Font

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

– Det er her vi skaper fremtidige landslagsspillere

Trondheims topphåndballklubber tar fart, og det merkes i idrettshaller over hele fylket. Unge talenter følger spent med på håndballskole, mens deres store idoler lærer dem hvordan man kan bli en av verdens beste.

I en idrettshall på Rørvik yrer det av ivrige håndballspirer. Med besøk av topp-klubben Kolstad Håndball er det kanskje ikke så rart.

Tvillingene Noah og Lukas Holum spiller på Rørvik gutter 12 og 14, og har lenge gledet seg til denne helga – og håndballskole i den lokale idrettshallen.

– Det er helt rått å få lære av de beste på toppnivå. De har jo oppnådd noe stort, og det er veldig gøy å høre hvordan de har jobbet for å komme seg dit de er i dag, forteller Lukas.

– Det er helt rått å få lære av de beste på toppnivå. De har jo oppnådd noe stort, og det er veldig gøy å høre hvordan de har jobbet for å komme seg dit de er i dag, forteller Lukas.

Han er midtback på håndballbanen, og forteller at de har fått trene på teknikk, hurtighet, ballkontroll og ballberøring.

Noah er keeper, og har fått egen keeper-trening i tillegg.

– Det er veldig kult at håndballspillerne fra Kolstad kommer hit, og at vi får se og lære av dem, smiler Noah. Lukas er helt enig:

– Det har vært skikkelig kult å møte Gullerud og høre hvordan han har blitt så god. Han er helt rå, og skårer på alt!

Et tilbud for hele Trøndelag

Det er ikke bare Kolstad Håndball som tilbyr håndballskoler til barn og unge. Sammen med Rema 1000 Akademiet har både Kolstad og Byåsen Håndball Elite et bredt tilbud for barn og unge i idretten rundt om i Trøndelag.

Byåsen-spiller Mathilde Arnstad husker godt da hun selv deltok på håndballskoler som liten. Det at hun nå får være en av skolens instruktører, betyr mye for linjespilleren.

– Det er veldig artig! Jeg husker selv hvor spennende det var å møte mine store idoler på håndballskole, og jeg lærte masse. Nå håper jeg ungene jeg trener har det like artig, og lærer mye, smiler Mathilde.

I høstferien arrangerte Kolstad Håndball og Byåsen Håndball Elite håndballskole i regi av Rema 1000 Akademiet. Helle Kjellberg-Line syns det var gøy å få trene fremtidens håndballstjerner i Trondheim spektrum.

– Det å oppleve håndballglede på denne måten er utrolig gøy. Jeg dro selv på håndballskole da vi hadde ferie fra skolen, og det var skikkelig motiverende. Det å selv være instruktør nå er veldig kult, forteller Byåsen-keeperen.

Husk lyd!

Gøy og inspirerende

Sponsorsjef for Rema 1000, Vidar Riseth, mener slike håndballskoler er ekstremt viktig for både barn i idretten, men også for elitespillerne selv.

– Man ser at dette betyr mye for barna, og særlig det at vi reiser ut i hele Trøndelag. Det er viktig både for klubbene og for barna som får besøk, forteller han.

– Det er her vi skaper nye talenter og fremtidige landslagsspillere, smiler Riseth.

Facial expression, Dress shirt, Forehead, Chin, Smile, Hairstyle, Eyebrow, Beard, Neck, Jaw

Håndballskolene skaper nye talenter

Sammen med eliteklubbene Byåsen og Kolstad, er samarbeidsavtalen med Rema 1000 og Akademiet et viktig bidrag for å øke interessen for håndball-sporten.

­– For å lykkes holder det ikke at vi har tilbud i Trondheim. Vi må ut å besøke unge talenter i hele fylket. Barna skal få møte og bli kjent med store stjerner, samtidig som også trenerne til de lokale klubbene skal få bedre forståelse for trenerrollen, forklarer Riseth.

Kolstads håndballtrener Christian Berge er helt enig. Da han og resten av klubben reiste til Rørvik for å arrangere håndballskole for hele Næryøsund kommune, var responsen ikke til å ta feil av.

– Spillerne ble veldig godt tatt imot av barna, og man kunne fort se at de hadde noen idoler blant spillerne. De var nok litt starstruck og beskjeden til å begynne med, men det gikk fort over, smiler Berge.

Han mener slike tilbud er viktig for hele håndballmiljøet, og forteller at gode samarbeidspartnere er avgjørende for å få det til.

– Alt handler om lagspill og samarbeid. Sammen med sponsorer kan vi utvikle oss, gå fremover og prestere på banen.

– Vi ønsker flere sponsorer velkommen, slik at vi blant annet kan fortsette å arrangere slike håndballskoler, forklarer Kolstad-treneren.

Berge forteller videre at håndballskolene ikke bare er til for barna, men at det gir ny giv til Kolstad-spillerne selv.

– Jeg ser at spillerne får energi av å delta på håndballskolen, og at det er noe de trives med. Vi ønsker å dele våre erfaringer med barna og deres trenere, det er mye læring for alle, legger han til.

Husk lyd!

Sprer budskapet om håndball

Viktig for barna og for lokalsamfunnet

Kjell Holum er håndballtreneren til Noah og Lukas på Rørvik gutter 14. Kjell har selv spilt håndball i over 30 år, men aldri tidligere deltatt på håndballskole. For han og guttene han trener, har det vært en stor opplevelse å få Kolstad-guttene på besøk.

­– Dette tilbudet er utrolig viktig for idrettsmiljøet generelt. Ikke bare her i Nærøysund kommune, men også for kommunene rundt, forteller Kjell.

– Håndballskolen med Kolstad har samlet barn, unge og foreldre fra flere nabokommuner.

– Det bygges nye relasjoner, vennskap og barn som får lære og spille håndball kanskje for første gang, smiler han.

Kolstad-trener Christian Berge er helt enig. For Kolstad, Byåsen og Rema 1000 Akademiet er det viktig å samle, motivere og oppfordre flere barn til å delta i idretten. Og da er slike håndballskoler mye av nøkkelen.

– Våre håndballskoler er lavterskel, og alle som ønsker, skal få delta. Vi vet at frafallet i idretten har vært stor, og noe må gjøres for å snu dette. Da er det ekstra gøy å se at så mange har vist interesse for håndballskolen her på Rørvik, smiler Berge.

Husk lyd!

– Utrolig viktig for idrettsmiljøet

Rørvik-treneren mener også dette har betydd mye for de andre trenerne, og at de selv har mye å lære av eliteklubbene.

– For oss som foreldre og trenere betyr det mye. Vi skjønner kanskje litt mer hvor stort dette er. Det å få se og lære av Christian Berge er utrolig inspirerende, og jeg ser at barna har det gøy.

– Jeg håper de sitter igjen med masse gode opplevelser og nye venner på tvers av både lag og kommunegrenser, avslutter Kjell.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font