IT-konsulenten Ayman flyttet fra Oslo for å jobbe i Melhus: – Glad jeg grep sjansen

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for ITMidt

Font

Skaun og Melhus skal styrke IT-kompetansen og trenger nå flere dyktige folk på laget.

Geir Wormdal, IT-sjef i ITMidt, er på jakt etter flere flinke folk.

De flinke IT-folkene i Skaun kommune og Melhus kommune har siden 2018 samarbeidet tett under navnet ITMidt.

Fra 2022 blir det en full sammenslåing av de to IT-avdelingene, og med det får de en mer slagkraftig enhet. Nå trenger de flere folk for å skape fremtidens tjenester til kommunene.

De 17 menneskene i ITMidt jobber med tjenesteutvikling, digitalisering og sikkerhet.

– Vi leverer IT-tjenester og støtte til alle som har tjenesteproduksjon til innbyggerne våre. Det er med andre ord veldig, veldig bredt. Til sammen er det mellom 30 og 40 forskjellige tjenester vi drifter. Alt fra økonomisystemer, digitale verktøy i barnehager og skoler, helse, velferd, og teknisk infrastruktur, forklarer Geir Wormdal, IT-sjef i ITMidt.

Nå har de tenkt å heve kompetansen i avdelingen ytterligere, og lyser de ut fire spennende stillinger.

Her kan du lese mer om dem!

– Jeg bare måtte søke

Selv om de søker etter flere ansatte, så har de også nylig fått på plass en ny og dyktig kar på laget.

Etter å ha fullført studier i informatikk på NTNU vendte Ayman Sayed snuten ned mot Oslo. Der jobbet han i noen år som konsulent, før han kom over utlysningen i Melhus kommune.

– Arbeidsoppgavene i annonsen var så spennende at jeg måtte søke. Det handler mye om at teknologien som brukes her passet perfekt med tanke på utdanningen min. Jeg er veldig glad for at jeg grep denne sjansen, sier Sayed, IT-konsulent i ITMidt.

Sayed forteller at han nå jobber mellom support og drift. Han tar imot hendelser og bestillinger, gjør endringer og oppretter script for å gjøre jobben enklere for ansatte i kommunene.     

– Annonsen stemte på en prikk. Jeg stortrives her i denne jobben. Jeg kjeder meg aldri og føler at jeg lærer noe nytt hver eneste dag, sier Sayed.

Husk lyd!

Ayman forteller om jobben sin:

Font

Sayed har mest erfaring fra det private næringslivet, men mener at det er mange fordeler ved å jobbe i offentlig sektor.

– Når man jobber privat kan man tjene godt, blant annet gjennom overtid. Men det er tryggere rammer her i kommunen og mye mer fleksibelt. Jeg ønsket meg et mer stabilt arbeidsforhold, og det har jeg fått her i Melhus, sier Sayed.

– I tillegg til spennende arbeidsoppgaver, trygghet og fleksible arbeidsdager er det andre ting han også setter pris på: Arbeidsmiljøet er utrolig bra. Jeg startet i pandemi-tiden, men jeg fikk en veldig god velkomst. Det var mye nytt å sette seg inn i, men jeg har fått kjempegod oppfølging. Hvis jeg lurer på noe, så får jeg alltid hjelp av noen her på huset – selv om de har det hektisk, sier Sayed.

Han bor i dag på Heimdal i Trondheim og pendler inn til Melhus kommune. Det er ikke noe problem, ifølge Sayed.

– Det tar 15 minutter med buss. Dersom man har bil, har kommunen en stor parkeringsplass.

Vil du jobbe i ITMidt? Trykk her!

Robert Kvam har jobbet med IT i Melhus kommune i over ti år.

Fantastisk sted å jobbe

En som har litt lengre fartstid i Melhus kommune er IT-konsulent Robert Kvam. Han har jobbet her i ti år og forteller at det er mange grunner til at han har blitt værende.

– Årene har vært veldig lærerike. Du får jobbe med mye forskjellig i en kommune. I tillegg til et bredt spekter med arbeidsoppgaver, er det også et like bredt spekter med folk du jobber sammen med, sier Kvam, som i dag jobber med serverdrift, lagring og sikkerhet i ITMidt.

Han forteller at avdelingen gleder seg veldig til sammenslåingen med de flinke folkene i Skaun, og ikke minst til å få enda flere folk på laget.

– Det blir veldig stas. Nye medarbeidere kommer til å bli tatt veldig godt imot. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø med mye kompetanse. Her skal de fort få muligheten til å bli en del av gjengen, sier Kvam.

Marte Schrøder har jobbet i Melhus kommune siden midten av 90-tallet. For tre år siden startet hun i IT-avdelingen.

Én av dem i avdelingen med lengst fartstid i kommunen er Marte Schrøder. Hun har jobbet her siden midten av 90-tallet, men kom ikke inn i IT-miljøet i kommunen før i 2018.

I motsetning til de fleste andre har hun ikke IT-bakgrunn, men har utdanning innen innovasjon og endringsledelse. Nå jobber hun med tjenesteutvikling og prosjektledelse.

– Jeg har ikke angret på at jeg startet her. Her er det utrolig mange artige oppgaver. Det jeg liker best er at vi får mye tillit til å løse problemer på vår måte. Her har vi mye frihet under ansvar, sier Schrøder, som også oppfordrer nysgjerrige folk til å sende inn en søknad.

– Du vil komme til et trivelig og godt miljø. Her vil du få en jobb som er viktig og betydningsfull, der du virkelig utgjør en forskjell. Og så er det gode muligheter for faglig utvikling.Blant annet gjennom webinarer, kurs og kompetansedeling mellom de flinke ansatte.

Trykk her for å lese mer om stillingene!

Husk lyd!

Marte og Robert om arbeidsmiljøet:

Legger vekt på personlige egenskaper

IT-sjef Wormdal forteller at en god faglig bakgrunn er viktig, men det er også andre egenskaper de ser etter hos potensielle kandidater.

– Vi legger mye vekt på personlige egenskaper, sier Wormdal og utdyper:

– Er du en løsningsorientert og nysgjerrig person med god evne til å samarbeide på tvers, vil du passe godt inn her. Du vil få et godt oppfølgingsløp og kommer inn i et godt miljø der du får brukt og utviklet kompetansen din. I tillegg har du også mulighet til å påvirke fremtidens IT-tjenester i ITMidt.

Høres dette ut som en arbeidsplass du vil trives på? Eller kanskje du kjenner noen som kunne ha passet godt inn i ITMidt?

Trykk på denne linken for å lese mer om stillingene!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Font