner.

Vi ønsker å takke for tilliten og gratulerer med et flott prosjekt.

Font

Vi gratulerer Heimdal Bolig med et flott prosjekt på Øvre Nyhavna.

Totaltek Trøndelag har utført alt av elektroinstallasjoner.

Font

HTH uno form har levert kjøkken innredninger til Øvra Nyhavna.

Font

Trondheim Stål AS har utført alt av stål bæring for Øvre Nyhavna BT1 og BT2, og er sertifisert innen ISO 9001, ISO 14001, NS-EN1090 og innehar sentral godkjenning.

Vi gratulerer Backe Trondheim og Heimdal bolig med de flotte byggene og takker for tilliten!

Hallingdal Bergboring har utført stålkjernepeling med krevende grunnforhold og kvikkleire.Facial expression, Font

AS Blikkenslager Olaf Hansen har utført alt av blikkenslagerarbeid på tak og fasade. De ønsker å gratulere både Backe Trondheim AS og Heimdal Bolig med et flott prosjekt og takker for samarbeidet.

Font

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text