Aldri har REMA 1000 i Trøndelag solgt så mye frukt og grønt
- og aldri kastet mindre

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR Rema 1000


I 2020 kuttet REMA 1000 i Trøndelag matsvinnet tilsvarende hele 49 tonn bananer. Kunnskap, gode rutiner og høy ferskhetsgrad er suksessoppskriften. Vil du ha kortreiste kvalitetsvarer, finner du flust av lokale grønnsaker i din REMA 1000-butikk nå.

- Svinnet i våre frukt- og grøntavdelinger i Trøndelag har aldri vært lavere. Det er veldig gledelig å se, sier Vidar Andersen, regionsdirektør i REMA 1000 Midt-Norge.

- Det er jo en del av vår forretningsidé. Vi skal selge varer av høy kvalitet til lavest pris. Og vi skal selge på en ansvarlig måte. Derfor er det utrolig viktig for oss å gjøre det vi kan for å forhindre matsvinn, legger han til.

"

Varer av høy kvalitet til lavest pris.

Vidar Andersen

I løpet av 2020 ble frukt- og grøntsvinnet i trønderske REMA-butikker redusert med seks prosent sammenlignet med 2019. I kroner og ører tilsvarer det over 800 000 kroner. Hvis man regner det om til bananer, tilsvarer det hele 49 tonn med frukt som ikke havner i søppelcontaineren.

- Hvis vi gjør dette tallet om til varer og paller, så viser det virkelig hvor mye vi har forbedret oss, sier Andersen.

Kvalitet og rutiner

Regionsdirektøren sier at REMA 1000 har hatt fokus på bærekraft og at svinn er en naturlig del av den satsingen. Han forteller at det er tre årsaker til det gode resultatet.


  • Økt kunnskap hos de ansatte
  • Varer med høy ferskhetsgrad
  • God rullering på varene

Dette er måten REMA 1000 jobber på for å selge mye frukt og grønt.

- Vi er rett og slett godt rigget for å forhindre matsvinn. Vårt mål er at alle våre 70 000 kunder hver dag skal få frukt og grønnsaker med høyest mulig ferskhetsgrad med seg hjem fra våre butikker, sier Andersen.

Mathias Hybertsen er frukt- og grøntansvarlig ved REMA 1000 på Byåsen Butikksenter. De er kjent for sin flotte frukt- og grøntavdeling, og toppet det hele i 2019 med å bli kåret til Norges beste dagligvarebutikk på frukt- og grønt.

- Nøkkelen for å unngå svinn er rett og slett å bruke tid og energi på gode bestillinger. Vi bruker mye tid på å finne en god balanse. Jeg sitter med kalkulatoren i en time hver dag for å sørge for at vi ikke bestiller for mye eller for lite av en vare, sier Hybertsen.

- Samtidig har vi i REMA 1000 bedre verktøy i dag enn det vi hadde tidligere. Det sørger for at vi har bedre data å se til når vi bestiller inn varer. Det gjør det enklere for oss å bestille rett antall varer til rett tid, legger han til.

Han forteller at etter at varene er bestilt, handler det om å behandle og eksponere varene på en god måte. Som for eksempel å legge varer som eksponeres om dagen på kjølerommet om natta.

Med gode rutiner og kvalitet, så trenger kundene ikke å være bekymret for å ta med seg en dårlig grønnsak hjem.

- Har du god kvalitet på varene, selger du dem fortere og unngår svinn. I utgangspunktet skal vi i REMA 1000 selge varene samme dagen vi får dem inn, sier Hybertsen.

"

Har du god kvalitet på varene, selger du dem fortere og unngår svinn

Mathias Hybertsen

Grønn sommer

Sommeren er en høytid for frukt- og grøntspising i Norge. Og det er de typiske sommersmakene som er mest populære på denne tida - som for eksempel bær, vannmelon og nektariner.

- Omsetningen på frukt og grønt er høy hele året, men mai er den måneden vi selger mest frukt og grønt, sier kjøpmann Børge Stamnes.

I mai 2021 var det spesielt én type frukt og grønt som skilte seg ut.

- Da hadde vi nesten 70 prosent vekst på bær og jordbær, forteller han.

Stamnes tror at den grønne trenden kommer til å fortsette utover sommeren.

- Dette er bare starten og i månedene fremover vil vi nok garantert selge mye sommervarer med hovedvekt på bær og meloner, sier han.

"

Folk er mer bevisst på hvordan varene er behandlet

Mathias Hybertsen

I tillegg har kundene i Trøndelag blitt mye mer opptatt av at det de handler skal være så «grønt» som mulig.

- Folk er mye mer bevisst på hvordan varene er behandlet. Den store trenden nå er økologiske varer. I 2020 doblet vi omsetningen, og vi ser at det er en avdeling som bare fortsetter å vokse.

Agurk: Fra planting til butikkhyllene.

Hos REMA 1000 finner du også kortreiste produkter i frukt- og grøntavdelingen hele året.

- Grønnsakene fra Frosta, for eksempel, er som regel plukket under 24 timer før de havner i REMA-butikker i Trøndelag. Da kan kundene være sikre på at de får med seg et godt produkt hjem, sier Andersen avslutningsvis.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

ANNONSØRINNHOLD