Denne havbrukskommunen er i sterk vekst:

– Nå søker vi handlekraftig helseleder

Frøya kommune vokser stadig, og nå ønsker de enda flere velkommen. Virksomheten Bo-, aktivitet- og miljøtjenesten (BAM) leter etter en virksomhetsleder med ambisjoner og handlekraft.

Det er spennende tider for øykommunen ved Trøndelagskysten. Frøya har de siste årene hatt en sterk vekst, og lite tyder på at denne utviklingen skal stoppe.

Med et bredt kulturtilbud, øy-festivaler, samt idrettstilbud for store og små, har kommunen et tilbud for de aller fleste.

­– Hvem vil ikke være med på en slik utvikling, undres HR-sjefen i Frøya kommune, Sonja Dybvik.

Noe for deg? Bla videre for å lese mer, eller gå rett til søknadsskjemaet her!

Ønsker ny lagspiller til kommunen

Rente Loktu Sandvik er kommunalsjef for helse og mestring i Frøya kommune, og sammen med Sonja ser de nå etter en ny leder for virksomheten Bo-, aktivitet- og miljøtjenesten (BAM).

­– BAM har seksti ansatte som jobber med mennesker som har nedsatt funksjonsevne av ulik grad. Disse bor i våre bofelleskap, og blir tett fulgt opp av våre ansatte, forklarer Renate.

– I tillegg til å yte tjenester i våre bofelleskap, drifter vi aktivitetssenter og kafé som dagaktivisering og arbeidstrening. Aktivitetssenteret, kaféen og virksomhetens administrasjon flyttet faktisk inn i nye, moderne lokaler midt i sentrum rett før sommeren, legger hun til.


Kommunalsjef Renate Loktu Sandvik gleder seg til å få ny virksomhetsleder på plass. FOTO: Privat

Smile

Som virksomhetsleder vil vedkommende ha det overordnede ansvaret for tre avdelingsledere. Renate kan fortelle at stillingen er selvstendig, utfordrende og spennende, og det er tillagt stor myndighet i jobben.

– Vi tror rett kandidat er en person som evner å lede gjennom andre, er handlekraftig og samtidig fleksibel og løsningsorientert, forteller hun.

– Vi ønsker en leder som har en lederfilosofi om å spille andre gode. Behovet for helse- og omsorgstjenester er økende, og vil fortsette å øke i årene som kommer. For å ivareta morgendagens tjenester så må vi stadig være i omstilling og tenke nytt, tilføyer Renate.   

Frøya kommune tar i mot nye ansatte med åpne armer. FOTO: Privat

Interior design, Building, Furniture, Cabinetry, Dress, Standing, Bookcase, Flooring, Floor

En lederspire som kan ta ansvar

Virksomhetslederen vil ha et samlet økonomisk, personalmessig, faglig og administrativt ansvar for sin virksomhet. Vedkommende vil også være ansvarlig for virksomhetens tjenesteproduksjon.

Hun presiserer likevel at en ikke må kunne alt for å være en aktuell kandidat.

– Du må kunne faget godt, men du trenger ikke kunne alt. Det viktigste er evnen til å spille laget rundt deg gode, slik at man sammen kan finne svaret på vanskelige oppgaver, utdyper hun.

Sonja nikker. Hun forteller at de leter etter en dyktig leder med helsefaglig bakgrunn som ser gode løsninger og muligheter for Frøya.

HR-sjef i Frøya kommune, Sonja Dybvik, er selv tilflytter til øya. Nå håper hun flere gjør som henne. FOTO: Privat

Plant, Sky, Flower, Blue, Grass, Leisure

– Jeg tør å si at Frøya er fremadstormende, og en kommune i stor vekst. Som virksomhetsleder vil vedkommende også sitte i kommunedirektørens ledermøter, så det vil være store muligheter for å bidra inn i denne utviklingen, forteller Sonja entusiastisk.

Renate og Sonja gleder seg til å finne Frøyas nye lederspire.

– Vi har ordninger som støtter vedkommende fra første dag. Det blir tildelt en mentor fra egne rekker. Dette vil være svært verdifullt for den som blir ny leder for Bo-, aktivitet- og miljøtjenesten, og gjøre det enkelt å komme raskt inn i arbeidet, forteller Sonja.

– Samtidig får den nye lederen reflektert over utfordringer og løsninger med en mer erfaren leder den første tiden, legger Renate til.

Virksomhetsleders oppgaver

  • Kommunisere klare mål og forventninger både for virksomheten, ledere og medarbeidere
  • Bidra til å skape helsefremmende arbeidsplasser, medvirke til et godt arbeidsmiljø, samt ha ansvar for HMS-arbeid
  • Følge opp budsjett og sikre at tjenesten er i overenstemmelse med gjeldende lover, regler og forskrifter
  • Personalledelse og lederstøtte til avdelingsledere
  • Bidra til godt partssamarbeid med arbeidstakerorganisasjonene
  • Bidra aktivt i å følge opp politiske vedtak og prioriteringer
  • Endring og utviklingsarbeid innenfor virksomheten og i samarbeid med kommunens øvrige tjenester

Håper flere får øynene opp for Frøya

Sonja er selv tilflytter til øykommunen, og trives svært godt i stillingen som HR-sjef i Frøya kommunen.

­– Vi har hatt feriehus på Frøya i mange år, og hver eneste gang vi dro derfra snakket jeg og mannen min om at alt vi ville, var å si opp jobbene i Trondheim, selge huset og flytte permanent til Frøya, ler hun.

For tre år siden realiserte de drømmen, og Sonja oppfordrer flere til å ta samme steg som dem. En ting hun tidlig merket seg, var hvor imøtekommende frøyværingene var da de flyttet.

– Man blir tatt imot med åpne armer, og jeg stortrives!

Frøya kommune byr på både flott natur, kultur og spennende karrieremuligheter.

På spørsmål om hvorfor man burde søke på jobben som virksomhetsleder i Frøya kommune, svarer Sonja:

– Hvorfor ikke?, og ler, før hun legger til:

­– Det er muligheter for alle her. Har du familie, kan vi nærmest garantere at det er jobb til partneren også. Man møter engasjerte mennesker over alt som brenner for kommunen og folket som bor her, smiler Sonja.

God rekrutteringsprosess er avgjørende

Seniorrådgiver Jorunn Løseth i Fremogruppen bistår i ansettelsen av ny virksomhetsleder til Frøya kommune. Hun mener det er særlig to nøkkelpunkter for denne stillingen:

– Helsefaglig bakgrunn er viktig for å best kunne forstå virksomheten og jobben det innebærer. Jeg mener også gode lederegenskaper og evnen til å se løsninger er avgjørende for å lykkes i stillingen, forteller hun.

Fremogruppen gjennomfører rundt 150 rekrutteringsprosesser årlig, i privat og offentlig sektor, over hele landet. Løseth har jobbet i selskapet siden 2014, og er godt vant til å samarbeide med ansettelsesutvalg. Hun har bred erfaring med rekruttering av fagspesialist-,  leder- og topplederstillinger både i privat og offentlig sektor.

– Vi tar gjerne uformelle, konfidensielle henvendeler også, legger hun til. Trigges du av tanken på å bo og jobbe tett på havet og naturen i en kommune med et stadig voksende kulturliv, kan jobben som virksomhetsleder i Frøya være akkurat det du ser etter.

Jorunn Løseth er seniorrådgiver i Fremogruppen, og sertifisert rekrutterer DNV.

Human body, Smile, Eyebrow, Sleeve, Gesture, Collar

Send inn en søknad i dag, eller ta kontakt med Jorunn Løseth i Fremogruppen om du vil vite mer om stillingen, eller rett og slett ta en uformell prat om mulighetene i Frøya kommune og stillingen.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font