Her er sommerens beste trønderske agurk-nyhet fra REMA 1000

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR Rema 1000

Frosta holder på en stor hemmelighet. Her finner du landets største agurk-produsent. Og de har investert 30 millioner kroner for at agurkene du finner i din REMA 1000-butikk er så grønne og kortreiste som mulig – året rundt.

Man skulle tror at sommertider betyr høysesong for agurker i trønderske hjem. Men faktisk er agurk noe vi elsker å ha tilgjengelig hele året, om det så er til brødskiva eller til fredagstacoen.

Salgssjef Ove Stenersløkken ved REMA 1000 Midt-Norge forteller at de selger agurker som aldri før.

– I REMA 1000 Midt-Norge selger vi rundt 1,7 millioner agurker i året. Hovedvolumet kommer fra Frosta, sier salgssjef Ove Stenersløkken ved REMA 1000 Midt-Norge.

Tidligere har REMA 1000 importert agurk fra utlandet om vinteren, men nå kan du få tak i kortreist agurk fra Frosta hele året.

– Varer av høy kvalitet, som er solgt og produsert på en ansvarlig måte, er i tråd med vår filosofi. Derfor er dette full klaff for oss, sier Stenersløkken.


Vil du få gode tilbud og tips i feeden din?

FULL_20190529_REMA1000-Frosta-9294.jpg

Stor oppgradering

Frosta har lange tradisjoner for å dyrke kvalitetsgrønnsaker, og den tradisjonen har Frostagrønt AS tatt med seg videre til fremtiden.

På Småland finner du et gigantisk drivhus på 23.000 kvadratmeter. Her startet Johan Morten Vold opp Frostagrønt i 2001, som i dag har utviklet seg til å bli landets største agurkprodusent.

– Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli så stort som det er i dag. Det hadde jeg aldri drømt om, sier daglig leder Johan Morten Vold.

Frostagrønt har 25 ansatte og leverer mellom 25.000 og 30.000 agurker – hver eneste dag! Årlig utgjør det svimlende 3000 tonn med agurker.

For å få det til, må man følge med på teknologien. Det har vært en selvfølge for Vold og Frostagrønt AS. Og i 2019 tok de et kjempesmart teknologisk grep på anlegget.

Prislappen på oppgraderingen var på hele 30 millioner kroner.

– Vi hadde drømt om denne utvidelsen lenge, så det var kjempedeilig å få det til. Det var som å gå fra hest og kjerre over til bil, sier Vold.

Vold forteller at de fikk en pangstart da Frostagrønt startet med produksjonen i 2001, noe som har gitt dem muligheten til å utvikle seg over tid.

– Etter at vi fikk en avtale med REMA 1000 gikk varene unna som bare det. Det er selvsagt veldig morsomt at folk liker det vi lager her, sier Vold.

Stenersløkken forteller at samarbeidet med Frostagrønt er viktig for REMA 1000.

– Det å gjøre lokale bedrifter solide er viktig for oss. Ved å hente agurk kortreist hele året, så slipper produsenten å stenge produksjonen om vinteren. Det er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, sier Stenersløkken.


LES OGSÅ: Denne REMA-butikken er norgesmester i frukt og grønt!

Tropestemning

Han viser oss rundt i det 23.000 kvadratmeter store anlegget. Det er godt, gammeldags trøndersk vårvær utenfor anleggets dører. Regn, vind og småsure syv grader. Inne i lokalene hos Frostagrønt er det nærmere tropestemning.

– Noe av det beste med å jobbe med agurker er klimaet. Her er det sommer hele året, sier Vold med et smil.

Her går det kun 34 dager til agurkfrø blir sådd til at det blir en agurk i særklasse. Det tar under 24 timer fra de høster agurken til at du finner den i din lokale REMA 1000-butikk.

Her kan du se hvordan de får det til:

For å få det til på en effektiv måte, er det viktig at detaljene er på plass. Det har de virkelig fått til med det oppgraderte anlegget.

– Klimastyringen er mye enklere nå. Agurkene vil ha rundt 25 grader og en fuktighet på rundt 75 prosent for å trives. I tillegg vil de ha rundt fire timer med natt. Med det gamle systemet ble det en del svingninger, nå er det mye, mye enklere å kontrollere, sier Vold.

Men det aller viktigste for Vold er at oppgraderingen av anlegget har ført til at de har fått en mye grønnere agurk-drift.

Miljøvennlig

De fleste vet nok at en agurk består av stort sett vann. Faktisk så inneholder en god agurk 96 prosent vann!

Og det krever naturligvis en god del vanning av Vold og hans ansatte.

– Vi bruker rundt 350.000 liter vann om dagen her, sier Vold.

Før oppgraderingen gikk rundt 30 prosent av vannet til spille. Men nå har de fått på plass et helt nytt resirkuleringsanlegg, som gjør at de kan utnytte vannet på en mye bedre måte.

– Vannet som før forsvant blir nå resirkulert, renset og brukt på nytt igjen. Det er en fantastisk løsning som sørger for at vi reduserer vårt klimaavtrykk. Målet vårt er å være en grønn bedrift, og med denne oppgraderingen så er vi virkelig det, sier Vold.

Vannet som benyttes i driften er det forresten ikke noe å si på.

– Vi bruker verdens beste vann. Her bruker vi vann rett fra drikkevannskilden på Frosta, så agurkene her får det samme vannet som frostingene, sier Vold.

Etter 34 dager med god pleie og næring er agurkene plukkeklare. De ansatte plukker ned agurkene på en imponerende og effektiv måte.

Deretter blir agurkene fraktet til pakkeavdelingen og agurkene er klar for å bli sendt ut til en REMA 1000-butikk nær deg.

FULL_20190529_REMA1000-Frosta-9234.jpg
FULL_20190529_REMA1000-Frosta-9217.jpg
FULL_20190529_REMA1000-Frosta-9210.jpg

– Kjenner det på smaken

Av de opptil 30.000 agurkene de leverer om dagen, havner de fleste i REMA 1000-butikker. I REMA 1000 Husbyfarets frukt- og grøntavdeling i Stjørdal ligger det kortreiste agurker på rekke og rad.

– Agurk er et produkt som nordmenn og stjørdalinger kjøper jevnt og trutt året rundt, men REMA 1000 har aldri solgt så mange agurker i Midt-Norge som vi gjør nå, sier kjøpmann Marius Krogh.

– I fjor solgte vi agurker for rundt 620.000 kroner bare i min butikk. Det tilsvarer rundt 40.000 agurker i året.

FULL_20190529_REMA1000-Frosta-9290.jpg
FULL_20190529_REMA1000-Frosta-9303.jpg
FULL_20190529_REMA1000-Frosta-9262.jpg

Det skal heller ikke være noe tvil for kundene at produktet er kortreist.

– Jeg tror ikke mange er klar over at de er såpass kortreiste. Frosta ligger jo bare en kort biltur unna, sier kjøpmann Krogh.

– Derfor er vi flink til å profilere at disse produktene er fra Frosta. Kundene blir mer og mer opptatt av kortreist og miljøvennlig mat, så det virker som om de setter pris på det, legger Krogh til.

Krogh forteller videre at han og kundene merker det på kvaliteten hvis de må ty til agurker fra utlandet.

– Det kjenner man med en gang. Både på smaken og man ser det på fasongen. Salget stuper hvis ikke har agurker fra Frosta på lager, sier Krogh.


LES OGSÅ: – Vi er så nær Rema-butikken at denne nesten kan krabbe inn selv

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Annonsørinnhold