Livet på og av banen: Bli med på innsiden av Kolstad Håndball

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Kolstad Håndball

Font

Å være involvert i topphåndballen i Norge er ikke bare en dans på roser for Kolstad-herrene. Men med en stadig mer profesjonell tilnærming og en enorm drivkraft om å levere bra på banen for stappfulle tribuner, gjør alt slitet verdt det.

Klokken er 09.00 på en helt vanlig torsdag i april og Kolstad-trener Stian Gomo er på plass på jobb i Kolstad Arena.

Og som alle andre ukedager – i dag varer arbeidsdagen frem til rundt klokken 19.00.

- Jeg tenker ikke på det som en lang arbeidsdag. Dette er bare lystbetont for min del og jeg får energi av dette. Når man jager utvikling for et lag, både på og av banen, så er det en jobb med mening, sier Gomo.

Vil du se Trondheims beste håndballspillere i aksjon? Klikk her!

For Kolstad-trener Stian Gomo er det ikke noe problem å jobbe fra klokken 09.00 til 19.00.

- Masse glød

Han har vært en del av Kolstad i over tolv år. Først en kort periode som spiller, deretter assistenttrener og de siste syv årene har han vært hovedtrener for laget.

- Jeg skjønte tidlig at treneryrket var mer givende for min del. Allerede da jeg var ung brukte jeg mye tid på å tenke på konstellasjoner og lagbygging, sier Gomo.

- Å få jobbe med unge mennesker, utvikling, bygge garderobekultur og skape gode prestasjoner gir meg masse glød, legger han til.

Han gjør langt mer for klubben enn bare å være trener. I denne videoen kan du få et innblikk i Gomos arbeidshverdag:

arrow.png

Husk lyd!

To ganger i uka kjører Kolstad-guttene en økt på dagtid. Etter en halvtimes løpetur er det en fysisk økt som står på planen. Vanligvis er det fysisk trener Ole Martin Viken som leder denne økta.

Han ble med på Kolstad-laget november 2020 og tok med seg bøttevis med erfaring fra toppklubber i Norge og i utlandet. Mange regner han som en av de fremste på feltet og i tillegg til å hjelpe Kolstad-herrene, så er han også fysisk trener for herrelandslaget. Denne dagen var Viken med på EM-kvalik med landslaget.

Da steppet keeper Lars Eggen Rismark inn som erstatter. I tillegg til å vokte buret og vikarierende fysisk trener, er Eggen Rismark også byggingeniør ved TOBB i Trondheim.
29-åringen har tatt en mastergrad i digitale byggeprosesser og har jobbet for TOBB siden sommeren 2019. Og her stortrives han.

     - Jeg hadde tenkt å studere noe idrettsrelatert,
men tenkte at det var lurt å fordype seg i noe annet i tillegg, forteller han.

- Nå har jeg en kjempespennende jobb med veldig givende arbeidsoppgaver.

- I tillegg er jeg heldig som har en arbeidsgiver som lar meg satse på håndballen og kan legge opp dagene mine etter det. Jeg føler meg veldig privilegert, sier Lars.

Lurer du på hvordan Lars Eggen Rismark kombinerer jobben med toppidrettslivet? I videoen under får du svaret!

arrow.png

Husk lyd!

Stort talent

Én av spillerne som ikke kunne delta på denne økta er stjerneskuddet Eskil Dahl Reitan. Men han er ikke langt unna. 20-åringen er inne i sitt siste år på Heimdal Videregående, som ligger et par ballkast unna Kolstad Arena.

- Jeg har to eksamener igjen, som jeg gruer meg litt til. Det skal bli veldig deilig å bli ferdig med videregående, sier Eskil.

Men det blir nok mer skole på håndballtalentet. Han har søkt seg inn på studier til høsten, og håper han kommer inn. Om det bli skole eller ikke, så er det en ting som er klart; håndball skal prioriteres.

- Jeg blir i Trondheim og skal spille for Kolstad, slår han fast.

Unn deg en spesiell kampopplevelse – og støtt byens beste håndballherrer

Det blir hektiske dager på Eskil Dahl Reitan. I videoen under kan du se hvordan dagene utarter seg for den unge håndballspilleren og videregåendeeleven.

arrow.png

Husk lyd!

Eskil har store ambisjoner og drømmer om å spille i utlandet en vakker dag. Men enn så lenge føler han at Kolstad er det rette laget for ham.

- Det er utrolig mye spennende som skjer i klubben og det er en utrolig god lagfølelse. Det er på mange måter et brorskap her i klubben. Kolstad er en bra plass å utvikle seg som håndballspiller, mener Eskil.

Etter at Lars er ferdig med å lede styrkeøkta, er det felleslunsj oppe på et møterom. En av Stians andre oppgaver – bortsett fra å lede laget – er småting, som å sørge for at maten er klar til guttene. Det er god stemning rundt lunsjbordet og spillerne hiver i seg maten mens praten går.

Etter å ha fått i seg energi, så tar Lars turen ned til TOBB i Midtbyen. Eskil er fortsatt på skolen frem til 15.25.

Trener Stian er igjen på Kolstad Arena. Neste treningsøkt er klokken 17.00.

Vil du se Kolstad Håndball herje på banen? Trykk her!

Store ambisjoner

For Stians del går resten av dagen til videoanalyse, planlegging og møtevirksomhet. I tillegg til en egen liten treningsøkt mellom slagene. Etter skole og jobb tar Lars og Eskil turen hjem for å gjøre seg klar til neste økt. Slik går dagene i Trondheims beste håndballklubb.

Trioen forteller at det er lange dager, men med en brennende motivasjon i bunn er det verdt strevet.

- For min del er det kampene som er høydepunktet. Uten tvil. Det er det som er gøy med håndball, sier Eskil.

- Jeg har fortsatt ikke spilt i Kolstad Arena med fulle tribuner på grunn av pandemien. Men jeg har vært her som tilskuer og vet at det er en fantastisk stemning, spesielt under toppkamper. Jeg gleder meg veldig til å få oppleve det på banen, legger han til.

Håndballtalentet Eskil Dahl Reitan trener hardt for å bli best mulig.

For Lars sin del handler det om å bringe heder og ære til hjembyen.

- Da jeg startet med håndball, hadde jeg ikke forventing om å tjene store penger på det. Men jeg får utrolig mye tilbake i hverdagen av sporten, selv om det kan bli lange dager til tider, sier Lars.

-Ambisjonen min er å vinne noe med Kolstad. Det hadde vært utrolig å vinne noe med klubben fra hjembyen min. Den drivkraften er sterk, legger han til.

Det samme gjelder for trener Stian:

- Vi vil vinne det som vinnes kan i Norge. Og vi nærmer oss hvert år. Nå gjør vi mange spennende grep, som gir klubben en enda mer profesjonell tilnærming og som skal gjøre oss mer slagkraftig på sikt. Drømmen er å spille europacup med Kolstad i Trondheim. Og det er ikke umulig å få til, sier Stian.

Følg Kolstad-guttenes vei mot toppen – klikk her!

Stemningen i laget er svært god - noe som er viktig for å prestere på banen.

Vil underholde publikum

Mye har skjedd siden Stian kom til Kolstad for tolv år
siden. På den tida lå klubben i andredivisjon, hadde kontorlokaler i en brakke
og spilte kamper i Husebyhallen.

I 2021 er de blant landets beste håndballklubber og fasilitetene i Kolstad Arena holder samme kvalitet.

- Det har vært en fantastisk reise. I starten var vi bare en kompisgjeng med store drømmer. Jeg er stolt av å stå i Kolstad Arena og alt vi har klart å få til i løpet av disse årene, sier Stian.

- Hva betyr Kolstad Håndball for deg?

- For meg betyr Kolstad alt. Mange snakker om klubben i sitt hjerte, men for meg er Kolstad Håndball virkelig det. Som trener er jeg utrolig ambisiøs, og klubben har svart opp og levert slik at både jeg og klubben kan fortsette å utvikle oss. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Kolstad Håndball har store mål, men de er klare på at det ligger mye arbeid for å nå toppen. Og derfor setter de stor pris på litt ekstra hjelp fra tribunen på veien dit.

- Å få publikum inn i hallen igjen betyr utrolig mye. Det er energiløst uten dem. Vi har savnet den pulsen og selvtilliten vi får fra dem. Håndball er kampsport med ball og publikum kan være med å
forsterke følelser og gjøre oss enda bedre.

- Tar dere turen til Kolstad Arena skal vi love dere god underholdning på banen. Vi skal spille fysisk, hurtig og underholdende håndball. Jeg tror folk har godt av å komme seg ut og få noen nye impulser etter denne tida vi har vært gjennom, sier Stian avslutningsvis.

Vil du være med på reisen? Her kan du skaffe deg billetter!

Denne saken er skrevet i samarbeid med Kolstad Håndball og Tobb.

TOBB er Midt-Norges største boligbyggelag. De har bygget og forvaltet boliger for sine medlemmer helt siden 1945.

Med sin lange erfaring og solide kompetanse gir de deg den tryggheten du trenger i hverdagen og i hjemmet ditt gjennom smart forvaltning, nyttige tjenester og personlig rådgivning.

TOBB har i dag over 70. 000 medlemmer. Medlemmene har forkjøpsrett på 13.000 boliger i Midt-Norge og rundt 90.000 boliger totalt over hele landet.

Vil du vite mer om TOBB? Klikk her!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Logo, Font, Text
Font