Nå kan du bli med i et av landets mest ambisiøse IT-selskaper

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Helseplattformen

Azure, Font

Helseplattformen skal gjøre livet enklere for pasienter og helsepersonell i Midt-Norge. Nå søker de etter flere ansatte som vil være med på det mest ambisiøse IT-prosjektet i landet.

I moderne lokaler på Piren i Trondheim finner du Helseplattformen. Du har kanskje hørt om Helseplattformen, men vet du hva det egentlig er?

– Vi skal skape en felles elektronisk pasientjournal for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Det vil si helseforetak, kommuner, fastleger og private aktører. Ambisjonen er å skape en mer sammenhengende helsetjeneste for pasienter og ansatte i hele regionen, sier Christer Mjåset, viseadministrerende direktør i Helseplattformen.

Og for å få det til jobber det rundt 240 mennesker med nesten like mange yrkesbakgrunner her på Piren.

Christer Mjåset, viseadministrerende direktør i Helseplattformen.

– Her finner du alt fra teknologer og  jurister til helsepersonell. Vi har også en gjeng med amerikanske software-utviklere med på laget. Folkene som jobber i Helseplattformen er med andre ord veldig kompetente og veldig forskjellige. Både folk rett fra universitetet og godt voksne mennesker, sier Mjåset, som selv blant annet har bakgrunn som nevrokirurg, leder for Yngre legers forening og forfatter.

– Vi har ansvaret for et stort og ambisiøst prosjekt, men vi er også et selskap med varige arbeidsplasser, som skal videreutvikle tjenesten for kommuner og sykehus.

Nå trenger de flere folk på laget. Se disse spennende stillingene!

Her kan du lære mer om Helseplattformen:   

Husk lyd!

Treffer alle i Midt-Norge

Mange her til lands trodde kanskje et slikt system allerede var på plass i helsesektoren. Men gjennom årene har de ulike aktørene som tilbyr helsehjelp etablert ulike datasystemer som ikke utveksler eller deler informasjon.

Opplysningene om deg som pasient ligger i flere forskjellige systemer og journaler, og helsepersonell må ofte lete etter oppdatert informasjon. Det er nettopp det Helseplattformen skal få bukt med.

– Vi skal sørge for at all helserelatert informasjon om deg er lett tilgjengelig på ett sted. Enten det er skrubbsår eller mer alvorlig sykdom, sier Mjåset.

Visjonen om en helhetlig helsetjeneste er altså på vei til å bli virkelighet i Midt-Norge. Sykehusene i Helse Midt-Norge-familien og Trondheim kommune gikk sammen om arbeidet i 2015, og i 2016 kom oppdraget fra regjeringen om å være utprøvingsregion på vegne av nasjonen.

Helseplattformen skal erstatte et stort antall systemer, flere av dem har vært i drift siden lenge før årtusenskiftet.

Helseplattformen har i dag rundt 240 ansatte og opptil 100 innleide ressurser fra sykehus, kommuner og konsulentselskap

– Jeg tror ikke folk helt forstår hvor stor denne oppgaven er. Vi i Midt-Norge er milevis foran de andre helseregionene i den digitale utviklingen. Der andre diskuterer behov, så har vi allerede valgt en løsning som vi nå videreutvikler og tilpasser til norsk helsetjeneste. Og vi går «live» til våren, legger han til.

Og hva vil det bety for den vanlige mannen i gata?

– Du vil få alt du trenger å vite om helsa di inn i lommen. Du slipper å gå innom en skranke for å bestille en time, du kan svare på alt av spørsmål før du kommer inn til timen, og du får en oppsummering på telefonen din om hva som har skjedd og hva som skal skje videre, sier Mjåset.

– Helsepersonell skal være bedre oppdatert på din situasjon når de møter deg.

Målet er at den effektive informasjonsflyten skal gjøre pasientsikkerheten bedre. Med en slik felles plattform blir jobbhverdagen til helsepersonell mer effektiv, med støtte til de arbeidsprosessene som skal utføres.

Selskapet har vokst raskt og har i dag 240 faste og midlertidige ansatte. Disse jobber i tett samspill med helsepersonellet som skal bruke systemet – over 400 fageksperter tar beslutninger og bidrar til at teknologien tilpasses deres behov.

I prosjektperioden er det også mellom 50 og 100 innleide ressurser fra ulike
konsulentselskap.  De representerer en kapasitet og kompetanse som helsetjenesten selv ikke har eller ikke kan avse til prosjektet. De skal jo tilby oss gode helsetjenester hver eneste dag, samtidig som prosjektet må følge en kontraktsfestet plan og holde fremdrift.

Mjåset fremhever det viktige samfunnsoppdraget og de store utfordringene det jobbes intenst med i prosjektmiljøet.

– Det er det mest ambisiøse IT-prosjektet i Norge. I hvert fall innen det offentlige. Når 65 kommuner, 170 legekontor og tre helseforetak skal bli enig om en løsning, sier det seg selv at ting ikke blir gjort på en dag, sier Mjåset.

– Men vi har kommet utrolig langt og det vi gjør vil endre helsetjenesten betydelig. Vi kommer til å snakke om «før» og «etter» Helseplattformen i norsk helsetjeneste på tvers av alle nivåer.

Vil du være med på denne reisen? Trykk her!

Rune Hollås har jobbet med IKT i Helse Midt-Norge i over 16 år, og har vært med på Helseplattformen fra startgropen.

Facial hair, Face, Smile, Shoulder, Eye, Jaw, Beard, Happy

– Det viktigste man har

Første runde med Helseplattformen går etter planen på lufta 30. april 2022. Da har det gått nesten ni år siden forprosjektet startet. En av de som har vært med siden den gang er virksomhetsarkitekten Rune Hollås.

– Vi gleder oss utrolig til å lansere Helseplattformen, men jobben er langt fra over. Over tid skal den rulles ut flere og flere steder, og så vi må også finspisse og optimalisere systemet, slikt at det fungerer på best mulig vis i årene som kommer, sier Rune.

Han har jobbet med IKT i Helse Midt-Norge i over 16 år, og var ikke i tvil om å søke da Helseplattformen skulle bli til virkelighet.

– Helsa er det viktigste man har og her har man en genuin mulighet å jobbe for noe som gjør livet bedre til pasienter, pårørende og helsepersonell. Det er en utrolig givende jobb, sier Hollås.

En litt ferskere ansatt er Janne Kutschera Sund. Farmasøyten er løsningsansvarlig for legemiddelområdet i Helseplattformen og har jobbet her i litt over ett år.

– Det var en helt unik mulighet, som jeg bare måtte takke ja til. Og det har svart til forventingene. På ett år har jeg anvendt all erfaring og kunnskap jeg har opparbeidet meg gjennom 25 år og brukt det systematisk inn i dette prosjektet, sier Sund.

– Jeg har jobbet med noen andre forbedringsprosjekter tidligere, og det har ofte rent ut i sanden. Men Helseplattformen kommer til å nå ut stort og bety mye for mange. Det er fantastisk å være en del av det, legger hun til.

Vil du være med å bygge Helseplattformen? Trykk her!

Slik er det å jobbe i Helseplattformen:

Husk lyd!

Godt arbeidsmiljø

Sund og Hollås er to av de rundt 250 menneskene som jobber i Helseplattformen. Viseadministrerende direktør Mjåset sier at det er de engasjerte medarbeiderne som har overrasket ham mest siden han ble med på laget i 2020.

– Jeg har ikke jobbet på et sted med så mye kompetanse. Da jeg kom hit ble jeg veldig imponert over målrettet, ambisiøse og hardtarbeidende folkene i Helseplattformen er. Det er en fryd å være i ledelsen her, sier Mjåset.

Og er det noe av det Sund og Hollås trekker frem, så er det nettopp kollegene:

– Det er noe av det mest spennende med å jobbe
her. Det er så mye kompetanse hos folk med forskjellig bakgrunn, og vi er avhengig av hverandre for å lykkes. Det er et veldig raust arbeidsmiljø og du får en helt
unik innsikt i mange forskjellige fagfelt, sier Sund.

– Det er en inspirert gjeng i Helseplattformen,
som ønsker å lykkes med samfunnsoppdraget vårt, legger Hollås til.

30. april tas den nye løsningen i bruk i Trondheim kommune og ved St.Olavs hospital. Det er begynnelsen på en ny fase med videreutvikling og utrulling til flere kommuner og sykehus.

Helseplattformen er på stadig jakt etter flere flinke folk, som vil være med på et av landets største IT-prosjekter. Men hva slags personer ser de etter?

– Vi er i vekst og kommer til å ha bruk for mange kloke hoder i lang tid fremover. Her får du en unik sjanse til å jobbe i et helt unikt IT-satsing, som kommer til å gjøre en stor forskjell for folk flest, sier Mjåset.

– Hvis du trigges av å ha en meningsfull jobb, har lyst til å bli utfordret på ting som du kanskje ikke har forutsett og ønsker å jobbe med gode og kompetente folk - da er dette det rette stedet for deg. Her bygger vi opp ettertraktet kompetanse som arbeidslivet vil etterspørre i mange år fremover.

Vil du jobbe her? Det er flere spennende stillinger i Helseplattformen!


Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text