Stor IT-satsing i Trondheim: Nå søker Skatteetaten mange dyktige teknologer

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Skatteetaten

I lokalene til Skatteetaten skal det etableres et helt nytt IT-miljø som skal være med på å forme Fremtidens innkreving. Derfor trenger Skatteetaten mange kloke teknohoder.

Du har kanskje kjørt forbi de nye lokalene til Skatteetaten i Trondheim?

Det store gullbygget, som ligger midt i teknologi-smørøyet i Trondheim. Med blant annet Gløshaugen og Teknobyen som gode naboer.

I dag jobber det rundt 290 dyktige personer her. I løpet av kort tid skal tallet økes kraftig.

IT-direktør Jørn Leonhardsen i Skatteetaten forteller at de trenger mange nye teknologer i Trondheim

Dress shirt, Vision care, Clothing, Glasses, Outerwear, Arm, Sleeve, Gesture, Grey

– Vi skal bygge et helt nytt IT-miljø her i Trondheim. I første omgang håper vi å få på plass noen team ganske raskt, slik at vi kan komme i gang med utviklingen, sier IT-direktør Jørn Leonhardsen i Skatteetaten.  

– På sikt kan vi snakke om mellom 50 og 100 personer. Potensialet er veldig stort, legger han til.

Han forteller videre at de i starten er på jakt etter IT-hoder innenfor alle fagdisipliner. Utviklere, testere, arkitekter og teamledere, for å nevne noen.

De håper å få på plass to-tre team med mellom seks-åtte personer så snart som mulig.

Vil du være med å skape dette IT-miljøet? Trykk her!

Skal skape Fremtidens innkreving

Det er flere grunner til at Skatteetaten skal bygge opp et så stort og robust IT-miljø akkurat her. Én viktig grunn er programmet «Fremtidens innkreving» - som er et syvårig program for digital transformasjon av statlig innkreving.

Her skal Skatteetaten, i samarbeid med blant annet NAV, Brønnøysundregistrene, politiet og flere andre offentlige etater, harmonisere og koordinere tjenester, lovverk, prosesser, IT-systemer og brukerflater.

– Vårt mål er å utvikle tjenester som henger sammen for brukerne, uavhengig av hvilken offentlig etat som tilbyr tjenesten. Innkreving av skatter, avgifter og andre pengekrav skal effektiviseres gjennom datadeling, moderniserte og integrerte løsninger, og offentlige tjenester med bruker i sentrum. Løsningene skal være en integrert del av brukerens digitale hverdag, forklarer Leonhardsen.

Jørn Leonhardsen og Cecilie Solum i Skatteetaten gleder seg til å fylle disse moderne lokalene med flinke IT-folk.

Et ambisiøst prosjekt, med andre ord.

– Dette blir Skatteetatens største digitaliseringsprosjekt noensinne. Vi snakker om en størrelsesorden i milliardsjiktet, sier Leonhardsen.

I tillegg har også Skatteetaten fått mange nye oppgaver innenfor innkrevingsområdet de siste årene, som gjør at de har behov for flere hender og flere kloke hoder innenfor teknologi.

– Trondheim er teknologihovedstaden i Norge så dette er den rette plassen for det nye IT-miljøet, sier Cecilie Solum.

Hun er direktør for innkrevingsdivisjonen i Skatteetaten, som har sitt hovedkontor i trønderbyen.

– Det hører også med til historien at vi nettopp har fått på plass et nytt og moderne bygg, med god plass og attraktive IT-fasiliteter. Alt ligger til rette for at vi skal få på plass et av landets beste IT-miljøer her i Trondheim, legger hun til.

Vil du bygge opp dette IT-miljøet? Se de spennende stillingene!

Dette er Fremtidens innkreving

  • Skatteetaten skal lede Fremtidens innkreving, et program for digital transformasjon av statlig innkreving i samarbeid med blant andre NAV, Brønnøysundregistrene og politiet.
  • Vi skal utvikle sammenhengende, hendelsesbaserte tjenester med brukeren i sentrum.
  • Arbeidet vil være organisert som et program med sju prosjekter i første fase.
  • Prosjektene skal fokusere på hver sine produkter og funksjonalitet, samtidig som de samarbeider for å lage løsninger som henger godt sammen.
  • Løsningen skal utvikles og forvaltes i sky, med alt det innebærer av muligheter og anvendelse av skyleverandørenes teknologiske muligheter.

Unike muligheter

Det er ikke hver dag at Skatteetaten skal bygge opp et så stort IT-miljø. Det gir dem som får jobbene noen unike muligheter.

– Her får du være med helt fra starten og får også sjansen til å sette ditt preg på hele Fremtidens innkreving. Vi ønsker oss folk som tør å stille spørsmål ved det etablerte og som ikke er satt i det tradisjonelle sporet, sier Solum.

Leonhardsen forteller at bortsett fra den formelle kompetansen, så er det noen kvaliteter han setter høyt hos kandidatene.

– Vi vet at det er vidt spenn blant teknologer. Vi ønsker oss deg som har en sterk indre «drive», ikke er redd for å ta i et tak, er selvstendig og kan tenke utenfor boksen. Vi vet også at det er teknologer som over tid kan jobbe godt i sin egen boble og skrive helt utrolig kode. Så vi er åpne for mange forskjellige folk, og er opptatt av mangfold og godt teamarbeid. Her blir det mye tverrfaglig jobbing, legger han til.

Høres spennende ut? Trykk her for å lese mer om stillingene!

Inspirerende og spennende

Alle medarbeidere får selvsagt en skikkelig innføring for å bli kjent med etatens metodikk og verktøy, men tilbakemeldinger fra nyansatte er at de vil fort opp i fart. Det har IT-direktøren lyttet til.

– Vi har derfor ikke planlagt lange og seige opplæringsløp. Vi ønsker å få folk fort i gang slik at de kan begynne å levere ganske tidlig, sier Leonhardsen.

– Dette gjør det også mer inspirerende og spennende å starte hos oss.

Hvis du har lyst til å være med på starten av Skatteetatens IT-eventyr i Trondheim, har Leonhardsen og Solum følgende oppfordring til deg;

– Vi blir stadig omtalt som det mest innovative IT-miljøet i offentlig sektor, og det med god grunn. Mange som tenker på statlige etater blir overrasket over teknologien og IT-oppgavene vi har i Skatteetaten.

– Har du lyst til å sette ditt preg på et stykke modernisering av det offentlige, som kommer til å sette varige spor i Norge, så send oss en søknad.  Det er et prosjekt uten sidestykke , og du skal få rom til å dyrke dine initiativ og utvikle deg selv. I tillegg har vi et fantastisk motiverende samfunnsoppdrag. Det er et oppdrag som gir mening, rett og slett.

Høres dette ut som noe for deg? Eller kanskje du kjenner noen som passer perfekt til dette oppdraget?

Her kan du lese mer om de spennende stillingene i Skatteetaten!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text