Grønn bolig og grønt lån går hånd i hånd på Gartnersletta

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Skanska

Snart starter forhåndssalget på leilighetene på Gartnersletta. Med en fantastisk beliggenhet, bærekraftige leiligheter, Powerhouse-ambisjoner og grønne lån er det ikke rart at responsen så langt har vært over all forventing.

Skanskas boligprosjekt Gartnersletta på Lade har skyhøye ambisjoner. Planen er å bygge verdens første Powerhouse-boliger. Det vil si at ved hjelp av smarte løsninger, som solcellepaneler og energibrønner, skal boligprosjektet kunne produsere mer energi enn det beboerne forbruker.

De har snudd på mange steiner for å minske klimagassutslippet i dette boligprosjektet, og snart kommer de første leilighetene ut på markedet.

Tidlig i november braker nemlig forhåndssalget løs på de 54 første leilighetene i prosjektet, og Jørgen Rostad, leder for nybygg i EiendomsMegler 1 Midt-Norge, forteller at Gartnersletta allerede har sparket godt i fra seg.

– Responsen fra folk har vært helt vanvittig! Vi har fått inn over 1000 interessenter på kort tid. Det er tydelig at mange er nysgjerrige på dette boligprosjektet, sier Rostad.

Her kan du lese mer om leilighetene på Gartnersletta!

Husk lyd!

Dette gjør Gartnersletta unik:

Jørgen Rostad, leder nybygg i EiendomsMegler 1 Midt-Norge, mener at beliggenheten til Gartnerletta er unik.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Rostad forteller at det er mange grunner til at Gartnersletta har vekket interessen hos mange– før salget har startet. Miljøaspektet, de smarte løsningene i leilighetene og flotte uteområder er noen viktige grunner. Men han tror at det er spesielt én ting som har skapt interesse.

– Det jeg mener er hovedforskjellen på Gartnersletta og andre boligprosjekter er beliggenheten, sier Rostad og forklarer.

– Vi har fått ekstremt mange interessenter fra folk som allerede bor på Lade. Det er med andre ord folk som kjenner området veldig godt. Gartnersletta ligger på innsiden av Lade Allé, og de mener denne beliggenheten er bedre og mer tilbaketrukken, selv om man har alt man trenger i gåavstand, legger han til.

Han forteller at under forhåndssalget, som foregår tidlig i november, skal det legges ut 54 leiligheter. Noen uker etterpå legges det ut 45 til.

– Det er en veldig fin leilighetsmiks. Her finner du boliger med smarte planløsninger fra 30 kvadratmeter og opp til 120. Jeg mener at alle kjøpergrupper skal kunne finne sin drømmeleilighet her på Gartnersletta, sier Rostad.

Her kan du lese mer om Gartnersletta

Forhåndssalget av leilighetene starter tidlig i november.

Håkon Lutdal, synergileder for nybygg og næringseiendom i EiendomsMegler 1 Midt-Norge, sier at de ikke trengte lang betenkningstid for å bli med på Gartnersletta-prosjektet.

Bærekraftig bydelsutvikling

Skanska har hatt en samarbeidsavtale med SpareBank 1 SMN-konsernet, som EiendomsMegler 1 er en del av, siden de første tegningene lå på bordet. Håkon Lutdal, synergileder for nybygg og næringseiendom i EiendomsMegler 1 Midt-Norge, forteller at det var ingen tvil om at de ville være med på denne reisen.

– Det er veldig tøft at Skanska satser og ønsker å bygge verdens første Powerhouse-boliger. Og det er ekstra morsomt at de kommer til Trondheim. Dette var et prosjekt som vi bare måtte være en del av, sier Lutdal.

– Vi ønsker å være motivator og en katalysator i det grønne skiftet, og det samme ønsker Skanska. Når vi ser hvor mye arbeid som legges ned i Gartnersletta for å minske klimagassutslippene og ikke minst at boligene produserer overskuddsenergi – da begynner vi å snakke om effekt. Og vi håper dette kan være en inspirasjon for hele bransjen, legger han til.

Lutdal forteller videre at beliggenheten er god på flere måter.

– Her er det bevisste eiere som har tatt mange gode valg, som skal stå seg godt fremover. Og så er det fint at det bygges på en tomt som allerede er eksponert for bygningsmasse, slik at det ikke er skog eller dyrket mark som forsvinner.

– Gartnersletta står for bærekraftig bydelsutvikling og kommer til å skape et mer levende område, sier Lutdal.

Vil du lese mer om leilighetene og Gartnersletta? Trykk her!

Gartnersletta ligger på innsiden av Lade Allé. Her finner du absolutt alt du trenger rett i nærheten.

Grønne lån

Det har blitt skrevet veldig mye om grønne lån den siste tiden. Det vil si at du får en supergod rente hvis du kjøper en bolig med energimerke A eller B. Det kravet oppfyller Gartnersletta med glans og SpareBank 1 SMN forteller at de som kjøper leiligheter her kan forvente seg veldig gode betingelser.

– Dette blir jo et Powehouse og passivhusstandard, det vil si at vi kommer til å tilby spesielt attraktive lånebetingelser til de som ønsker å flytte til Gartnersletta, sier Kari Midjo, kredittsjef personmarked i SpareBank 1 SMN.

Powerhouse-finansiering!

På Gartnersletta får du lånevilkår lik «Grønt førstehjemslån», med renter fra 1,35 %*.

Dette gjelder både for deg som kjøper din første bolig, for deg som endrer på eksisterende lån eller bytter fra annen bank

Det er også verdt å merke seg at når du kjøper ny bolig betaler du bare dokumentavgift av tomteverdien, og ikke hele av boligverdien som ved et bruktboligkjøp.

*Rentesatser per august 2021.

Les mer og søk om grønt boliglån!

I tillegg til veldig gode lånebetingelser strekker banken seg langt for at du skal få en god start på Gartnersletta.

– Vi skal være tilgjengelig og ha kjapp responstid hos alle som søker rådgivning fra oss. Vi er opptatt av at du skal føle deg trygg når du bytter bolig og tilbyr også veldig romslige betingelser ved en eventuell mellomfinansieringsperiode, sier Midjo.

Husk lyd!

Hør mer om de grønne lånene:

– God totalpakke

Det er mye spennende som skjer på Lade for tiden. Med sin beliggenhet vil beboerne ha absolutt alt de trenger i umiddelbar nærhet. Butikker, turmuligheter, kollektivtransport, kulturlandskap, kort vei til byen og en helt ny rekke med spennende restauranter på City Lade, for å nevne noe.

Men det viktigste for de som flytter til Gartnersletta blir nok omgivelsene de kommer til å bruke mest tid i.– Kort oppsummert så blir det veldig fine leiligheter, i et godt bomiljø med et bredt spekter av beboere.

– Det er en boligmasse med gjennomgående god kvalitet og flotte utearealer. Gartnersletta ligger jo på en gammel gartnertomt og noen av de elementene kan du se i drivhus og benker. Det blir frodig og fint.

– Når vi i tillegg har Powerhouse-aspektet, beliggenheten og alle de andre smarte løsningene som kommer til Gartnersletta, da har man rett og slett en helt unik totalpakke.

Som nevnt starter forhåndssalget tidlig i november.  Hvis du lurer på noe om det som skal bli verdens første Powerhouse-boliger eller grønne boliglån så har de følgende oppfordring til deg.

Hvis du har noen spørsmål om Gartnersletta, leilighetene og området, så er det bare å ta kontakt med oss! Vi gleder oss til å vise verden mer av det som skal skje her på Gartnersletta, sier Rostad avslutningsvis.

Vil du vite mer om Gartnersletta? Trykk her!

* I denne saken har vi benyttet oss av 3D-illustrasjoner. Bildene er kun ment som illustrasjon og kan derfor vise elementer og materialer som ikke er en del av standardleveransen.

Fasadeuttrykk kan også avvike fra ferdig bygg. Andre bygg, beplanting, vegetasjon og lekeapparater på tomten er ikke endelig prosjektert.

Omkringliggende naboeiendommer er vist med eksisterende eller antatt fremtidig bebyggelse. Bakgrunn og utsikt er kun ment som illustrasjon og avvik vil kunne forekomme.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text
Font