– Det er viktig å fremheve de gode råvarene vi har i Trøndelag

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Coop Midt-Norge

Logo, Font, Text

Gode lokale råvarer blir en stadig viktigere satsing for Coop Midt-Norge. Og er ikke bare på grunn av den fantastiske kvaliteten, men også fordi de er opptatt av lokale arbeidsplasser.

Det kalde klimaet i Trøndelag gjør at det som dyrkes vokser ekstra sakte, og det gjør noe med maten som produseres. Den får et spekter av smaker som man ikke kan finne noe annet sted i Norge –eller i verden.

I Trøndelag finnes det flere hundre små og store lokalmatprodusenter. Over hundre av disse produsentene er i dag å finne representert i Coop Midt-Norge sine butikker.

– Vi i Coop Midt-Norge er ekstra opptatt av å fremme de lokale produsentene, som lager mat av fantastiske råvarer. Trøndelag produserer mat i verdensklasse, og vi ser det som en viktig oppgave å selge så mye som mulig av lokale varer i butikkene våre, forteller Kjetil Kvarteig, som er kategoriansvarlig for lokalmat i Coop Midt-Norge.

Gangstad Gårdsysteri troner på toppen blant de beste osteprodusentene i verden.

Tett samarbeid med produsentene 

For Coop Midt-Norge er det viktig å vite hva de selger av lokale varer, og det er derfor ikke tilfeldig hva du finner i butikkhyllene. Hos Coop Extra i Stjørdal har de et kjempeutvalg av lokale matprodukter. Butikksjef, Frode Helsøe, har et bevisst forhold til lokalmat, og at det er lønnsomt for butikken hans å satse på nettopp det.

Husk lyd!

Kvarteig viser frem Coop Extra i Stjørdal som et godt eksempel på hvordan de ønsker å fremme lokalmat. Der bugner butikk-hyllene av smakfulle oster, pølser, bakevarer og et bredt utvalg av drikkevarer.


Kjetil Kvarteig sørger for å fremme matkultur og bærekraft i Coop Midt-Norge.

–  Vi er opptatt av mangfold i butikkene, og ønsker å presentere lokale produkter på en attraktiv måte. De lokale gründerne vi har i Trøndelag produserer veldig variert mat. Ønsket vårt er at kundene våre skal ha muligheten til å handle inn til et komplett måltid bestående av lokale matvarer, forteller Kvarteig.

Og for å oppnå et bredt utvalg av lokale varer, jobber Coop tett sammen med produsentene i hele Trøndelag.

Husk lyd!

Her finner du en oversikt over Coop-butikkene i Midt-Norge


– Vi er heldige som er selvforsynte med så mange forskjellige produkter. I regionen vår kan vi kose oss med alt fra syltetøy til poteter, kjøtt av ulike slag, et mangfold av oster og forskjellige drikkevarer. Det er viktig å ta vare på mattradisjonene i regionen.

Kvarteig er opptatt av å ta vare på råvarene der dem er, og derfor er det viktig at trøndere får god tilgang til lokalmaten på sin nærmeste Coop-butikk.

– Dette er ren og frisk mat som er uten antibiotika. Det gjør lokalmaten vår ekstra attraktiv, med tanke på at vi lever i en verden med mye antibiotika i maten – og det blir ikke mindre av det i fremtida.

0

Gammelt bryggeri som tenker nytt

Coop selger varer fra en rekke produsenter, blant dem er paraplyprodusenten Rørosmat. Rørosmat består blant annet av Galåvolden Gård, Eggen Gardsysteri, Stensaas, Rørosrein, Rørosmeieriet og Røros Bryggeri. Sistnevnte bygger på en lang tradisjon som startet på tidlig 1900-tallet.

0

Røros Bryggeri ble etablert i nye lokaler med nye eiere i 2015. Siden da har de satset på å bevare det tradisjonelle bryggerhåndverket fra Røros-traktene, samtidig som se tenker nytt og eksperimenterer med nye smaker. De nye produktene har blitt en hit i drikkevarehyllene til Coop.

0

– I fjor kom vi med et jubileumsprodukt i forbindelse med 20-års jubileet til Rørosmat. Det er en leskende drikke som finnes i trevarianter: Perlende rabarbra, Perlende blåbær og Perlende tyttebær. Disse tre har blitt en kjempesuksess og den selger godt i Coop sine butikker, forteller Per Grindstad, salgssjef for Røros Bryggeri.

– Nå mot jul så selger vi naturligvis også mye av julebrusen vår, samtidig som etterspørselen øker på våre standardprodukter, legger han til.


Grindstad forteller at bryggeriet bruker råvarer hentet fra flere kommuner i Røros-regionen, og de higer alltid etter å finne nye konsepter for å skille seg ut i en bransje med stor konkurranse.

I liket med andre Rørosmat-bedrifter ånder Røros Bryggeri for bærekraft, og råvarene fra produksjonen som blir til overs brukes i andre produkter. Et eksempel er at tyttebærskallet som blir igjen etter Perlendetyttebær, brukes i tyttebærflatbrødet til Rørosbaker’n.

Coop Midt-Norges satsing på lokale matprodusenter har mye å si for både Røros Bryggeri og andre produsenter i regionen. Ved å bli synliggjort i en så stor butikkjede kan bedriftene satse enda større fremover.

Husk lyd!

Mat som treffer alle matelskere

Inderøymat er en stor matleverandør for Coop. Denne produsenten ligger i toppsjiktet av norsk lokalmat, både nasjonalt og internasjonalt. Inderøymat består av Gangstad Gårdsysteri, Inderøy Slakteri, Inderøy Brenneri, Røra Bakeri, Inderøy Gårdsbryggeri og Surf Kombucha.


0

Produsentene for Inderøymat ligger nord i Trøndelag ved idylliske Inderøy, og de er kjent for å lage nytenkende lokalmat med tradisjonsbaserte produkter.

0

– Vi ønsker å være en av Norges beste leverandører på lokalmat, og vi er stolt over hvor langt vi har kommet i dag med de varierte og gode produktene vi har å tilby, forteller Vidar Skevik, daglig leder i Inderøymat.

Husk lyd!

Skevik har god grunn til å være stolt over det Inderøymat har fått til, fordi flere av produsentene har fått gjeve priser for sine produkter.

– Vi har jo Straumpølsa fra Inderøy Slakteri som ble kåret til Norges beste spekepølse. Slakteriet har også en julepølse som har fått mesterskapstittel. Også har vi Gangstad Gårdsysteri der medaljene har ramlet inn med både gull og sølv i VM og NM, forteller Skevik.

Inderøymat tilbyr fullverdige måltider laget av kjærlighet, og til jul kan du meske deg med gode kvalitetsvarer fra Inderøy med både grovjulepølse, ulike oster, kjeks, bakverk og gode drikkevarer. 

0

Best på lokalmat

For at hardtarbeidende gründere skal overleve er det avgjørende at det er god tilgjengelighet - og ikke minst kjennskap til kvalitetsvarene som produseres i regionen. Kvarteig jobber hardt for at Coop Midt-Norge skal være størst og best på lokalmat.

–  Det er jo vinn-vinn for både Coop og produsentene at vi fremhever lokale produkter i butikkene våre. Vi ser at folk blir stadig mer opptatt av lokalmat, og jeg tror det blir enda viktigere i fremtiden. Vi i Coop skal i hvert fall gjøre vårt beste for å få det trønderske matfatet opp og frem, forsikrer Kvarteig.


Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text
Logo, Font, Text