Slik kan du lage julemat med restaurantkvalitet – på 1-2-3

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Lian Restaurant

Med Lians Selskapskasser kan du lage spennende og deilig julemat med restaurantkvalitet i ditt eget hjem. Og det beste? Følger du den enkle beskrivelsen er du garantert å lykkes!

Lian Restaurant er én av Trondheims eldste og mest tradisjonsrike restauranter. Flere generasjoner av trondhjemmere har spist nydelig mat her, og kanskje feiret noen spesielle anledninger sammen i de unike lokalene på Byåsen.

Enkelt: Med Lians Selskapskasser har du alt du trenger for å lage julemat med restaurantkvalitet.

Spesielt ved juletider har Lian vært et sikkerstikk blant byens befolkning, men i år slipper du å dra fra ditt eget hjem for å nyte et skikkelig godt Lian-måltid. Nå skal de nemlig bringe restauranten hjem til deg, slik at du kan nyte kortreist mat i godt selskap på en enkel måte.

– Vi skal levere en smak av Lian på døra til folk. Vi tilbereder maten med kjærlighet her på Lian, så får du en enkel beskrivelse og manual – slik at du kan lage en deilig julemiddag hjemme, forteller Inge Johnsen, som eier og driver Lian Restaurant.


Høy kvalitet og utrolig enkelt

Og det er ikke rart at mange ønsker å få restaurantmat levert hjem til seg. Det er enkelt, lettvint og smaker akkurat slik som julemat skal; saftig, mørt og smakfullt.

– Maten tilberedes av våre erfarne kokker og vi bruker råvarer med den høyeste kvaliteten. Følger du bruksanvisningen, så får du like god mat hjemme som du får på Lian Restaurant. Det garanterer jeg, sier Johnsen.

At det er enkelt, er ingen overdrivelse;

Alt du trenger å gjøre er å bestille en kasse. Du kan velge å få den hjemkjørt eller hente selv på Lian.

Når du har kassen i ditt hjem er det bare å åpne den og i løpet av kort tid har du et julemåltid i særklasse klart til deg og gjestene dine. Alt du trenger er å følge noen enkle instruksjoner.

Her viser Inge Johnsen deg hvor kjapt og enkelt det kan være å lage juleribbe til hele familien:

Husk lyd!

Sprø svor-garanti

I hver matkasse skal det være nok mat til fem personer. Vil du ha riktig store porsjoner, kan du utvide med «storspiseren». Til jul har du muligheten til å velge blant fire forskjellige kasser: ribbe, pinnekjøtt, koldtbord og dessert. Hver kasse er forskjellig, men de har noen ting til felles – det skal være enkelt å sy det hele sammen til et klassemåltid.

– Med selskapskassene frigjør du mye tid, og det er viktig for oss. Og det beste av alt, det er nesten ikke oppvask. Alt du trenger er å skylle av noen tallerkener. Da får familien tid til mer kvalitetstid sammen i jula, sier Johnsen.

Selskapskassene kommer med enkle instrukser som gir perfekt resultat.

Det «alle» snakker om i juletidene er svoren. Den skal være sprø og det finnes utallige måter å få det til på. Med Lians Selskapskasser slipper du å lure på hvordan du går frem. Her får du «sprø svor-garanti», hvis du følger bruksanvisningen.

I denne videoen viser Inge Johnsen hvor enkelt det er å få til sprø svor:

Husk lyd!

I Selskapskassene finner du alt som hører til i et deilig julemåltid.

Gjestene fryder seg

Det ser ut til at Johnsen og kollegene ved Lian Restaurant har truffet en nerve blant folket. Allerede nå har over 500 julemiddager i trønderske hjem blitt berget gjennom selskapskassene.

Johnsen tror at det er enkeltheten som gjør at folk velger selskapskassene, og at det er en fin måte å dele matglede på. For eksempel bedrifter, som ikke kan ta med seg sine ansatte og kunder til restauranten i år. Da kan de gi dem et «julebord», som de kan kose seg med hjemme sammen med sine familier.

– Det kan også være en fin julegave til mor og far, slik at det blir lekende lett å lage julematen når barn og barnebarn kommer på besøk.

– Eller motsatt – kanskje det er noen foreldre som vil spandere middag på en stresset småbarnsfamilie i jula, legger han til.

Jul, mat og familie er en kombinasjon som er svært viktig. Og det er derfor viktig at familien liker julematen som blir servert.

I denne videoen kan du se gjestenes dom om ribbemiddagen fra Lians Selskapskasse:

Husk lyd!

Treretters nyttårskasse

Etter den gode responsen, har Inge og kollegene ved Lian Restaurant allerede bestemt seg for å satse videre på selskapskassene til neste år.

– Vi ser at vi har funnet noe som folk har behov for. Derfor kommer vi til å kjøre på videre på nyåret med helt nye selskapskasser, som skal passe perfekt til å gjøre spesielle anledninger enda mer spesiell, sier Johnsen.

I nyttårskassen får du servert et raust måltid.

Og nå kan du også gjøre nyttårsmåltidet til en garantert suksess fra din egen kjøkkenbenk.

– Nyttårskassen består av en nydelig treretters som består av varmrøkt laks, trønderbiff og en herlig dessert, som har fått navnet «Willy Wonka på Rørostur». Den er like enkel å sette sammen som julekassene våre – og kommer til å gi selskapet ditt en smakfull start på det nye året, sier Johnsen avslutningsvis.

Lians selskapskasser

Pinnekjøtt med grovepølser, husets kålrotstappe, pinnekjøttkraft og kokte poteter.

Langtidsstekt ribbe med Inderøys grove julepølser med smak av nellik og appelsin. Medisterkaker fra Meråker med eple, hjemmelaget rødkål, smakfull julesaus og kokte poteter. Sprøsvor og tyttebær serveres ved siden av.

Koldtbordkassen består av rødbetgravet laks, Lians varmrøkte laks, julesild, julesylte, husets sennepsglaserte skinke og lokal ost, Snøfriskkrem, eggerøre, rødbetsalat, kremet potetsalat med eple og dill, gulrot- og rabarbramarmelade.


Søtmonskassen består av lokal ost og nøtter, gulrot- og rabarbramarmelade, karamellpudding, riskrem, sjokolade, karamell-/toffeesaus og rødsaus tre slag julebakst.


Nyttårskassen består av saftig laks med eple-/snøfriskkrem, estragonolje og brødkrutonger. Trøndersk biff gratinert med bacon, bakte rotgrønnsaker og syltede tomater. Fløtegratinerte poteter og portvinssaus. Lokal panna cotta med melkesjokolade, tjukkmelk, bringebær, appelsinsalat og mynte. Krystalisert sjokolade og colastang.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio