Ingebjørg Bratland flytter inn på Britannia for å gjøre tre eksklusive konserter i Palmehaven

Ingebjørg Bratland flytter inn på Britannia

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR BRITANNIA OG DORA3

Helt siden 1918 har Palmehaven huset store begivenheter. Nå tar de steget videre, og skal sørge for noe helt nytt. Med konseptet «Artist in Residence» skal kjente artister flytte inn på hotellet for å gi gjestene en uforglemmelig helaften for alle sanser.

I vår åpnet Britannia opp dørene igjen etter en omfattende renovering, og nå står Trondheims storstue klar i alle sin prakt. Selv om røttene fra starten fortsatt er en del av DNA-et til det kjente hotellet, ser de nå med nye øyne for å gjenreise byens storstue.

Et av stegene er å invitere inn kjente artister til å bo på hotellet for en periode, kalt «Artist in Residence». For å lansere konseptet skal Ingebjørg Bratland, som har med seg sin egen gitarist og pianist, i tillegg til en kvartett fra Trondheimssolistene, stå for musikken i tre uforglemmelige kvelder i september.

– Kort fortalt er det en eksklusiv helaften, der folk får komme tett på artisten i et lokale som har en spesiell historisk forankring i byen. Dette er den mest unike konsertrammen i Trondheim og noe man ikke har sett her til lands tidligere, forteller Børre Johnsen i Dora 3.

Britannia har i samarbeid med Dora 3 startet opp konseptet som har oppstart 26., 27., og 28. september.

Dette er den mest unike konsertrammen i Trondheim.

Børre Johnsen

Børre Johnsen, daglig leder Dora 3.

Magisk aften med atmosfære

For en helaften med «Artist in Residence» fortoner seg ikke bare rundt musikken, men den samlede opplevelsen som venter i Palmehaven – for både ørene og gane. Her får de 200 gjestene en treretters meny med drikke, og oppvartning fra de entrer inn de kjente dørene.

Målet vårt er at man skal oppleve en form for magi når man kommer inn, og med intimkonsert og en helhetlig aften med unike matopplevelser skal vi ikke spare på noe, forteller Ida Dønheim, restaurantdirektør på Britannia.

Det er Britannias egne Executive Head Chef, Espen Aunaas, som setter sammen en smakfull tre-retters meny for anledningen, inspirert av høstens grøde. I tillegg til fokus på sesongens beste råvarer, henter de opp noen klassiske retter fra Britannias rikholdige arkiv tilbake til 1890.

– Vår unike historie gir oss mulighetene til å trekke fram klassisk kokkekunst og oppskrifter som stammer helt tilbake til Britannias oppstart. Det gir en helt spesiell atmosfære rundt maten og vi gleder oss veldig til disse kveldene, forteller Dønheim.

Frister en overnatting?
Se overnattingspakke her!

Målet vårt er at man skal oppleve en form for magi når man kommer inn.

Ida Dønheim

Målet vårt er at man skal oppleve en form for magi når man kommer inn.

Ida Dønheim

Ida Dønheim, restaurantdirektør på Britannia.

Målet vårt er at man skal oppleve en form for magi når man kommer inn.

Ida Dønheim

Ida Dønheim, restaurantdirektør på Britannia.

Setter Trondheim på kartet

Ingebjørg Bratland er kjent for sine unike stemme, og har allerede fått tatt generalprøven i den kjente Palmehaven. Under åpningsfesten i mai sto hun på scenen foran alle de frammøtte, og det var slik Dønheim og Johnsen ble sikker på at hun var perfekt for å bli den første «Artist in Residence».

– Hun passer perfekt inn i Palmehaven og lager en stemning som bare hun kan med sin unike tilstedeværelse. Jeg kan garantere at dette blir en opplevelse man husker i mange, mange år, forteller Johnsen i Dora 3.

Ingebjørg Bratland var en av artistene under åpningsfesten til Britannia i mai, og fortryllet publikum under stjernehimmelen i Palmehaven.

Ingebjørg Bratland var en av artistene under åpningsfesten til Britannia i mai, og fortryllet publikum under stjernehimmelen i Palmehaven.

Dette er Britannia Hotel

  • Britannia Hotel åpnet dørene for første gang i 1870, og har siden da vært et hus med stor innflytelse i Trondheim.
  • Britannia er kjent for sine storslåtte opplevelser, prominente gjester og har lange tradisjoner for lokalbefolkningen.
  • 1. april 2019 reåpnet hotellet igjen etter en større renovering.
  • Hotellet har i alt 257 rom, og seks restauranter og bar-konsepter.
  • Britannia er medlem av Leading Hotels of the World og New Nordic Luxury.

En av de som fikk oppleve Bratland under åpningen, var reiselivsdirektør i Visit Trondheim, Tanja Holmen.

– For oss som er vanlige innbyggere det noe helt unikt med å komme inn her å se Britannia og Palmehaven i all sin prakt. Jeg skal selv på «Artist in Residence» og mener dette er et unikt tilskudd for å fremme kvalitetene vi har i Trondheim, både innen kultur, historie og mattradisjoner. Dette er med å sette byen vår på kartet, og en unik mulighet for at både innbyggere og tilreisende kan få et avbrekk fra hverdagen, forteller Holmen.

Flere artister i vente

Ingebjørg Bratland med kompani er som kjent den første artisten til å flytte inn på hotellet. Men å huse kjente artister og lage eksklusive opplevelser rundt det, blir ikke en engangshendelse på hotellet. Dønheim og Johnsen håper at dette skal bli tradisjoner som befester seg hos tilreisende og trondheimere. Men hvilken artist som gjester Britannia med koffert og band neste gang, vil de ikke røpe.

– Vi har allerede klart at Britannia Superior Swing Orchestra kommer til jul og skal spille flotte låter inspirert av tidlig 1900-tallet, men til neste år skal vi ha flere «Artist in Residence». Det har vært en del store arrangementer og konserter her oppgjennom årene, og framover har vi mye spennende i planene. Målet vårt er å skape en unik opplevelse som er med på løfte Britannia opp til å bli byens storstue nok en gang, forteller Dønheim.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio