ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Stort boligprosjekt på Dalgård:

Stort boligprosjekt på Dalgård:

Grey
Grey

– Vi gleder oss til å flytte inn!

Det er stor byggeaktivitet på Dalgård i disse dager. Dalgårdstunets 14 rekkehus ble nylig ferdigstilt – og nå står de 115 leilighetene for tur.

–– Vi har tre av fire bygg ute for salg nå, forteller Maren Johnsen Smedhaug fra EiendomsMegler 1.

Hun er megler for Dalgårdstunet og har også hovedansvaret for å følge opp boligprosjektet for utbygger Barlindhaug Eiendom.

De første leilighetene skal stå ferdig i 2024 og vil da bli et naturlig treffpunkt og nærsenter for lokalbefolkningen. Store grøntområder med sosiale soner og lekeplasser omkranset av de fire leilighetsbyggene, handelsareal med blant annet ny dagligvarebutikk og apotek, samt et åpent torg skal tilføre noe positivt til både nærområdet og beboerne som flytter inn.

Maren Johnsen Smedhaug forteller at interessen for boligprosjektet på Dalgård har økt etter at byggingen startet.

People in nature, Flash photography, Woody plant, Smile, Yellow, Branch, Happy, Wood, Tree

–– Vi har tre av fire bygg ute for salg nå, forteller Maren Johnsen Smedhaug fra EiendomsMegler 1.

Hun er megler for Dalgårdstunet og har også hovedansvaret for å følge opp boligprosjektet for utbygger Barlindhaug Eiendom.

Maren Johnsen Smedhaug forteller at interessen for boligprosjektet på Dalgård har økt etter at byggingen startet.

People in nature, Flash photography, Woody plant, Smile, Yellow, Branch, Happy, Wood, Tree

De første leilighetene skal stå ferdig i 2024 og vil da bli et naturlig treffpunkt og nærsenter for lokalbefolkningen. Store grøntområder med sosiale soner og lekeplasser omkranset av de fire leilighetsbyggene, handelsareal med blant annet ny dagligvarebutikk og apotek, samt et åpent torg skal tilføre noe positivt til både nærområdet og beboerne som flytter inn.

Urban design, Residential area, Plant, Sky, Building, Cloud, Window, Tree

Rekkehusene er solgt og allerede innflyttingsklare. De gode tilbakemeldingene som kommer fra de ferske rekkehuseierne, er en god indikasjon på hva leilighetskjøperne kan forvente.

Felles for både rekkehus og leiligheter er at hver boenhet har gjennomgått møysommelig planlegging for å skape funksjonelle boliger med høy arealutnyttelse og bokvalitet.

Bygges i et trygt og godt etablert boligstrøk på Byåsen, hvor alt ligger i behagelig avstand – barnehage og skole, butikker, byen og ikke minst Bymarka er like i nærheten.

Her kommer:

 • 115 leiligheter, fra 35 til 130 kvm.

  • Flotte og varierte planløsninger med god standard
  • Innflyttingsklart fra sommeren 2024
 • Nytt nærsenter

  • Her planlegges blant annet ny Coop Extra og apotek
 • 14 store rekkehus

  • Gode familieboliger med arkitektur som skiller seg ut
  • Innflyttingsklart oktober 2022. Alle rekkehus er nå utsolgt.

– Midt i blinken for oss

For Sindre Fenne Grøtheim og Helene Dahlen startet boligkjøpsprosessen en sommerdag i 2021. Mens de var ute og gikk tur på Byåsen, fikk de øye på et skilt i en veikant på Dalgård. Der stod det om boligprosjektet Dalgårdstunet og rekkehusene som skulle bygges der.

Det endte med at Sindre og Helene signerte kontrakt på ett av rekkehusene innen det hadde gått en uke.

Enda en uke senere kom det nok en gledelig nyhet – de ventet sitt første barn.

– Alt stemte, smiler Helene.

– Da vi oppdaget at Dalgårdstunet også skulle bestå av rekkehus, var det virkelig midt i blinken for oss, forteller Helene.

– Her har vi et godt nærmiljø med barnehage, barneskole, ungdomsskole og idrettsarena like i nærheten, sier Sindre og kaster et blikk på familiens yngste medlem.

På gulvet ligger seks måneder gamle Nora under en babygym og pludrer fornøyd.

Den lille familien flyttet inn for noen dager siden og er i full gang med å pakke ut – nå skal huset forvandles til et hjem.

Husk lyd!

 – Vi har vært veldig heldige

Gjennomgående kvalitet

Helene og Sindre forteller at det var mange ting som gjorde at de falt for akkurat disse rekkehusene. Plasseringen på Byåsen var viktig, men også romløsningen, designet og den generelle standarden var avgjørende for valget de tok.

Interior design, Comfort, Wood, Flooring, Fixture, Floor, Building
Interior design, Cabinetry, Furniture, Building, Table, Countertop, Lighting, Grey, Tableware, Wood
Road surface, Motor vehicle, Tire, Wheel, Asphalt, Sky, Building, Rolling, Tree, Sidewalk

– Jeg ser jo kvaliteten i forskjellige detaljer rundt omkring i huset. De sorte rammene rundt vinduene, de flotte flisene på badet, den matte og hvitlakkerte parketten og den klassiske hvite fargen på veggene – uten gulskjæret jeg ikke liker, ramser Helene opp og ler.

Både hun og Sindre er veldig fornøyde med oppfølgingen de har fått underveis fra utbygger Barlindhaug Eiendom og entreprenør Consto.

– De har en veldig fin nettside hvor man kan jobbe med tilvalgene. Da vi planla noen endringer på kjøkkenet, ble vi kontaktet direkte av HTH. Det har i det hele tatt vært raske svar hele veien, i tillegg til at vi har fått fulgt byggeprosessen veldig tett gjennom en nyhetsfeed de stadig oppdaterer, forteller Helene.

– Det har ikke vært noen overraskelser, skyter Sindre inn.

Nå kommer leilighetene

På andre siden av veien er byggetrinn 2 godt i gang. Her skal det etter hvert komme 115 leiligheter fordelt på fire bygninger.

Leilighetene består av 56 ulike planløsninger, fra 2-roms på 35 kvadratmeter til 4-roms på 130 kvadratmeter.

– Dette gjelder eksempelvis malingsfarger, parkettgulv, flis, kjøkken- og baderomsinnredning, garderobeløsninger og elektro- og rørinstallasjoner.

– Alle som kjøper en leilighet på Dalgårdstunet kan gjøre personlige tilpasninger og endringer før prosjektet er ferdigstilt, forteller eiendomsmegler Maren.

I likhet med rekkehusene, har materialbruk og fargesetting i fasader også her vært viktig for å gi leilighetsprosjektet egenart.

Fasadene til leilighetene utføres som pussfasader i farger som står godt til hverandre og omgivelsene. I tillegg til å være vedlikeholdsfrie gir fasadene som er valgt et estetisk vakkert og bymessig preg.  

En enklere hverdag

Inne på Mikaelsen Bakeri sitter en entusiastisk trio og prater forventningsfullt om byggingen som foregår utenfor. Turid og Johan Langdahl ble kjent med Maren da de kjøpte en av leilighetene på Dalgårdstunet.

– Jeg må jo bare si at vi har fått fantastisk god hjelp av Maren, hun har vært kjempeflink og hjelpsom fra første øyeblikk, stråler Turid.

Både hun og Johan er pensjonister og de ser frem til en mer lettvint hverdag uten stort hus og eiendom som må vedlikeholdes.

Da ekteparet bestemte seg for at tiden var moden for å flytte ut av eneboligen på Ugla, var det aldri noen tvil om at de skulle holde seg på «rett side» av elva. Derfor virket også Dalgårdstunet-annonsen som Turid tilfeldigvis fikk øye på i avisa, veldig lovende.

– Her har vi butikk, legesenter, fysioterapi, drosje- og bussholdeplass rett utenfor – og Bymarka like i nærheten, legger Johan til.

– Da sa jeg bare at «Hit skal vi», sier Turid.

– En genial leilighet

Ekteparet forteller at valget falt på en av de øverste hjørneleilighetene.

– Den har mange vinduer og to balkonger, hvor det blant annet er en liten balkong utenfor soverommet – og det er ingenting som sperrer for utsikten. En genial leilighet, forteller Turid.

Selv om de likte planløsningen på fireromsleiligheten, har de likevel planer om å gjøre noen endringer. De ønsker seg nemlig en større stue. Ettersom de kjøpte leiligheten før byggingen startet, får de større innflytelse rundt alle valgene som skal tas.

– Fordelen med å kjøpe tidlig slik Turid og Johan har gjort, er jo at de har muligheten til å tilpasse leiligheten i større grad. De har ikke bruk for tre soverom, så da kan de heller lage en større stue, forklarer Maren.

– Det koster mindre å ta disse avgjørelsene med en gang.

Husk lyd!

– Prosessen har vært veldig fin

Kvalitet i alle ledd og høye miljøkrav

Maren forteller at det er lagt vekt på at Dalgårdstunets leiligheter skal ha et urbant uttrykk med store glassflater, god takhøyde og åpne løsninger.

Alle boligene har private uteplasser, i tillegg til tilgang på selskapslokale og felles utearealer. Innredningen er tidsriktig og moderne, med kjøkkeninnredning fra HTH, vannbåren gulvvarme, listefri utførelse rundt vinduer og store fliser på bad, sier megleren.

I tillegg har utbygger Barlindhaug Eiendom satt som forutsetning at leilighetene skal miljøsertifiseres i henhold til BREEAM Very Good, noe som sikrer at prosjektet gjennom utvikling og bygging tar bærekraftige valg.

Ett av disse valgene er å dimensjonere leilighetene slik at energibehovet på de ferdige leilighetene blir 10 prosent lavere enn tilsvarende bygg som bygges etter dagens forskrifter.

Picture frame, Plant, Property, Couch, Furniture, Table, Window, Green, Houseplant, Lighting

Maren forklarer at de som er nysgjerrige på Dalgårdstunet, kan ta direkte kontakt med henne eller en av de andre meglerne på prosjektet, eller melde interesse på nettsiden til Dalgårdstunet.

– Da ringer vi deg opp og spør om du ønsker en personlig prosjektgjennomgang, samtidig som vi blir bedre kjent med hvilke ønsker du har for den nye boligen.

I tillegg kan vi hjelpe til med å gjøre deg kjøpsklar, komme i kontakt med banken eller finne en bruktboligmegler, forklarer hun.

– På Dalgårdstunet har du alt du trenger i hverdagen rett utenfor døra. Det er utrolig mange forskjellige typer leiligheter, så det er mulig å finne noe uansett hvilken livsfase du befinner deg i, legger hun til avslutningsvis.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font