Dette er ekspertenes sikreste tips til en trendy vårgarderobe

På tide å friske opp garderoben?

Dette er ekspertenes vårfavoritter akkurat nå.

Skal du ha nye klær, er City Lade et naturlig valg. Her finner du flust av forskjellige klesbutikker, enten du leter etter noe til deg selv eller andre. Det er med andre ord lett å friske opp garderoben med et besøk på kjøpesenteret, men hva skal man velge denne våren?

Vi har tatt turen til en rekke av butikkene for å få ekspertråd, og nå som asfalten er bar er sneakers som gjelder.

mari solli - falkanger.jpg
herresko - falkanger.jpg

Komfort og retro

På City Lade finner du tradisjonsrike Falkanger Sko - en av byens eldste familieeide bedrifter. Her finner du et bredt og riktig utvalg til hele familien.

For herrene i huset er det en ting som burde stå på handlelista, mener butikkleder Mari Solli Strand.

- Sneakers for herrer slår aldri feil. Hvite er veldig populære og passer til hverdag, fest eller en tur langs ladestien. Brune, grønne og sko med blåtoner er også veldig populært, sier Solli Strand.

- Men de har noen fellestrekk. De skal være komfortable med hybridsåler og være lette å vedlikeholde, legger hun til.

mari solli2 - falkanger.jpg

Sneakers er også veldig populær blant damene, ifølge Solli Strand.

- Øverst på lista for mange står hvite sneakers med en skikkelig kraftig såle. De er populære hele året, sier Solli Strand.

- I tillegg ser vi også at sko med kilehæler og naturlige materialer er på full fart inn i motebildet. Litt 70-talls med kork eller bastsåler er populært, legger hun til.

For de aller minste er det noe som aldri går av moten – blinkesko.

- Men for foreldrene er det viktigst at skoene er gode. Hos oss får du den hjelpen du trenger for å finne de perfekte skoene for ditt barn, sier Solli Strand.

Stripete vår

Et par skritt unna finner du Boys of Europe. Som navnet tilsier spesialiserer de seg på klær for gutter og menn.

- Hos oss skal du finne alt fra street fashion til high fashion, sier Ariel Ludvigsen, butikkleder ved Boys of Europe.

I butikken finner du kjente klesmerker som Jean Paul og Henry Choice, i tillegg til nye og spenstige merker som WOS NOT WOS. Ludvigsen sier at det er en trend som skiller seg ut på herrefronten denne våren.


- Det er veldig populært med skjorter som har striper eller forskjellige motiver. Skjortene kommer ofte med en passende shorts, slik at man får hele settet, sier Ludvigsen.

- Det handler veldig mye sterke, friske og klare farger. Men det finnes selvsagt også mer nedtonete varianter for dem som ikke har lyst til å stikke seg veldig ut, legger hun til

boys of europe.jpg
ariel med antrekk - boys of europe.jpg

Nede i plan to finner du en butikk som også er eksperter på herremote. Dressmann trenger nok ikke en lang presentasjon. Her finner mannen i huset det han trenger til garderoben, og denne våren er det et stoff som skiller seg ut i butikken.

sommerantrekk - dressmann.jpg
sommerskjorter - dressmann.jpg

- Det store for herrene denne våren er lin. Uten tvil, sier Ragnhild Mæhre, assisterende butikksjef ved Dressmann på City Lade, og viser frem en skjorte og blazer i lin.

Og hun sier at det er flere gode grunner til nettopp det.

- Lin er et stoff som puster. Det tørker veldig lett hvis man blir våt og ikke minst; det er deilig å ha på seg. Det er viktig å ha det komfortabelt, sier Mæhre med et smil.

Vide bukser og komboplagg

Like ved Dressmann finner du Vero Moda. Her finner du et spennende moteunivers som tilbyr en kombinasjon av trend og basic til din garderobe.

- Vi dekker hele spekteret til damegarderoben. Vi har fått inn mye fint denne våren. Kjoler med blomsterprint, kule jumpsuits, singleter, skinnjakker og røffe jeans, sier Solveig Todal, distriktssjef i Vero Moda.

En av vårens favoritter er friske kjoler med mange muligheter.

sommerkjole - vero moda.jpg
populr kjole - vero moda.jpg

- Det er viktig at kjolene er komfortable og passer til alle fasonger. Det er også kult å kombinere skinn og ull med en feminin kjole. En av vårens favoritter er et komboplagg, som også kan brukes som en jakke. Her får man mange muligheter til å skape sin egen unike stil, sier Todal.

- Jeg tror også denimkjole blir en slager denne våren. Vi fikk nettopp denne inn i butikken og den ble nærmest utsolgt med en gang, legger Todal til.

Zavanna ligger også i plan to på City Lade, og her spår de en fargerik vårmote.

- Vi er gode på å finne den riktige passformen til kundene våre, og vi er kanskje mest kjent for buksene våre, sier butikksjef Stine Sjøvold.

- Farger er absolutt in i vår, og denne røde buksen fra Norna er høy i livet og kommer i mange forskjellige farger. Denne våren skal buksene være vide med rette ben, legger Sjøvold til.

gult plagg - zavanna.jpg

Farger, spesielt oransje i forskjellige nyanser, er noe av det Zavanna satser på denne våren. Mønster er også populært her.

- I dette settet finner du bukse, bluse og tunika i samme mønster. Det er veldig komfortabelt å ha på seg og kan lett kombineres med andre plagg, sier Sjøvold.

fargerike klr - zavanna.jpg

Cargobukser og sommerlige kjoler

For ungdommene i huset er New Yorker et naturlig valg, og finner du det seneste på trendfronten.
- Vi spesialiserer oss på «fast fashion». Det vil si at vi følger tett med på trendene og er kjappe på å omstille oss når det dukker opp spennende ting, sier assisterende butikksjef Tone Johansen.

sommerkjoler - new yorker.jpg

Denne våren er det en ting som stikker seg ut så langt.

- Cargobukser er veldig populært. Både hos gutter og jenter og jo flere lommer, des bedre. Når det kommer til farger går det mye i grønt og beige nå, sier Johansen.

Selv om det ikke er de høyeste temperaturene for tiden, er det likevel sommerlige kjøpevaner blant jentene.

- Vi selger mye søte sommerkjoler akkurat nå. Hos guttene går det mye av komfortable bomullsskjorter, gjerne med mønster, sier Johansen.

Denne våren er det en ting som stikker seg ut så langt: Cargobukser

Rett rundt hjørnet finner du Carlings, som kanskje er mest kjent for jeans. Men de har også tilbehøret du trenger for en fullstendig stil i vår.

- Vi har et bredt utvalg av «street wear», gjerne ting som skiller seg litt ut. Men vi har også mye klær fra kjente og kjære merker. Det vi er aller best på er jeans, forteller Erika Grinde Kristiansen.

klr - carlings.jpg
kjolegreier - carling.jpg

Denne våren skal jeansene være vide og «straight». Grinde Kristiansen vet også hva som passer bra til de klassiske jeansene.

- Vi har fått inn tøffe skinnjakker fra Human Scales, som passer både til gutter og jenter. Det er saueskinn som er mykt og godt å ha på seg, og som ikke minst gir deg en kul vårlig stil, sier Grinde Kristiansen.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

A.png

ANNONSØRINNHOLD