Derfor kan det lønne seg å starte boligsalgsprosessen tidlig

Tenker du på å selge bolig i fremtiden? Da bør du starte boligsalgsprosessen så tidlig som mulig. Det kan lønne seg på mange måter, mener Espen Stothard, salgssjef hos Heimdal Eiendomsmegling.

Det florerer av gode råd på nettet for deg som skal selge bolig. Det er ofte ett tips som er en gjenganger blant dem. Espen Stothard, salgssjef ved Heimdal Eiendomsmegling, sier seg enig med det rådet.

- Du bør starte boligsalgsprosessen så tidlig som mulig. Gjerne før du har funnet en ny bolig å kjøpe, mener Stothard.

- Bedre tid til planlegging

Han forteller at det er mange faktorer som spiller inn når det gjelder hvor tidlig folk kan begynne salgsprosessen.

- Behovet for en ny bolig kommer som regel samtidig som en endring i livssituasjonen. For eksempel et ungt par som venter sitt første barn, eller et mer voksent par som ønsker en enklere hverdag i en ny leilighet, sier Stothard.

Det er smart å starte boligsalgsprosessen så tidlig som mulig.

- Uansett årsak er det smart og viktig å tenke at du bør starte boligsalgsprosessen så tidlig som du kan. Det lønner seg, legger han til.

Stothard sier at mange av fordelene ved å starte tidlig er selvforklarende.

- Du får bedre tid til planlegging og klargjøring i startfasen av salget, noe som er svært viktig. Dette fører til mindre stress i en hektisk hverdag.

- Videre vil du få et bedre estimat på hva du kan forvente å få for boligen dersom du får en verdivurdering. Dette kan også hjelpe deg når du skal kjøpe ny bolig, legger Stothard til.

Lurer du på hvordan en verdivurdering gjennomføres? Her får du svaret!

Heimdal Eiendomsmegling tilbyr salgsgaranti - som gir økt trygghet

Fem gode grunner

Det er også noen helt klare fordeler med å engasjere en eiendomsmegler så tidlig i prosessen som mulig.

- Da øker sjansen for at sluttresultatet av salget blir så bra som mulig, sier Stothard.

Stothard mener at det er mange gode grunner til å hyre inn en megler tidlig i prosessen. Han trekker blant annet frem disse fem:

1. Tidlig vurdering av tilstanden på boligen

Megler kan tidlig engasjere en takstmann til å gjennomføre en tilstandsrapport av boligen din.

- På denne måten vil man få avdekket om det er små mangler ved boligen man lett kan rette opp i forkant av annonseringen. Ved å gjøre dette tidligere enn sent vil man ha tid til å gjennomføre disse utbedringene, noe som igjen gir utslag i verditaksten og ikke minst gir dette dine potensielle kjøpere økt trygghet, sier Stothard.

2. Megleren starter tidlig jobben med potensielle kjøpere

- En god megler starter tidlig jobben med å knytte potensielle kjøpere opp mot boligen slik at man allerede har et forsprang i det boligen annonseres. Disse potensielle kjøperne henter megleren fra andre objekter som er solgt i ditt nærområde den siste tiden, samt via et match-system hvor kunder har registrert seg eller via sin egen generelle kunnskap om potensielle kjøpere.

- Megler vil kontakte deg etter hvert som gode interessenter dukker opp også om du skal selge litt frem i tid.

3. Bedre tid til å friske opp boligen før salg

Hvis du har god tid, har du mulighet til å gjøre boligen din skikkelig salgsklar. Du får med andre ord bedre tid til å gjøre små utbedringer. Som for eksempel å male en vegg, rydde i garasjen eller andre småting.

- Erfaringsmessig ser vi at hvis man har dårlig tid, unngår man ofte å gjøre de grepene man egentlig kunne tenkt seg å gjøre. Tiden strekker rett og slett ikke til. Da kan tanken «det får gå som det går» begynne å komme.

- Vi kan også få inn en boligstylist, som hjelper deg med å velge rett interiør og styling, som kan være med å gjøre boligen din enda mer attraktiv for potensielle kjøpere.

Med god tid blir det enklere å planlegge salget av din bolig.

4. Man kan tilrettelegge overgangen til ny bolig mye bedre

Inngår man en avtale med en eiendomsmegler kan man gjøre klart alt rundt boligsalget i forkant. Når man da ender opp med å kjøpe ny bolig kan man legge sin bolig ut for salg allerede dagen etterpå.

- Hvis du har kjøpt en prosjektert bolig, kan du vente til endelig innflyttingsdato er klar. Så kan du legge en plan for annonsering av din nåværende bolig. Slik minimerer du risikoen for å betale mellomfinansiering for lenge. Det gjør det også enklere for deg som selger å senke skuldrene.

5. Du slipper å betale før boligen er solgt

Velger du Heimdal Eiendomsmegling betaler du ingenting før boligen er solgt. Med andre ord; Heimdal Eiendomsmegling legger ut for alle kostnader frem til boligen er solgt og du mottar oppgjøret ditt. Hvis du inngår et samarbeid med en megler fra Heimdal Eiendomsmegling tidlig, blir derfor risikoen for deg som selger betydelig lavere. Og både megleren og du stiller bedre forberedt den dagen boligen endelig skal ut på markedet.

- Vi tilbyr også hundre prosent salgsgaranti etter at boligen er annonsert. Får du ikke solgt boligen, slipper du å betale for noe. Det gjør at våre kunder går et trygt boligsalg i møte – uansett hva som skjer.

Her kan du lese mer om hvorfor salgsgaranti er viktig!

Les også:

7B9A7670_1.jpg

Hvis du planlegger å selge boligen din i år, kan det være lurt å sette seg inn i hvilke utgifter du må påberegne før og under boligsalget.Skal du selge boligen? Så mye må du regne med i utgifter

Verdivurdering.jpg

Det kan lønne seg å få en grundig verdivurdering av boligen, enten du planlegger å selge eller refinansiere lånet. Her er noen tips til hva du bør forberede for å få riktig vurdering av din bolig.


Derfor bør du få en verdivurdering av boligen din

2100.jpg

Mange boligselgere kan føle seg litt bekymret i disse korona-tider. Med salgsgaranti skal du føle deg sikker på at vi gjør vårt ytterste for å få solgt boligen din til den beste prisen.


Derfor er salgsgaranti viktig

34-200.png
34-200.png
34-200.png

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

ANNONSØRINNHOLD