Material property, Font

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Senteret «alle» har et forhold til får et løft:

– Bli med inn!

I over tretti år har City Syd vært et naturlig møtepunkt for trøndere i alle aldre. Nå gjør senteret et etterlengtet løft, og resultatet blir møtt av jubel fra store og små.

Inne på det kjente og kjære kjøpesenteret på Tiller har det skjedd endringer den siste tiden. Siden City Syd åpnet dørene for første gang 17. september 1987 har det karakteristiske marmorgulvet møtt mang en trønder på leting etter en god handel, eller på vei til et trivelig møte over en kaffekopp.

Reidun Henriette Moe jobber i dag på garn- og tekstilbutikken Jens Hoff, men har jobbet til og fra på senteret i til sammen 17 år i ulike butikker.

– Det er mitt senter, kan du si. Ikke bare fordi jeg jobber her, men det er også her jeg gjør all handelen min, og møter venner for en kaffekopp. Det blir liksom mitt andre hjem, med gode kolleger i alle senterets butikker, smiler Reidun.

Alt under samme tak

I andre etasje, like ved Coop Obs, har Vivian Gellein Lian åpnet en helt spesiell butikk. Trøndelag Sjømat er en ren ferskvarebutikk med eget fiskemottak i Roan. For henne var det et åpenbart valg å starte butikken sin på City Syd.

– Helt siden jeg var liten har City Syd vært senteret familien min og jeg dro til. Mamma og pappa tok meg ofte hit i helgene, da spiste vi soft-is og koste oss. Det er mange fine minner herfra, og da ble det liksom naturlig å åpne min butikk her, smiler Vivian.

Husk lyd!

– Senteret får en ny harmoni

Fiskebutikken til Vivian selger kun lokale råvarer. All maten du finner her er ferskt av gjengen i Trøndelag Sjømat.

– Det som er så bra med å ha butikken vår på City Syd, er at kundene kan handle alt de trenger under samme tak, forteller hun, og utdyper:

– Det gode tilbehøret til fisken, god drikke, og så klart antrekket til en finere middag er rett rundt hjørnet fra oss.

Lunt og hjemmekoselig

Senteret som i dag huser til sammen 72 butikker og spisesteder byr på gode minner for flere generasjoner. For senterleder Astrid Lind er nettopp minner og opplevelser noe hun ønsket å forsterke ytterligere da de startet oppussingen av City Syd.

– Tiden var inne for en fornyelse inne på senteret. Vi startet med en prosess for å se hvordan vi ønsket å gjøre dette, og kom fort til at belysning og en lun atmosfære var viktig for oss, forteller Astrid.

Husk lyd!

– City Syd skal bli et levende hus

Det har skjedd både store og små endringer, og alle er med på å gi senteret en lunere og mer moderne atmosfære. Blant annet har taket blitt sort, og det har blitt installert mer moderne belysning i handlegatene.

– Vi ønsket også å gjøre et løft på fellesområdene. Derfor har vi satt inn flere sittebenker og soner som inviterer til kos og hygge, smiler Astrid.

Hun er spesielt fornøyd med «kokongen» i andre etasje, samt fornyelsen av sitteområdet like ved Nille.

– Her håper vi mange ønsker å ta seg en liten sittepause, kanskje spise en soft-is eller drikke en kopp kaffe. Vi skal også i gang med mer arrangementer og underholdning her i tiden fremover, forteller hun, og fortsetter:

– Det vil bli konserter, foredrag og lek og dans med vår nye maskot, Hamster-Hank!

Kunst, estetikk og underholdning

Da Reidun fikk sin første jobb på senteret i 1988, hadde det kun vært åpent i ett år. Den gang var det ikke garn hun solgte, men landets største hamburger på «Oskars». Reidun husker godt hvordan mange gikk rundt med sigarett i hånden, og at alle søppelbøtter hadde askebeger på toppen. Hun er nok ikke alene om å være glad for at den tiden er forbi, men minnes likevel tiden med et smil om munnen.

– Det er noe spesielt med senteret her, mange fine minner. Det føles liksom som hjemme, og de nye oppgraderingene bidrar virkelig til dette, forteller Reidun.

Hennes personlige favoritt blant alt det nye er kunstutstillingen like utenfor Jens Hoff-butikken.

– Bildene er tatt fra biefarmen som ligger på taket av senteret her. Jeg ser flere bestemødre som tar med seg barnebarna for å se på bildene, og forklarer dem om den flotte jobben biene gjør.

– Det er gøy, og jeg merker at det betyr noe for kundene som går forbi her. Benkene er også veldig fine, og mange venter på kona si der mens de er og handler garn hos meg, ler Reidun.

Vivian i Trøndelag sjømat har forelsket seg i kirsebærtrærne ved inngangen til senteret i første etasje.

– Det gir et veldig koselig førsteinntrykk når man kommer inn til senteret. Jeg skulle ønske jeg hadde noe slikt hjemme i stua, smiler hun.

De ulike elementene på City Syd er ment for å gi noe nytt til alle som besøker senteret. For senterleder Astrid er det gøy å høre de ulike tilbakemeldingene fra både ansatte og gjester.

– Med fokus på både det estetiske, altså kirsebærtrær, tre-elementer på veggene og sort tak, sammen med ulike soner for avslapping og kultur, håper jeg mange vil få glede av senteret.

– Jeg gleder meg til å få mer liv her med pop-up butikker, show og lek for barn og unge fremover. Vi har mye spennende planlagt, så det er bare å følge med, avslutter Astrid med et smil.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font