Vil du gjøre hyttedrømmen virkelig? Her er meglernes beste råd

Det er spennende tider på fritidsmarkedet i Midt-Norge nå – både på fjellet og ved sjøen.

Høsten kommer og bladene på trærne forsvinner. Vi går mot kaldere dager, men på fritidsboligmarkedet er det varmt.

Farten på hyttemarkedet øker og det dukker opp mange spennende muligheter for folk som drømmer om et fristed i Trøndelag.

Det er veldig bra fart i markedet om dagen. Spesielt hytter som koster under fire millioner kroner omsettes veldig fort.

– Stian Knutsen, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 i Oppdal

I fjellparadiset Oppdal er det mulig å nyte den vakre naturen hele året. Men nå som vi nærmer oss kaldere tider, begynner mange å lengte etter skiføre og et sted der man kan finne varmen med en kopp kakao.

Dermed er det ikke så rart at september, oktober og november er travle måneder for meglerne i området.

– Langrennsløypene er viktig

Knutsen forteller at de får mange telefoner om dagen fra folk som snuser på hyttemulighetene i Oppdal. Og det er ofte ett spørsmål som går igjen.

– Vi får mye spørsmål om langrennsløypene, så de betyr mye for folk. Oppdal har jo et utrolig flott friluftsliv med inngangen til Trollheimen, Skarvatnet og Dovrefjell helt sør i kommunen. Vi er omringet av flotte fjell, rett og slett, så det er ikke så rart at folk etterspør det, legger han til.

Selv om de aller fleste vet at Oppdal har mye å by på, anbefaler Knutsen folk til å gjøre seg ekstra godt kjent i nærområdet før de oppfyller hyttedrømmen.

– Det kan være lurt å ta seg en langhelg eller to, slik at du virkelig får oppleve Oppdal. Også er det selvfølgelig viktig å bruke god tid på visningene, slik at du vet hva du kjøper, sier Knutsen.

Vil du se alle hyttene vi har til salgs?

OPPDAL:

Hvis fjellene ikke er helt i din smak, bugner Trøndelag med områder som har færre topper – og desto flere bølger og måkeskrik.

Her har du nærheten til sjøen og en fantastisk natur. Samtidig er veien til Trondheim veldig kort, noe som er viktig for folk.

– Renate Ledel, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 ved Hitra og Frøya

I øyriket finner du noe for enhver smak, og også her er det travle dager.

HITRA / FRØYA:

– Nærhet til sjøen

Selv om naturen i området er svært forskjellig fra det du får i Oppdal, er det bra trøkk på fritidsmarkedet på Hitra og Frøya om høsten.

– Ja, de siste to årene har det vært veldig god fart i høstmånedene, men til nå har vi også solgt veldig mye i juli og august, sier Renate Ledel, avdelingsleder for EiendomsMegler 1 ved Hitra og Frøya.

Hun forteller at de selger fritidseiendommer i en lang periode. Den kan strekke seg fra mars til ut oktober. Ledel mener at Hitra og Frøya har noe å by på for alle.

– Hitra og Frøya er jo et hytteparadis. Beliggenheten er nok det viktigste for kjøperne. Om det er den fantastiske utsikten over leia, eller om de ønsker seg en hytte der det det skjer en del aktiviteter, som for eksempel på Knarlaggsund, så har vi noe for enhver smak, sier Ledel.

– Men ofte er det også slik at folk kjøper seg en hytte i et bestemt område på grunn av at de har venner og bekjente med hytte i nærheten, legger hun til.

Sjø eller fjell?
Her kan du se alle hyttene som vi har til salgs i Trøndelag!

Kjøper man hytta på høsten, har man god tid til å gjøre alt klart til påske og varmere tider.

Og siden mange ønsker like gode fasiliteter på hytta som hjemme, kan det å finne drømmeeiendommen ta litt tid. Men har du ikke funnet din ennå, er det fortsatt håp.

Vi har mange spennende fritidseiendommer som kommer ut for salg i oktober. Jeg vil oppfordre folk til å ikke avslutte hyttejakten nå. Ta deg tid og hold deg oppdatert ut året.

– Renate Ledel, avdelingsleder ved EiendomsMegler 1 ved Hitra og Frøya

Og det kan lønne seg å ta kontakt med meglerne som er godt kjent i det området du leter i. Kanskje er det nettopp slik du finner din drømmehytte.

Våre fritidseksperter har full oversikt over hyttemarkedet i Trøndelag – ta kontakt for å finne din drømmehytte!

Foto: Martin Innerdal Dalen / EM1 / Shutterstock

EM1.png

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio