- Dette kan være de best betalte timene du noen gang får

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Proaktiv Eiendomsmegling

Gesture

Skal du selge bolig? Da lønner det seg å få gode råd fra en av byens mest erfarne interiørkonsulenter. Hos Proaktiv Eiendomsmegling får du nettopp det.

Lisa Vinje Bakke, eiendomsmeglerfullmektig i Proaktiv Eiendomsmegling, mener at interiørrådgivning er en viktig brikke i boligsalgsprosessen.

Facial expression, Lip, Smile, Hand, Outerwear, Eyebrow, Arm, Shoulder, Cap, Organ

Lisa Vinje Bakke, eiendomsmeglerfullmektig i Proaktiv Eiendomsmegling, er klar på at et godt boligsalg består av en rekke faser. For å få et best mulig resultat er det viktig at alle disse fasene gjennomføres riktig - og da er det viktig å få en god start.

- For oss begynner et hvert boligsalg alltid med vår dyktige interiørrådgiver – Anne Grethe. Med hennes kunnskap og gode råd, får vi et godt grunnlag for å vise fram boligen din på en best mulig måte og få gode bilder, sier Vinje Bakke.

Hos Proaktiv Eiendomsmegling er interiørkonsulent en fast del av alle markedspakkene de tilbyr.

- Vi ser på det å bruke interiørrådgiver som en uunnværlig brikke i salgsprosessen. Vi mener at alle våre kunder fortjener best mulig rådgivning i forkant av salget. Det er mye man kan tjene på å få de rette rådene til riktig tid, sier Vinje Bakke.

Skal du selge bolig? Her får du god hjelp!

Skaper et godt førsteinntrykk

Men hvordan jobber en interiørkonsulent? Anne Grethe Sivertsen har jobbet som interiørkonsulent og boligstylist i tolv år – og har gjennomført over 9000 interiørkonsultasjoner i løpet av denne tiden.

Hun forklarer prosessen på følgende måte:

- Ved et salg skal en vise fram boligen fra sin beste side. Jobben min er å skape en stemning og atmosfære som skal gi et godt førsteinntrykk og appellere til flest mulig kjøpere. Kort fortalt forandrer jeg hjemmet om til et salgsobjekt der personlig smak må vike for å treffe kjøpegruppen, sier Sivertsen.

Hun reiser hjem til kundene, går over hele boligen innvendig og utvendig og kommer med konkrete tips og råd om hva som gjør boligen din mer attraktiv.

- I etterkant får kunden en skriftlig rapport fra meg. Det er opp til kunden selv å gjennomføre endringene, sier Sivertsen.

- Det er viktig å poengtere at en ikke trenger å kjøpe alt nytt, men at man kan kjøpe brukt eller låne hos venner og familie. En kan også bruke rådene inn i ny bolig og se på det som en investering der, legger hun til.

Ønsker du gode stylingtips før du selger boligen? Trykk her!


Du trenger ikke å kjøpe alt nytt. Det kan være lurt å kjøpe brukt eller låne fra familie og venner, sier interiørkonsulent Anne Grethe Sivertsen.

Interiørkonsulent Anne Grethe Sivertsen råder folk om å tørre å skille seg ut i boligmarkedet.

Human body, Flash photography, Hair, Cheek, Smile, Lip, Hand, Arm, Fashion, Sleeve

Skill deg ut

Hva er hennes best tips for å få din bolig til å skinne på markedet? Kort og godt – tør å skill deg ut!

- Boligen er i konkurranse med mange andre, så det er viktig å skape et godt førsteinntrykk. Mal hvis det er nødvendig, skap gode soner og gjør boligen delikat, rett og slett, sier Sivertsen.

Selv om du kanskje har en liten leilighet, anbefaler hun deg å få inn en spiseplass. Har du en uteplass, så bør du også legge inn et lite støt der.

- Hvis du lager rommene slik at du ønsker å bruke dem, så kommer du langt, mener Sivertsen.

Videre forteller hun at hjemmekontor har kommet for å bli i disse dager. Hvis du har mulighet, er det lurt å skape et lite hjemmekontor der en potensiell kjøper kan se for seg å tilbringe en arbeidsdag.Etter over 9000 hjemmebesøk gjennom karrieren har Sivertsen sett det meste i trønderske boliger. Her er den vanligste blemmen folk gjør;

- Den vanligste feilen er nok for store og mange møbler. Dessuten er det lite heldig å ha flere typer gulv i samme bolig, noe som vitner om oppussing i flere etapper. Finish, som for eksempel listing, har også en tendens til å gå igjen, sier Sivertsen.

Og det har naturligvis blitt mange spørsmål, som hun gjerne svarer på. Her er det mest vanlige tipset hun deler ut:

- Fjern personlige eiendeler, som familiebilder. Rydd vekk rot, overflødige pyntegjenstander og ting. Store og tunge møbler må vike for å skape et luftigere inntrykk. Det er også stort fokus på maling. En ny farge kan gjøre en enorm forskjell på boligen, sier Sivertsen.

Vil du ha flere gode boligråd? Trykk her!

Fjern personlige eiendeler, rydd vekk rot og unødvendige pyntegjenstander er noen gode råd når boligen din skal selges.

Lønner seg

Sivertsen sier videre at det lønner seg å ta interiør og boligstyling på alvor når du skal selge bolig.

- Vi har gang på gang sett at de som legger inn en god innsats, ofte får godt betalt gjennom en budrunde. Dette kan faktisk være de best betalte timene du noen gang får, sier Sivertsen.

Én av mange som har fått godt betalt for rådene av Sivertsen, er Henrik Solhaug. Han solgte nylig leiligheten sin i Trondheim, og fikk tydelige råd som han mener helt klart påvirket salget.

- Anne Grethe ga meg mange nyttige tips og gikk over alle rommene i leiligheten. Til slutt fikk jeg en fyldig smørbrødliste, slik at vi hadde alt klart til fotografering og visning, sier Solhaug.

Og han tror absolutt det hadde mye å si da boligen ble solgt.

- Hun sa mye vi ikke hadde tenkt på selv, og jeg tror absolutt at dette var viktig for salget. Vi følte at vi fikk vist frem leiligheten fra dens beste side. Bildene kunne minne om et interiørmagasin, noe som vi tror fanget kjøpers interesse, sier han.

Legger man ned en god innsats på boligstylingen, kan man få godt betalt for det.

Solhaug vil gjerne anbefale andre i hans situasjon om å ta kontakt med Proaktiv Eiendomsmegling.

- Vår opplevelse er at de har kompetente meglere som tar kundens interesser på alvor. De tar seg god tid og har en kontinuerlig dialog gjennom hele prosessen - fra avtaleinngåelse til signering av overtakelsesprotokoll, legger han til.

Eiendomsmegler Vinje Bakke sier at Solhaug ikke er alene om å dra nytte av Sivertsens gode blikk for detaljer.

- Vi får alltid svært gode tilbakemeldinger på jobben hun gjør. Kundene opplever å dra god nytte av de rådene hun gir, og setter stor pris på at hun rettleder på et felt som er ukjent for mange, forklarer Vinje Bakke.

- I prosessen med å gjøre sin bolig om fra et hjem til et salgsobjekt kan det være vanskelig å resonere seg frem til hva som kreves, og da er konkret og god rådgivning fra Anne Grethe svært betryggende. Hun er derfor svært oppdatert på aktuelle trender, både når det gjelder farge- og materialvalg og ikke minst interiør, legger hun til.

Vil du ha gode interiørråd før et boligsalg? Trykk her!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text
Gesture