La arrangementet til et museum – ble en braksuksess!

La arrangementet til et museum – ble en braksuksess!Produsert av Adresseavisen Brand Studio for MiST

Font

Hva er viktig for deg når du skal finne et sted for en stor begivenhet i livet, eller når du skal finne lokasjon til en konferanse med jobben? For Håvard Ravn Ottesen var det å gi medlemmene i NFU en musikalsk og kul opplevelse – i museumslokalene på Rockheim.

Enten du er opptatt av kunst, musikk eller kulturhistorie så har MiST (Museene i Sør-Trøndelag) noe helt spesielt å vise frem til sitt publikum. Men det er ikke bare vanlige museumsbesøk MiST sine totalt 12 museer har å tilby.

– Vi tilbyr leie av lokaler – og til og med hele museet, for private begivenheter og arrangementer for næringslivet. Både jobbkonferanser, bryllup og bursdager blir litt ekstra spesielle på et museum. Vi skreddersyr opplegg for de fleste anledninger, forteller salg- og bookingansvarlig i MiST, Karin Fuglem.

NFU Trondheim booket seg inn på ikoniske Rockheim da de 3. desember i fjor hadde sin årlige feiring av FNs internasjonale dag for utviklingshemmede.

– Det ble en braksuksess! Du får jo ikke en mer unik lokasjon enn i et så
kult museum som Rockheim, sier leder for NFU Trondheim, Håvard Ravn Ottesen.

Suksess på Rockheim: Leder for NFU Trondheim, Håvard Ravn Ottesen, mener alle burde vurdere et arrangement på et av MiST sine 12 museer.

Årets høydepunkt

Det ble en eventyrlig dag for de nesten femti medlemmene av NFU (Norsk Forbund for Utviklingshemmede) som fikk komme til Rockheim for å se trønderrockens egne helter: Bjarne Brøndbo og Chand Torsvik. Konserten ble strømmet live på Facebook, slik at NFU-medlemmer over hele landet kunne få med seg arrangementet.

– Den 3. desember kaller vi for «funkisdagen», og målet vårt var å feire funksjonshemmede. Det gjorde vi blant annet ved å skrive ned typiske negative skjellsord og beskrivelser som funksjonshemmede ofte får høre, og la de i en kiste som Handikapforbundet hadde tatt med, forteller Ottesen.

I samarbeid med Trondheim Kommune og Rockheim ble det en opplevelsesrik dag i rocka og moderne omgivelser.

– Rockheim var et perfekt sted for NFU Trondheim. Museet gjorde en kjempejobb på alle områder, og hadde en teknisk tilrettelegging som virkelig viser potensialet dette stedet har for både store og små arrangementer, mener Ottesen.


Her kan du lese mer om det du kan oppleve hos MiST!


Et nytt sted for teambuilding og samhold

Ottesen mener det er viktig å finne nye arenaer og nye måter å møtes på.

– Jeg anbefaler alle å velge et museum som neste sted for en sosial sammenkomst, enten det er i jobbsammenheng eller et privat arrangement. Det er noe spesielt med et museumslokale, og MiST kan i tillegg tilby mange ulike aktiviteter for teambuilding og samhold. Vi fikk et perfekt skreddersydd opplegg på Rockheim og jeg følte at vi kunne senke skuldrene og nyte opplevelsen, forteller lederen i NFU Trondheim.
Tilpasser til anledningen: Salg- og bookingansvarlig i MiST, Karin Fuglem, forteller at de skreddersyr opplegg til de fleste store og små anledninger.


For å gi medlemmene en gyllen mulighet til å få med seg det Trøndelag har å by på av museumsopplevelser i sommer, har NFU gitt MiST sitt sommerkort i gave.

– Det ligger jo an til å bli en fullverdig norsk sommerferie i år også, og det er da vi må benytte muligheten til å oppleve det regionen vår har å by på. Med et sommerkort kan medlemmene våre besøke alle MiST-museene gratis hele sommeren.

– Det blir en begivenhetsrik sommer med mye historie og kultur, sier Ottesen som også kan meddele at han og NFU har flere planer sammen med MiST fremover.


Her kan du lese mer om sommerkortet til MiST

MiST består av til sammen 12 museer:

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, Norsk Døvemuseum, Ringve Musikkmuseum, Rockheim, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim kunstmuseum, Museet Kystens Arv, Kystmuseet i Sør Trøndelag, Rørosmuseet, Orkla Industrimuseum, Trondhjems Sjøfartsmuseum og Rindal skimuseum.

Skreddersydde opplevelser for alle

MiST-museene strekker seg fra kyst til fjell, og her kan du oppleve alt fra gruvesafari – til besøk på et moderne havbruksanlegg. Bli med på en
historisk togreise med Thamshavnbanen, Norges første elektriske jernbane, eller la Trondhjems Sjøfartsmuseum ta deg med på et seilas med Seildampskipet Hansteen.

Du kan lære om båtbyggerkunsten og kjenne lukta av tjære i båtbyggeriet på Kystens Arv - eller drømme deg bort med en musikalsk omvisning på herskapelige Ringve Musikkmuseum– De fleste av museene tilbyr leie av lokaler til større og mindre arrangementer. Vi har møtefasiliteter i særklasse, og flere av museene har også egne restauratører. Ved å kombinere arrangementet med våre opplevelser får gjestene våre det lille ekstra, sier Fuglem,
som er ansatt i MiST for å ta imot bookinger og skreddersy arrangementer.

Museene i Sør-Trøndelag er et mekka for kurs og aktiviteter som du kan oppleve med både kolleger, venner og familie. Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er et av Norges største friluftsmuseer, og egner seg godt til både store og små arrangementer.

De tilbyr lokaler i ulike størrelser, og med to kirker på området er det perfekt for bryllup, påfulgt av middag i et av museets mange lokaler. De har også hatt stor suksess med større firmaarrangementer. Da tas gjerne hele museumsområdet i bruk, og man kan ta del i ulike aktiviteter.

Bakgrunnsbilde Boxed Bildetekst consectetur adipiscing elit.

– Sverresborg er spesielt flott til sommerarrangementer. Vi har hatt flere store og små begivenheter på museet tidligere, og vi opplever at det gir folk en opplevelse de sent vil glemme, sier Fuglem.– Vi gjør alt vi kan for å gi gjestene våre en uforglemmelig opplevelse, med både omvisninger, musikk, mat og det beste vi har å by på av trøndersk kulturarv.


Vil du vite mer om det MiST kan tilby? Ta kontakt med bookingansvarlig Karin Fuglem for mer info.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text