Derfor velger mange familier å forevige minnene sine her

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR TITT MELHUUS

Tiden går fort og barna vokser raskt. Derfor er det viktig for familien Hagen Spets å forevige minnene på en fin måte. Det fikk de god hjelp med fra fotografene ved Titt Melhuus.

Merethe Hagen Spets, Henning Spets og barna Ole Einar (7), John (5) og Iver (1) fra Trondheim bruker sommeren til å fylle en spesiell tradisjon.

De har pleid å ta bilder av barna mens de er små. Nå er det vesle Iver sin tur å stille opp for fotografen. Men denne gangen skal hele familien stille opp foran linsen.

Vi har tatt bilder av de minste i tur og orden. Nå føler vi oss som en komplett familie, så da var det på tide å ta noen fine familiebilder

Merethe Hagen Spets

Hun har tidligere forsøkt å knipse bilder av barna sammen, men resultatet har ikke egnet seg for å henge opp veggen.

- Jeg har prøvd, men det ble rett og slett litt for kaotisk, sier hun med et smil.

Ønsker du å få fine bilder av familien din? Da bør du besøke Titt Melhuus


Smile-teknikker

Derfor har tatt turen til tradisjonsrike Titt Melhuus, som holder til i flotte lokaler i Kjøpmannsgata i Trondheim, rett ved Lykkens portal. Merethe og Henning sier at det krever litt forberedelser før man skal fotografere de minste.

_2D59514.jpg

Fotografene Torgrim Melhuus og Hanne Hestø Ness sto for fotograferingen av Hagen Spets-gjengen.

Fotografene Torgrim Melhuus og Hanne Hestø Ness sto for fotograferingen av Hagen Spets-gjengen.

- Vi har bestandig med oss to fotografer på slike typer oppdrag. Det er viktig å ha noen som kan håndtere lyset, slik at bildene blir best mulig, forklarer Torgrim.

Denne gangen er det Torgrim som står for selve bildetakingen, mens Hanne kontrollerer lyset. Iver på ett år er litt skeptisk til det hele i starten, men heldigvis har Torgrim, som har levd av fotografi siden han var 15 år gammel, fullt av smarte triks på lur for å få smilet frem hos minstemann.

Så lenge man har skjortene klar og har snakket med ungene, så går det utrolig fint

Merethe Hagen Spets

Med grimaser, lyder og en usynlig teipbit på fingeren, smiler ettåringen lurt inn i kameraet.

- Det handler om å jobbe seg inn hos barna, og det varierer veldig etter hvor gamle de er og personlighet. Men det ordner seg alltid til slutt, sier Torgrim.

- Se så fine bilder

Kort tid etter at hele familien har blitt fotografert, bærer turen tilbake til Titt Melhuus sine lokaler. Hele familien er samlet rundt bordet for å se resultatet. Å si at de er fornøyd med resultatet er en underdrivelse.

- Se så fine bildene ble. Det er så mye personlighet i dem. Nå blir jeg litt rørt, sier Merethe.

- Hehe, se på bildet av John med hendene i lomma. Det ser ut som han prøver å fortelle oss noe, som om han bærer på en lur hemmelighet, sier Henning.

_2D59532.jpg
_1D53304_S.jpg
_1D53412.jpg
_01D1306.jpg

Som de fleste andre, så bærer Merethe og Henning med seg et kamera hele tiden i lommen. De forteller at de knipser bilder ofte, men at de bare ender opp på en harddisk.

- Resultatene blir ikke like bra, og bildene kan ikke sammenlignes med de som bli tatt hos en profesjonell fotograf, sier Henning.

Torgrim mener nøkkelen til å få fine bilder er enkel, men samtidig vanskelig. Han sier det handler om å få frem relasjonene og det beste i øyeblikkene på en god måte.

- Det skal komme frem at personene på bildet virkelig er glad i hverandre. Bilder gir tilhørighet, og når bilder av familien henger på den beste plassen i stua, så er det et tegn på at de er elsket, forteller fotografen.

Her kan du se flere familiebilder som er tatt av Titt Melhuusavslutning21.jpg

Lager bildevegg

Og nettopp det har familien Hagen Spets tenkt å gjøre.

- Vi har en fire-fem bilder fra før av i huset. Nå tenker vi å samle dem sammen og lage en bildevegg, forteller Henning.

Bildene stammer fra nettopp Titt Melhuus. Både Henning og Merethe har blitt fotografert av Titt Melhuus siden tidenes morgen.

- Konfirmasjonsbildet av Merethe henger fortsatt i stua til foreldrene hennes. Bildet av meg som ble knipset i 1990 har hengt oppe i tre forskjellige hus siden den gang. Bilder fra Titt Melhuus varer i lang tid, sier Henning.

I voksen alder har de i tillegg til barnebilder og familiebilder fått foreviget bryllupsdagen gjennom Titt Melhuus. Henning og Merethe har følgende svar på hvorfor de stadig vender tilbake:

avslutning1.jpg

Og det har de tenkt å gjøre i fremtiden også.

- Vi tenker å ta bilder av barna når de blir litt eldre. Det er en stund til, men tida går fort. Det er viktig for oss å ta vare på minnene, sier Henning og Merethe.

De er ikke alene om å ta turen til Titt Melhuus flere ganger.

- Over 50 prosent av de som blir tatt bilde av oss, kommer tilbake en gang i fremtiden. Det er et tegn på at vi gjør ting rett, og det er vi veldig glade og ydmyke for, sier Torgrim.

Titt Melhuus tar bilder til alle anledninger og behov. Her kan du bestille time!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio