– Krux er mye mer enn bare et kontorbygg

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Krux Oppdal Innovasjonssenter

Font

Den tradisjonsrike bedriften VPG flyttet i fjor inn i helt nye lokaler i Krux Oppdal innovasjonssenter. Det har betydd mye for gründerne, som gleder seg til å få flere spennende leietakere inn i Oppdals nye storstue for innovasjon.

VPG ble startet av en gjeng friluftsinteresserte videregående-elever i Oppdal ved årtusenskiftet.  Mer enn 20 år senere klatrer bedriften stadig oppover omsetningsmessig, og har attpåtil flyttet inn i helt flunkende nye lokaler i Krux Innovasjonssenter Oppdal.

I dette bygget samles gründere, utviklingsbedrifter og etablert næringsliv for å dele, inspirere og samarbeide.

– Vi selger utstyr til all sport som går nedover og oppover. Bratt friluftsliv, som for eksempel frikjøring og klatring, er det vi driver med. Det er dette vi har jobbet med hele vårt voksne liv, sier daglig leder Rune Kvalsnes i VPG.

– Vi har vært med på både planleggingen og åpningen av de nye lokalene. Det er en prosess som har vart i over fire år, og nå har vi fått det akkurat slik vi vil ha det, sier Kvalsnes.

Trenger du kontorplass i Oppdal? Trykk her!

Husk lyd!

Her får du en nærmere kikk på lokalene:

– Et skikkelig løft

Han tar oss med på en omvisning i de over 1000 kvadratmeter store lokalene, som blant annet rommer selve butikken, verksted og en IT-avdeling. Sistnevnte tar seg av VPGs nettbutikk.

– Sluttresultatet ble helt utrolig bra! Virkelig over all forventing. Både funksjonsmessig og tilknytningen vi har til klatreveggen i lokalene ved siden av. Det er helt perfekt, sier Kvalsnes.

Han er ikke i tvil om at de nye lokalene har betydd mye for dem.

– For det første har dette skapt et skikkelig løft for den fysiske butikken. Men vi er også veldig mange på kontor, i og med at vi også driver nettbutikk. For dem har det betydd mye å komme inn i topp moderne lokaler og bli del av et større miljø. Det gjør det rett og slett enda triveligere å komme på jobb, sier Kvalsnes.

Han forteller at det var flere grunner til at de valgte Krux, men at beliggenhet var en viktig faktor.

– Vi ønsket oss nærmere sentrum i Oppdal. Det er noen plasseringer som er bedre enn andre, og Krux ligger midt i blinken. Nærmere sentrumskjernen kommer du ikke, sier Kvalsnes.

Han skryter også av miljøet på Krux, som består av leietakere fra en rekke forskjellige bransjer.

– Det gjør det mer interessant å være her. Vi møter dem stort sett i lunsjen, men også på kveldstid i klatreveggen eller på treningssenteret i kjelleren, legger han til.

Vil du jobbe på Krux? Trykk her!

Tina Selbæk, seniorrådgiver i Siva, mener at Krux Oppdal Innovasjonssenter er mye mer enn bare et kontorlokale.

Smile, Wood

– Åpner dørene for fullt

Nasjonalparken Næringshage på Oppdal er en del av Siva-strukturen, og har sammen med byggherre Siva vært drivkraften bak utviklingen og byggingen av Krux Oppdal Innovasjonssenter.

– Dette bygget er mye mer enn bare kontor. Det er en koblingsboks der folk med ideer og engasjement kan møtes og dele kompetanse, ressurser og nettverk, sier seniorrådgiver Tina Selbæk i Siva, som har jobbet med prosjektet fra starten.

– Her finner du moderne arbeidsplasser og møterom. I tillegg har vi et skaperverksted med verktøy, maskiner og utstyr for å utvikle ideer og lage prototyper,  og mer avslappede områder der man kan jobbe på litt andre måter, legger hun til.

Hun mener at Krux kommer til å spille en viktig rolle i utviklingen av Oppdal og regionen i mange år fremover.

– Bedrifter får tilgang til verktøy og metoder som ikke er vanlig for små og mellomstore bedrifter i regionen. Jeg tror Krux vil bli det samme som et kulturhus er for kultur. Her kan du møte folk og bli inspirert i jobbhverdagen, sier Selbæk.

Hun forteller at det har vært bra med liv siden lokalene åpnet, men at koronapandemien selvsagt har påvirket aktiviteten på huset.

Nå håper hun at det skal koke enda mer på Krux i tiden som kommer.

– Vi åpner dørene for fullt og gleder oss til å fylle hver krik og krok med aktivitet, sier Selbæk.

Trenger du kontorplass i Oppdal? Trykk her!

Husk lyd!

Bli bedre kjent med skaperverkstedet i Krux:

– I vekst

Selv om Krux har alt man trenger av fasiliteter, fleksible lokaler, møterom og skaperverksted, mener Selbæk at den største styrken til huset er menneskene som jobber her.

– Noen jobber med husflid, andre er arkitekter, teknologer eller miljørådgivere. Du har med andre ord mange å spille på for å løse egne utfordringer, og du har muligheten til å koble deg på helt nye ideer og tanker.

Hun får støtte av daglig leder Rune Kvalsnes i VPG.

– Det beste med Krux er miljøet og alle de spennende bedriftene man finner her. I tillegg er det midt i smørøyet i Oppdal. Litt flåsete sagt, kan du gå i tøflene fra toget og inn hit. I tillegg er du bare noen steinkast unna alle aktiviteter og fritidssysler som folk forbinder med denne regionen.

Siva ser frem til å få flere engasjerte mennesker inn i huset, som sammen kan bidra til å utvikle Krux videre.

– Oppdal er et sted i vekst, og det skjer mye spennende her. På Krux har du muligheten til å dyrke fritidsaktivtetene i Oppdal, samtidig som du kan bryne deg på faglige utfordringer og være med på spennende innovasjon, sier eiendomssjef Bernt-Rune Berntsen i Siva.

– Er du interessert i å jobbe fra Oppdal er det bare å ta kontakt med oss, så skal vi finne den arbeidsplassen som passer best for deg og dine behov, lover Berntsen.

Frister det å teste ut? Klikk her!

Prosessen med planlegging og bygging av Krux Oppdal Innovasjonssenter startet i 2016.

Initiativtaker var Nasjonalparken Næringshage, som er en del av Siva-strukturen.

Siva eier og drifter bygget, som tilbyr både kontor, fleksible plasser og butikklokaler. Leietagerne har tilgang til møterom, kantine, fellesareal, skaperverksted, garderober og ski- og sykkelparkering.

Alt pakket inn i et flunkende nytt og topp moderne bygg som
ligger midt i Oppdal sentrum.

Kontakt oss dersom du ønsker å leie lokaler i Krux Oppdal Innovasjonssenter!

Siva forvalter, drifter og utvikler en eiendomsportefølje på over 100 eiendommer, med stor spredning både geografisk og bransjemessig.

Finn en Siva-eiendom og se ledige lokaler!

Material property, Black, Font

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Material property, Font, Violet