- Dyrevelferd er utrolig viktig for oss i REMA 1000 Midt-Norge

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for REMA 1000 Midt-Norge

Blue, Azure, Triangle, Gesture, Font, Rectangle

Med flinke og lidenskapelige produsenter, en helt ny og moderne fabrikk og en butikkjede med mangeårig innsats for dyrevelferd, skal du kunne spise kylling fra REMA 1000 Midt-Norge med god samvittighet rundt middagsbordet.

På Beitstad, rett utenfor Steinkjer, finner du de ferske kyllingprodusentene Veronika Holder Bjørk og Kristian Elgseter.

Da vi tok turen innom var det fullt av liv i fjøset.

Der løper, sover og leker det over 14.000 små kyllinger rundt i behagelige omgivelser mens kyllingprodusentene Veronika og Kristian viser oss hvordan ting foregår på gården.

- Vi er stolte over produksjonen vi gjør her og
gjør alt vi kan for at kyllingene skal ha det bra. Dyrevelferd har alltid stått i fokus  og det har vi tenkt å fortsette med.

Her kan du bli bedre kjent med produsentene og kyllingene

Husk lyd!

Kylling er lokalmat

Kyllingen Veronika og Kristian produserer her på Beitstad går til Norsk Kyllings helt nye og moderne fabrikk i Orkanger.

Deretter tar det ikke lang tid før den havner i en REMA 1000-butikk her i Midt-Norge.

- Jeg tror ikke kundene våre er helt klare over hvor lokale disse produktene er. All kyllingen vi selger på REMA 1000 er fra Midt-Norge. Fra kyllingen blir fraktet fra gården til Veronika og Kristian kan vi ha produktene til salgs i løpet av 24 timer. Da snakker vi om en helt unik ferskhetsgrad på produktene, sier Anders Grunnan, kjøpmann ved REMA 1000 i Orkanger.

Anders har solgt mange produkter fra Beitstad, men dette er første gang de er på besøk hos én av produsentene i området.

Her kan du se hvordan kjøpmannen opplevde besøket:

Husk lyd!


– Fire av ti trøndere velger kylling fra REMA 1000. Målet vårt er at enda flere skal velge oss

Vidar Andersen, regionsdirektør REMA 1000 Midt-Norge

Derfor er dyrevelferd viktig

Dyrevelferd har vært et viktig fokus for REMA 1000 i mange, mange år. Og det kommer til å bli like viktig, om ikke enda mer, i årene som kommer, forteller Vidar Andersen, regionsdirektør for REMA 1000 Midt-Norge.

- Det ligger i vårt verdigrunnlag. Vi skal ha høy forretningsmoral og det gjelder gjennom hele verdikjeden. Da sier det seg selv at dyrene, som vi senere skal bruke som næringsmiddel, skal ha det bra. Du som kunde hos REMA 1000 skal kunne sitte ved middagsbordet med god samvittighet, sier Andersen.

- En ting er å se selv hvor bra kyllingene har det her. Men følelsen blir enda mer forsterket når jeg har pratet med Veronika og Kristian. Den lidenskapen de har for dyrevelferd og god drift gjør meg trygg på at vi gjør ting riktig, legger han til.

Nylig fikk Norsk Kylling på plass en splitter ny fabrikk for
kyllingproduksjonen. Andersen ved REMA 1000 Midt-Norge tror at det har mye å si for kyllingene, dyrevelferden, produksjonen og kundene.

Norsk Kylling på Orkanger

Norsk Kylling er eid av REITAN og er hovedleverandør av kyllingprodukter for REMA 1000. Andersen mener at den nye fabrikken er viktig for landsdelen - på flere måter.

- Det at Norsk Kylling har bygd en fyrtårnsfabrikk i Orkanger forsterker det sterke matmiljøet vi har her i Trøndelag. Med tanke på at vi har Salmar, Hitramat, Nortura og ikke minst gode lokale grønnsaksleverandører på Frosta gir oss kvalitetsprodukter og forutsigbarhet for kundene våre, sier Andersen.

- For oss som bor i Midt-Norge er det også helt fantastisk. Det skaper lokale arbeidsplasser og aktivitet. Og for vår del i REMA 1000 betyr det mye med en lokal verdikjede på hvitt kjøtt. Det sørger for at vi har gode produsenter, forutsigbarhet på leveranse og kvalitet. Her får du gode produkter til lavest mulig pris - som er produsert og solgt på en ansvarlig måte, legger han til.

Dette betyr den nye fabrikken for REMA 1000 Midt-Norge:

Husk lyd!

Populære produkter

Etter å ha møtt Veronika, Kristian og kyllingene er det klart at de stortrives med jobben. Og nå satser de stort på fremtiden. Rett ved fjøset er de i ferd med å sette opp et nytt kyllingfjøs. Der kommer det også en visningsdel, der hvem som helst kan komme innom og se hvordan produksjonen fungerer.

- Vi samarbeider tett med Norsk Kylling og REMA 1000, og vi ser at etterspørselen etter kylling øker. Derfor satser vi og investerer et helt nytt fjøs. Vi tror at flere kommer til å velge kylling på matbordet i fremtiden, sier Veronika og Kristian.

Anders og Vidar fra REMA 1000 Midt-Norge er enige med Veronika og Kristian.

-  Jeg tror at kylling er noe som kommer til å bli folkets hovedprotein i nær fremtid. Det er sunt og godt og med den kyllingen vi leverer på REMA 1000, så skal du føle deg trygg på at vi står for god dyrevelferd, sier kjøpmannen Anders.

Kjøpmann Anders Grunnan og regionsdirektør Vidar Andersen i REMA 1000 Midt-Norge tror flere vil velge kylling i tiden fremover.

REMA 1000 Midt-Norge tror også at kundene i større grad kommer også til å være opptatt av hvordan dyrene har hatt det før de blir servert ved middagsbordet. Da kommer dette besøket godt med når han reiser hjem til Orkanger.

- Vi ser at folk generelt blir mer og mer opptatt av dyrevelferd, og det kommer nok til å bli enda viktigere for kundene våre i årene som kommer. Nå gleder jeg meg til å komme til butikken og fortelle kundene våre om dette besøket. Det ser jeg frem til, sier Anders.

Skal du ha kylling til middag? Da har Vidar, som er utdannet kokk, dette tipset til deg.

Vidars middagstips:

Husk lyd!

Følg REMA 1000 Midt-Norge på FB og Instagram

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Blue, Azure, Triangle, Gesture, Font, Rectangle