Font

ANNONSØRINNHOLD

Azure, Font

Selge bolig? Dette ser kjøpere etter på visning

Det er mye å tenke på når man skal selge bolig. Ved å involvere megler tidlig i planleggingen legges det til rette for en tryggere prosess underveis, og riktige forberedelser frem mot visning.

Det første bud for salg av bolig er å starte tidlig, og gjerne ta seg litt tid om man har mulighet. Hos Proaktiv Eiendomsmegling oppfordrer de alle boligselgere til å legge en klar strategi fra første stund.

– Jo tidligere man starter salgsprosessen, jo bedre er det. På den måten har man god tid til å gjøre justeringer på boligen som kan øke verdien i en budrunde, forteller Thomas Kvålsvoll.

– Med tanke på utviklingen i dagens boligmarked, kan det lønne seg å bruke tid på boligstylingen slik at den skiller seg ut fra resten, legger han til.

En trygg prosess for alle

Etter fire år som eiendomsmegler i Bodø, flyttet Kvålsvoll nylig hjem til trønder-hovedstaden for å ta over jobben som daglig leder på Proaktiv sitt kontor på Heimdal.

For han er følelsen av trygghet det aller viktigste, både for de som skal selge, og de som skal kjøpe bolig.

– Som megler er man bindeleddet mellom to parter, - kjøper og selger. Det er viktig at begge får god rådgivning underveis, og at vi som meglere kjenner til salgsobjektet godt nok til å kunne svare på spørsmål som måtte komme, forteller Kvålsvoll.

Han råder alle som skal selge boligen sin, til å ha papirene i orden på forhånd.

– De aller fleste som drar på visning er interessert i tilstanden på eksempelvis bad, elektrisk og fasade. Da er det viktig å ha god dokumentasjon klar som kan si noe om når ting ble gjort, og hvem som har utført arbeidet, forklarer megleren.

Kvålsvoll forteller videre at folk ofte ser etter ulike ting om det er en nyere leilighet eller en eldre enebolig som skal selges. Når man velger en megler fra Proaktiv, bruker de god tid i starten av salgsprosessen på å definere riktig målgruppe for aktuell bolig som skal ut for salg.

– Det handler om å finne riktig kjøpegruppe, og å klargjøre boligen ut ifra dette. Det å selge bolig er en omfattende prosess, som kan føles overveldende for mange.

– Uten gode råd på veien kan det bli vanskelig, legger han til.

Litt innsats gir store utslag

Proaktiv-megleren mener presentasjon av boligen er nøkkelen til et godt salg. Derfor får selgere hos Proaktiv alltid besøk av en meget anerkjent interiørkonsulent tidlig i prosessen.

– Få inn en interiørkonsulent tidlig, her handler alt om timing. Vi ser gang på gang at tiden og energien man legger i første fase av boligsalget, påvirker sluttsummen i positiv retning, forklarer han.

Hvor mye eller hvor lite som må gjøres før visning, varierer. Kvålsvoll forteller at det kan være små ting, som å kjøpe noen nye puter og ferske blomster, til litt større ting, som å male i mer tidsriktige farger.

– Det er forskjell på hvor interessert folk er i interiør og design, men her får alle like god eksperthjelp, og uansett hvor mye eller lite som må gjøres, er det godt betalte timer til slutt, smiler han.

Ved å få interiørkonsulent inn tidlig, får man som selger en komplett liste og oversikt over hva som må gjøres i forkant av både fotografering og visning.

– Interiørkonsulenten går gjennom rom for rom, tar notater og skisserer opp hvor ting skal stå, hva som eventuelt må kjøpes inn, og eventuelle andre justeringer som skal gjøres. Det blir veldig ryddig for selgeren å forholde seg til, forteller Kvålsvoll.

På den måten har selgeren en god oppskrift å følge for å gjøre boligen så lik som mulig både på fotograferingsdagen, og den dagen potensielle kjøpere kommer inn dørene.

Gjør klart til visning

Etter at innhenting av dokumenter er klart, pynt er satt frem, pledd er lagt pent over sofaen og puter er fluffet, begynner det å bli klart for den store visningsdagen. Thomas Kvålsvoll vet godt hvilke spørsmål som dukker opp, og er alltid godt forberedt før visningsdagen.

– Det aller første folk vil vite, er hvorfor boligen skal selges. I tillegg lurer de på solforholdene, hvordan naboene og nabolaget er, samt hvilke oppdateringer som er gjort, - og når, forteller han.

– Strømforbruk er også et tema som blir mer og mer aktuelt, så en oversikt over strømforbruk setter mange pris på, legger han til.

For å forberede både selger og potensiell kjøper best mulig, bruker Proaktiv-megleren ofte å inkludere et intervju med selgeren i selve prospektet.

– Her kan selger med egne ord fortelle om området, hva de har likt med å bo der, hvorfor de nå selger, og annet som kan være fint for interesserte å vite, forklarer megleren.

Selg drømmen om et hjem

På selve visningsdagen er det lurt å igjen tenke på hvem som er målgruppen for boligen. Kvålsvoll forteller at alt av personlige eiendeler må tas bort. Dette er eksempelvis familiefotografier og annet som har veldig tydelig identitet.

– På visning skal vi selge ideen om at de på visning vil bo i boligen selv en dag. Da er det viktig at det ikke føles som man er på besøk hos noen andre, men heller at man kommer hjem til sitt nye bosted.

I tillegg til å ta unna personlige eiendeler, er det noen ting man kan vurdere å gjøre, samt noen ting man absolutt ikke burde gjøre.

– Rydd i hyller, skuffer og skap. Folk som er på visning åpner så og si alt av dører og skuffer, så det kan være greit å holde dette ryddig og pent, smiler han.

– Ikke tenn duftlys eller bruk mye romdufter. Da tenker folk umiddelbart at det er en vond lukt som er forsøkt maskert, og det kan slå skikkelig dårlig ut.

– Dersom det er en typisk familiebolig man selger, kan det være en idé å varme opp fersk bakst eller liknende. Dette vil gi boligen den lune, hjemmekoselige følelsen. Friske blomsterbuketter er også et fint grep, legger Kvålsvoll til.  

Med ryddige hyller, rene gulv og en frisk blomsterbukett på stuebordet, er det bare å ønske velkommen til visning.

Meglerens beste råd for visningsklar bolig:

  • Ha det rent, pent og ryddig i alle rom.
  • Du skal selge ideen om at dette er interessenters nye hjem, så fjern personlige eiendeler.
  • Familiebolig? Bak kanelboller før visningen, da lukter det lunt og hjemmekoselig.
  • Friske blomster på bord og fyr i peisen om du har, skaper god stemning.
  • Nystrøket sengetøy og pent dandert seng med puter gjør seg på soverom.
  • Dekk gjerne opp bord på en pen måte, slik at interessenter kan se for seg en koselig lunsj eller middag i sitt nye hjem.
  • Trekk bort gardinene og slipp så mye lys som mulig inn i boligen. Det gir en behagelig og luftig atmosfære.

ANNONSØRINNHOLD

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Informasjon om bruk av personopplysninger og informasjonskapsler.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font