– Slike boliger legges ikke ut hver dag i Trondheim

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR Kolsås Gård

Etter mange år ute av drift, skal det snart komme nytt liv til Kolsås Gård. I idylliske omgivelser, med Granåsen en kort spasertur unna, kan du nyte uslåelige solforhold i et flunkende nytt rekkehus eller enebolig.

På Kolsås finner du et fredelig gårdstun på hele ti mål. For mange, mange år siden kunne du høre rauting på enga her, litt grynting og noe vrinsking. Men nå er det stille i fjøset. Og det har det vært lenge.

– I gamle dager var det en del kyr og melkeproduksjon her, men det begynner å bli noen år siden nå, medgir Fredrik Kulsås.

Det var Kulsås tippoldefar som kjøpte gården i sin tid. Da ble det en del kjøtt- og melkeproduksjon på Kolsås gård. Stedet var faktisk kjent for sine potente okser.

– Hehe, jeg har hørt fra flere lokale at de pleide å ta med seg kyrne gjennom skogen og opp hit. Det er tydelig at det har vært gode avlsokser her, sier Kulsås.

Han har selv bodd her en periode i oppveksten, og har i voksen alder holdt hus på Kolsås gård siden 2003. Nå gleder han seg til å kunne ruste opp gården og få nye naboer. Neste år kommer det nemlig tolv flotte nye boliger rundt gårdstunet.

– Det er en helt naturlig prosess, føler jeg. Området er ikke særlig egnet for gårdsbruk, det er rett og slett for bratt. Terrenget er mye bedre tilpasset for boliger, sier Fredrik Kulsås.

– I gamle dager var det en del kyr og melkeproduksjon her, men det begynner å bli noen år siden nå.

Sol døgnet rundt

De tolv boligene skal bestå av romslige og moderne rekkehus, tomannsboliger og eneboliger i kjede.

- Vi har vært nøye med valget av arkitekt. Vi ønsker at det skal være et samlet preg og at kvaliteten skal gjenspeile plassen på en lekker måte, sier Kulsås.

- I tillegg får boligene hver sin unike planløsning og utforming, slik at vi kan imøtekomme ulike behov og ønsker, legger han til.2 eneboliger _2.jpg
3 rekkehus med utleiedel.jpg
2 tomannsboliger_4halv.jpg
2 eneboliger .jpg
3 vanlige rekkehus.jpg
3 rekkehus med utleiedel_2.jpg

Det idylliske tunet rundt boligene skal bli flott opparbeidet med plen, prydbusker og lekeplasser.


Her skal det være enkelt å nyte livet på terrassen når godværet slår til i Trøndelag.

- De fleste enhetene vil ha sol fra tidlig morgen til sent på kvelden. Her skal det være gode muligheter til å nyte sola hele dagen, sier Kulsås.

Hvis du liker å være ute i naturen, har Kolsås Gård mye å by på til alle årstider.

- Du kan plukke et helt blåbærspann hvis du går tre minutter opp i lia her. I tillegg har du bymarka og ikke minst Granåsen rett i nærheten. Om vinteren er det bare å ta på seg skiene og labbe over veien, så er du på skianlegget, sier Kulsås

Kolsås Gård består av 12 nye boliger, med unik utforming og ulike planløsninger - for å imøtekomme ulike behov og ønsker.


Det er i alt 3 rekkehus (med utleie),
2 eneboliger i kjede,
3 rekkehus med 3 soverom
og 2 tomannsboliger.

Perfekt for barn

Rett i nærheten av gården, ligger barnehagen. Området er spesielt tilpasset de aller minste.

- Kolsås er veldig populært blant barnefamilier. Her er ligger alt til rette for en trygg og god oppvekst. Skoleveien er kort, kunstgressbanen ligger rett ved og om vinteren finner du akebakker rett i nærheten, sier Kulsås.

Han har et inntrykk av at de som først flytter til området, gjerne blir på Kolsås.

- Folk trives her. Det er vanlig at hvis man får en endring i livssituasjonen, for eksempel at ungene har blitt store og flytter ut, så flytter man gjerne til en leilighet rett i nærheten, sier han.

Kolsås gård kommer med boliger som passer like fint for barnefamilier som for nyetablerte, som ønsker seg et rolig hjem.

- Det er ingen gjennomgangstrafikk her. Kolsås gård ligger fint skjermet fra trafikkstøy. I tillegg har du mye skog og natur rundt deg, som gir en god frihetsfølelse, sier Kulsås.

Kolsås er veldig populært blant barnefamilier. Her er ligger alt til rette for en trygg og god oppvekst!

Fredrik Kulsås

Stor interesse

Hvis du er nysgjerrig på Kolsås gård, så er det bare å ta turen til boligprosjektets hjemmeside. De første spadene går i jorda i sommer en gang, og boligene skal etter planen være innflyttingsklare neste sommer.

Han forteller at det allerede har vært en formidabel interesse.

- Til nå har over 70 personer meldt sin interesse, som er utrolig bra på såpass kort tid, sier Kulsås.

Han har følgende teori på hvorfor såpass mange vil vite mer om boligene som kommer.

- Det er jo selvsagt litt vanskelig å si helt sikkert, men det er ikke noe tvil om at det meste som bygges av boliger i Trondheim i dag er leiligheter, sier Kulsås.

At det kommer såpass mange moderne og freshe familietilpassede nybygg på en gang, er ganske unikt.

Fredrik Kulsås

kolsas_interior0000.jpg
kolsas_bad0000.jpg
kolsas_interior0001.jpg
kolsas_interior0002.jpg

- At det kommer såpass mange moderne og freshe familietilpassede nybygg på en gang, er ganske unikt. Det er ikke noe som legges ut hver dag på rett side av Nidelva, legger han til med et glimt i øyet.

I byggetrinn to skal låven rives, og da kommer det etter hvert ni nye boliger på stedet. Noe skal bevares, blant annet den gamle smia og stabburet, som gjør at man ikke glemmer historien til stedet.

Til tross for at hans familie har hatt låven i flere tiår, er Kulsås lykkelig over at det endelig kommer nytt liv til Kolsås gård.

- Det er så fint ellers i området her, med mange flotte hus, tomter og natur. Det er en kjempegod følelse at det endelig skal bli like fint her på gårdstunet også, legger Kulsås til avslutningsvis.Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio