- Det finnes ikke mange tomter som dette lenger

Vikhammerstrand skal snart få selveierleiligheter, rekkehus og eneboliger. Det de alle har felles er spektakulær utsikt, gode solforhold og kort vei til alt man trenger i hverdagen. Da er det kanskje ikke så rart at så mange ønsker å ha fjorden som sin nærmeste «nabo»?

Rundt 15 minutter unna Trondheim sentrum finner du Vikhammerstrand. Som navnet tilsier har man fjorden som sin nærmeste «nabo» her, og det virker som om mange drømmer om å bo i disse idylliske omgivelsene.

Det skjer nemlig spennende ting på Vikhammerstrand. I løpet av årene som kommer skal det bygges 400 flotte boligenheter her. Alt fra selveierleiligheter, rekkehus og eneboliger.

Leilighetene kommer med romslige balkonger. Her kan du sitte og virkelig nyte utsikten over fjorden.

Byggingen starter i løpet av høsten 2020, men allerede nå har allerede mange bestemt seg for å flytte hit.

- Interessen har vært helt formidabel, sier Morten Løvseth, eiendomsmegler ved EiendomsMegler 1.

Nysgjerrig? Salget har startet!

Naturlig forklaring

Uten noe spesiell form for annonsering, bortsett fra et skilt like ved tomta som ledet til hjemmesiden til prosjektet, har flere av de største selveierleilighetene allerede blitt solgt, men det kommer til å bli lagt ut flere større leiligheter i neste salgstrinn.

- De 15 første leilighetene ble solgt i løpet av en uke. Det er selvsagt utrolig morsomt og viser at mange ser for seg å leve her i årene som kommer, sier Løvseth.

Løvseth tror det er flere faktorer som spiller inn på pangstarten til Vikhammerstrand. Men han tror at det stort sett har en naturlig forklaring.

- Her får man jo en helt spektakulær utsikt over fjorden og solforholdene er gode dagen lang. Dette er jo «indrefileten» i Vikhammer, og jeg tror mange har fått med seg dette, sier Løvseth.

- I tillegg har vi mange gode leilighetsløsninger, som folk har blitt imponert over. Her skal alle kunne finne en leilighet som passer for dem, legger Løvseth til.

Og selv om det etter planen skal komme 400 boligenheter her, så ligger alt til rette for at alle beboerne skal kunne nyte både utsikten og solforholdene på Vikhammerstrand året rundt.

- Hvis du ser på tomta, så ser du at den heller ned mot fjorden. Arkitekten har utnyttet dette godt og sørget for at alle enhetene får optimale utsikt- og solforhold, sier Ivar-André Årstadvold-Pedersen, salgsansvarlig i Sebo Boliger.

Sammen med Fredensborg Bolig AS utgjør de utbyggeren Vikhammerstrand AS.

Alle leilighetene får store vinduer. Kombiner dette med gode solforhold, så får du en lys og trivelig leilighet. Utsikten er det heller ingenting å si på.

Lettvint hverdag

Akkurat nå er det 36 selveierleiligheter som ligger ute forsalg. De rommer fra 44 kvadratmeter opp til 124.

- Her finner du leiligheter som passer for alt fra førstegangskjøperen til godt voksne, som ønsker en lettstelt bolig. Standarden og planløsningene er svært gode. I tillegg kan folk tilpasse leilighetene etter sine egne ønsker. Det gjelder blant annet på flisvalg, kjøkken og baderom, sier Årstadvold-Pedersen.

«Laidback» har vært et stikkord for Vikhammerstrand hele i prosessen. I tillegg til spektakulær beliggenhet, er det også kort vei til alt man trenger i hverdagen.

- Det er kort vei til skole, barnehage og fritidsaktiviteter. Busstopp, togstopp og butikker ligger i gangavstand. Alt ligger til rette for en lettvint hverdag, sier Årstadvold-Pedersen.


Vikhammerstrand strekker seg over hele 40 mål. Årstadvold-Pedersen legger til at det er viktig for dem at miljøet rundt boligene skal være like bra som utsikten.

Det er landskapsarkitekt Kari Bøgle ved Plan Arkitekter som har fått ansvaret for å gjøre området så behagelig som mulig for beboerne her. Og hun er klar på at dette er et helt spesielt oppdrag.


Hold deg oppdatert på Vikhammerstrand

Husk lyd!

rT7lu9fCL_2100.png

- Det finnes ikke mange tomter som dette lenger. Like utenfor Trondheim sentrum, men samtidig landlig. En helt spesiell kontakt med både sjø og natur. Jeg visste med en gang at dette var noe jeg ville jobbe med, forteller Bøgle.

- Jeg har jobbet mye med å utnytte den fantastiske utsikten. Det skal være lett å komme seg ned til sjøen. I tillegg har vi utformet uteområdet mindre stramt og urbant enn vi pleier. Det er litt løsere, slik at vi forsterker de rurale kvalitetene, legger hun til.

Føle seg hjemme

Hun forteller at det er viktig at folk trives i og rundt det grønne. Derfor er trærne og buskene ved Vikhammerstrand nøye utvalgt. Men for Bøgle er det én ting hun vektlegger mer enn møtet mellom det landlige og urbane: møtet mellom mennesker.

- Uteområdene er en viktig sosial arena. Barn skal få leke og utfolde seg, og voksne skal kunne treffes. Folk skal oppleve at det er utformet etter deres premisser, ikke etter søppelbilen eller noe annet. Det er menneskene som står i sentrum, og det skal være lett å sosialisere, sier Bøgle.

Det er menneskene som står i sentrum, og det skal være lett å sosialisere, sier Bøgle.

- Dette blir et boområde du genuint får lyst til å bruke. Å bare være i og leve i. Lekedyr i graset, hengekøyer og frukttrær du kan plukke fra. Alt er naturlig, avslappet og mykt, legger hun til.

Løvseth og Årstadvold-Pedersen mener at alt ligger til rette for at Vikhammerstrand skal blir et område der man virkelig føler seg hjemme.

- Vikhammerstrand kommer til å få en helt unik stemning, som skiller seg ut fra de fleste boligprosjektene i nærheten. Her skal det være lett å finne roen og nyte livet ved fjorden, sier Årstadvold-Pedersen.

Selv om ikke alt ved Vikhammerstrand er lagt ut for salg enda, forventer eiendomsmegler Løvseth et stort trykk fra interessenter i tiden fremover.

- Interessen er stor og vi får mange spørsmål som lurer på hvordan det blir å bo på Vikhammerstrand. Og det er selvsagt bare å ta kontakt med oss hvis du har noen spørsmål om boligene, området og Vikhammerstrand, sier Løvseth avslutningsvis.

Salget har startet! 36 nye, sørvendte selveierleiligheter med sol hele dagen og nydelig fjordutsikt.


Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

ANNONSØRINNHOLD