Nå blir de landets største – trenger flere dyktige kolleger på reisen

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Ettiketto

Den tradisjonsrike industribedriften Skipnes Etikett i Trondheim har levert kvalitet i over 50 år. Nå starter et nytt kapittel under navnet Ettiketto. Virksomheten vokser og ambisjonene er høye – og derfor er de på jakt etter nye ansatte.

På Lade i Trondheim finner du bedriften som tidligere het Skipnes Etikett, men som denne våren endret navn til Ettiketto. Siden 1969 har de skapt ting som du garantert har sett, men kanskje ikke tenker så mye over.

De er spesialister på etiketter til mer eller mindre alt som trenger en varedeklarasjon eller et salgsargument.

– Du bruker kanskje et par sekunder på å velge hvilken vare du skal plukke med deg fra butikkhylla. Da er etiketten en viktig brikke for å gi varen oppmerksomhet, forteller Thomas Wold, leder for drift og produksjon ved Ettiketto i Trondheim.

Husk lyd!

Bli bedre kjent med Ettiketto

Nye eiere

I januar 2022 ble det kjent at Skipnes Etikett får nye eiere. Det er svenske Ettiketto Group AB, eid av konsernet Volati, som kommer inn på eiersiden. Wold sier at det er stor optimisme blant de ansatte etter oppkjøpet.

– Det gjør oss betydelig sterkere å bli en del av et større konsern, og gir oss en unik mulighet til å bygge videre på det som Skipnes har skapt i over 50 år, mener Wold.

I forbindelse med oppkjøpet skal de øke produksjonen ganske betydelig. Derfor trenger de flere folk i flere roller både i produksjon og på kundesiden.

Thomas Wold, leder for drift og produksjon, gleder seg til å få flere flinke folk på laget.

Tom Henrik Forsberg, salgs- og markedsdirektør, forteller at de også trenger flere folk på kundesiden.

– Akkurat nå ser vi etter seks til åtte personer i produksjonen. Alle som har jobbet innenfor industriproduksjon er interessante kandidater for oss. Har man en grafisk bakgrunn er det selvsagt bra, men det er ikke absolutt nødvendig, sier Wold.

Tom Henrik Forsberg, salgs- og markedsdirektør, forteller at de også på kundesiden har behov for å skalere seg mot kraftig vekst.

– Vi skal bli enda mer profesjonelle og effektive i det vi gjør, og vi skal spisse et team som allerede er i verdensklasse, sier Forsberg.     

– Vi skal bli mer effektive og fremtidsrettet, samt optimalisere hvordan vi kan jobbe på tvers av hele organisasjonen. Prosjektledelse og forståelse av arbeidsflyt er avgjørende her.

Husk lyd!

– Går «all in» her i Trondheim

Ettiketto Trondheim har i dag 26 dyktige ansatte. Her jobber de blant annet med administrasjon og salg, men de aller fleste jobber med produksjon.

En av de som har vært med på Skipnes-eventyret i en årrekke er Tormod Langaas. Han har jobbet som trykker her i over 15 år, og gleder seg til å få nye mennesker med på laget.

– Det ser vi veldig frem til! Det er alltid fint å få på plass nyansettelser. Bransjen har utviklet seg ganske mye i løpet av disse årene, så det er fint å få inn nye impulser, sier Langaas.

Han sier at det er viktig å ha en kjennskap til produksjonen, men han ønsker også å få kolleger som ikke er redde for å ta i et tak.

–Du må i hvert fall være en person har lyst til å komme i kontakt med andre mennesker. Her hjelper vi hverandre når det trengs, så det er viktig. Og så er det viktig at de som har lyst til å jobbe her er nysgjerrige og har en «drive».

– Maskinparken vår er helt ny og moderne, men de aller fleste kan lære seg å bruke dette utstyret. Vi utvikler oss stadig, derfor er det viktig å være læringsvillig i denne bransjen, legger han til.

Noe for deg eller noen du kjenner? Les mer om stillingene!

Husk lyd!

Slik er jobben:

- Glad jeg grep sjansen

Simon Foto Debesay er en av de nyeste ansiktene på trykkeriet til Ettiketto. Lærlingen har jobbet her siden 2021, og kom hit etter en anbefaling.

– Jeg var litt usikker på hva jeg skulle gjøre, men jeg fikk et tips fra en venn som jobber her om at det var mulig å få en lærlingplass her. Da grep jeg sjansen, og det er jeg veldig glad for. Jeg stortrives her, sier Debesay.

Han forteller at arbeidsmiljøet er en stor grunn til at han trives her.

– Jeg har blitt tatt veldig godt imot og fått god oppfølging. Jeg har lært mye på kort tid, og når jeg lurer på noe er det bare å spørre, sier han, og legger til at arbeidsoppgavene også er en viktig grunn til trivselen.

– Det er gøy å trykke nye ting, rett og slett. Jeg liker å skape noe. Her starter man med «blanke ark», får på trykk og etterbehandler det. Å skape flotte produkter gjør meg stolt.

Veteranen Tormod setter også stor pris på arbeidsoppgavene hos Ettiketto.

– Jeg liker at det er en veldig selvstendig jobb, og at det stilles krav til oss. Det er stor variasjon på kundene og hvilke oppdrag man har. Noen oppdrag kan ta noen timer, mens andre kan strekke seg over flere dager, sier Langaas.

Vil du vite mer om stillingene? Trykk her!

Stor utvikling

Mange tenker kanskje at trykkeri og etiketter er en ganske tradisjonell bransje. Produksjonsleder Wold kan fortelle at det er en enorm utvikling i bransjen, og det kommer ikke til å stoppe med det første.

– Det skjer blant annet store ting på materialfronten, som skal sørge for et mer bærekraftig materialbruk. I tillegg er det en rivende utvikling innenfor teknologien vi jobber med. I likhet med annen industri er vi godt inne i en løpende digital utvikling, sier Wold.

– Kandidater med den riktige holdningen har en gyllen mulighet til å utvikle seg innenfor dette, hvis de er interesserte, legger han til.

– For de som jobber med kunder, er situasjonen en drøm. Man har hele tiden nye ting å presentere, og nye salgsargumenter, skyter Forsberg inn.

De er tydelige på at oppkjøpet betyr mye for dem i årene som kommer, men at det er noen ting som kommer til å være som tidligere:

– Vi skal fortsatt produsere og levere produkter med kvalitet. Det meste vil være som før – bare at vi blir større og bedre, sier Wold.

Han mener at oppkjøpet er noe som gjør dem godt rustet for fremtiden, og at de ser veldig frem til å få på plass mange nye dyktige medarbeidere.

– Vi er med på å bygge noe unikt i midtnorsk sammenheng. Det er ikke ofte det skjer en så stor industrisatsing i Trondheim, sier Wold.

– Når vi nå går fra mellomstore til den klart største i vår bransje i Norge, ønsker vi nye, motiverte kolleger som vil bidra på den spennende reisen – på en trygg arbeidsplass med muskler til å være i front i utviklingen, legger Forsberg til.

– Her har du muligheten til å bli en del av at raust og inkluderende arbeidsmiljø, og du får sjansen til å være med på en betydelig industrioppbygging i tiden fremover. Høres dette ut som noe for deg, så er det bare å ta kontakt med oss, legger Wold til avslutningsvis.

Noe for deg eller noen du kjenner? Les mer om stillingene!

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text