Font

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Bunnpris & Gourmet Nyborg:

Her finner du byens kanskje lengste ferskvaredisk

Når du kommer inn på Bunnpris & Gourmet på Nyborg, er det som å komme til den gode, gamle tradisjonelle slakterbutikken på hjørnet. Her finner du et utvalg av ferskvarer du neppe finner andre steder – og derfor kommer kundene ofte langveisfra.

Bunnpris Nyborg åpnet dørene for første gang i 1964, da under navnet Lykke Nyborg. Helt siden oppstarten har butikken på Byåsen kunne skilte med en rimelig stor ferskvaredisk.

– Den er vel om lag 14-15 meter lang. Jeg vil tørre å påstå at det nok er byens lengste, forteller Mikael Aune, ferskvaresjef på Bunnpris & Gourmet Nyborg.

Det er trolig ikke lengden på disken som gjør at mange velger å ta turen til Nyborg for å handle ferskvarer. Der kommer innholdet inn.

– Noe av det som skiller oss fra andre butikker med ferskvare, er hvordan vi har lagt det opp. Vi minner nok mer om en tradisjonell slakter enn en ferskvare, forteller ferskbaresjefen.

– Her finner kundene et rikt utvalg av kjøttstykker og stykningsdeler som er vanskelig å finne som ferskvare per kilo andre steder - som høyrygg og bog av okse, eller saltkjøtt, legger han til.

Husmannskosten er sikret

Han har styrt ferskvaren i Bunnprisbutikken på Nyborg siden 1994, og hilser daglig på kunder han har hatt helt siden oppstarten for knappe 28 år siden.

– Vi har mange faste kunder som sverger til oss, og det setter vi stor pris på. Hver jul har jeg kunder som kjører hele veien fra Støren kun for å handle juleribba her, sier han og ler.

– Det er viktig å holde på tradisjoner og for noen er det å handle ribba nettopp her. Og den skal være fra Meråker Kjøtt, legger han til.

Til jul går det mye i fersk ribbe og pinnekjøtt, men også mye annet innenfor det tradisjonelle og husmannskost. Enten det er okse, kylling eller får på dagens meny.

– Jeg opplever at kundene setter veldig pris på at vi alltid har et rikt utvalg. Også prøver vi å være flink på å gi råd om både tilberedning og tilbehør, sier Aune.

At ferskvaresjefen er populær blant kundene, kan kjøpmann Asgeir Tranøy skrive under på.

– Jeg har snakket med kunder som sier de kommer tilbake en dag Mikael er på jobb, om han har fri. Det sier litt om servicen han yter, forteller kjøpmannen.

Selv er kjøpmannen ganske nybakt i kjeden, om enn ikke i yrket.

– Jeg startet som kjøpmann på Bunnpris & Gourmet på Nyborg i juli 2021, og har tidligere erfaring som kjøpmann en rekke steder. I tillegg prøvde jeg i noen år et annet yrke. Men da stillingen som kjøpmann her kom ut, var jeg klar til å komme tilbake i yrket jeg liker aller best, forteller 63-åringen.

Og det er friheten og mulighetene i Bunnpris som lokket.

– Det at man kan tilpasse noen varer etter kundenes ønsker, synes jeg er utrolig flott. Da blir butikken på kundens premisser, sier kjøpmannen.

Bunnpris & Gourmet på Nyborg har valgt å ta inn noen varer som er etterspurt, med hovedfokus på at det skal være lokalt. Som blant annet lefsene fra Lillians lefser på Byneset. Hun lager smultringer og lefser som mange plukker meg seg i handlekurven på vei inn i butikken.

– De er kjempepopulære, og det er veldig gøy å se at så mange ønsker å prøve produktene fra et lite lokalt lefsebakeri, sier Tranøy.

Alt du trenger til julematen

Noe annet som også er populært på den tradisjonsrike butikken på Nyborg, er det som er enda mer lokalprodusert – nemlig det butikkmedarbeider Bente lager hver uke; ferske og nystekte fiskekaker.

– Fiskekakene, gourmetskinken og eggesalaten er ekstremt populære og lages her i butikken. Når det nærmer seg jul lager vi eggesalat i bøtter og spann, og alt ryker. Fiskekakene er den perfekte hverdagsmat med mye god fisk i, forteller ferskvaresjefen.

Mot jul har også Nyborg fokus på å ta inn ferskvare av det du måtet trenge for å holde tradisjonen ved like. For på trønderske kjøkkenbenker skal det også produseres julemat selv – skal man tro etterspørselen.

– Det er nok veldig mange som både lager sylte, leverpostei og lammerull før jul, og da har vi alt man trenger for å lage selv. Jeg tror ikke det er mange butikker som selger så mye spekk og lever som vi gjør, hevder ferskvaresjefen.

Enten du lar andre ta seg av pressing og koking av lammerullen, eller du bretter opp ermene selv - finner du det meste du trenger til jul på Bunnpris & Gourmet Nyborg.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font