I sommer får du servert ekte trøndersk matglede av REMA 1000

Siden 2005 har Trøndersk Matfestival vært sommerens høydepunkt for matglade ganer. Også i år stiller REMA 1000 opp, for de har et rikt tilbud av lokale råvarer og delikatesser – rett fra midtnorske åkrer og gårder.

I år som i fjor skal lokale råvarer hylles i sommer, gjennom Trøndersk Matfestival. Målet med festivalen er å sette Trøndelag på kartet som europeisk mathovedstad – både nasjonal og internasjonalt.

Blant de over 170 spennende salgsbodene og smaksprøvene, finner du flere prisbelønte lokale produsenter. Siden REMA 1000 har en rekke trønderske kvalitetsprodukter i sine butikker i store deler av landet, får du også møte de under matfestivalen.

-Vårt mål at alle trøndere skal bli kjent med REMA 1000 sin forretningside som er «kundene velger oss fordi vi alltid har laveste pris på varer av høy kvalitet produsert og solgt på en ansvarlig måte». Det at våre produkter er produsert og solgt på en ansvarlig måte, favner nøyaktig det Trøndersk Matfestival står for, forteller regiondirektør i REMA 1000 Midt-Norge, Vidar Andersen.

Blant det rikholdige utvalget av trønderske råvarer hos REMA 1000 finner du alt fra lokalprodusert kylling, til grønnsaker fra Frosta og ikke minst – rettferdig kaffe fra Kjeldsberg, foredlet og brent i Trondheim.

På 13 000 kvadratmeter dyrkes det salat og urter i veksthus, samt frilandsprodukter som hjertesalat, vårløk og romanosalat. Her kan Rema- butikkene i Trøndelag få dagsferske grønnsaker rett inn i butikken.

Lokalt og grønt

Hele Trøndelags kjøkkenhage blir det kalt, gartneriet Viken Østre på Frosta. Og det er ikke så rart, for rundt halvparten av all grønnsaksproduksjonen som finner sted på anlegget ved Trondheimsfjorden havner i REMA 1000-butikker og din blå handlekurv.

- Kan være at mange ikke vet det en gang, men Crispi-salat, urter og vårløk er eksempler på produkter som kommer fra Frosta, og er lokalmat for oss her i Trøndelag. Dette er det utrolig viktig å få frem for oss, forteller kjøpmann på REMA 1000 Husbyfaret, Marius Krogh.

- Vi får vise frem vår egen merkevare i deres butikker, det er utrolig flott. Rema har hele tiden villet prøve noe nytt, slik som vårt nye produkt «Grønne folk». Dette er vegetar-produkter satt sammen av grønnsaker som ikke passer inn i de ordinære produktene på grunn av størrelse eller slike feil. Prisbelønte og kjente kokker har skapt menyen og på denne måten bidrar vi til å unngå mye matsvinn, forteller Ragnhild.

Ragnhild Eggen Viken er en av eierne bak Viken Østre fra Frosta, og hun skryter av hvordan Rema har bidratt til å gi produsenter som dem sjansen inn i en stor og landsdekkende kjede.

Sertifisert kylling fra lokale produsenter

Grønt er skjønt, men når REMA 1000 skal vise fram sine lokale trønderske produkter, kommer man ikke unna kylling. På Beitstad gård rett utenfor Steinkjer jobber Veronika og Kristian med å avle opp lokal kylling som ikke bare er ekstremt fersk når den kommer i butikkene – den er også den første i verden til å være sertifisert etter en ny dyrevelferdsstandard. Denne standarden, som er applaudert av dyrevernorganisasjoner, krever bedre plass i fjøset for kyllingen, naturlig lys, kontroller og en mer saktevoksende kyllingtype.

Kyllingen drar fra Beitstad direkte til Norsk Kyllings helt nye og moderne fabrikk i Orkanger. Deretter tar det ikke lang tid før den havner i en REMA 1000-butikk her i Midt-Norge.

- Jeg tror ikke kundene våre er helt klare over hvor lokale disse produktene er. All kyllingen vi selger på REMA 1000 er fra Midt-Norge. Fra kyllingen blir fraktet fra gården til Veronika og Kristian kan vi ha produktene til salgs i løpet av 24 timer. Da snakker vi om en helt unik ferskhetsgrad på produktene, sier Anders Grunnan, kjøpmann ved REMA 1000 i Orkanger.

- Vi ser at folk generelt blir mer og mer opptatt av dyrevelferd, og det kommer nok til å bli enda viktigere for kundene våre i årene som kommer, sier Anders.

REMA 1000 Midt-Norge tror også at kundene i større grad kommer til å være opptatt av hvordan dyrene har hatt det før de blir servert ved middagsbordet.

Rettferdig kaffe med røtter i Trondheim

Det er ikke bare dyrevelferd som er viktig for REMA 1000. Også rettferdighet rundt utvinning av råvarer er viktig, og der er kaffen fra Kjeldsberg i særklasse. Kaffeproduksjon er truet av klimaendringer, lave priser og dårlig sosiale forhold. Kjeldsberg Kaffe, med hovedsete i Trondheim, er den eneste storskalaprodusenten i Norge som er sertifisert.

Kjeldsberg har vært hundre prosent UTZ og Fairtrade-sertifisert siden 2015, som vil si at de utelukkende har produsert kaffe som kommer fra godkjente kaffegårder.

– Vi er opptatt av at forbrukerne skal drikke en kopp kaffe med god samvittighet, og alle kan være med på å gjøre en forskjell, forteller administrerende direktør i Kjeldsberg, Jan Erik Glimsholt.

Han forteller at kundene som velger Kjeldsberg kaffe er sikret at kaffeproduksjonen foregår under kontrollerte forhold, der miljøet ivaretas og forholdene er trygge for bonden.

– Det bidrar til at arbeiderne er sikret en minstelønn, og jobber under forhold der barnearbeid er forbudt, forteller Glimsholt.

Grønnsaker fra Frosta, Kylling fra Norsk Kylling og Beitstad gård og rettferdig kaffe fra Kjeldsberg – alt dette og mere til kan du få oppleve nærmere under Trøndersk Matfestival i sommer.

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for REMA 1000

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Rectangle, Triangle, Gesture, Font