Interiørdesigner:
- Denne trenden vil dominere norske hjem i årene fremover

Interiørdesigner: - Denne trenden vil dominere norske hjem i årene fremover

Er du glad i interiør og design? Med disse enkle grepene kan du friske opp stuen uten at det koster skjorta.

PRODUSERT AV BRAND STUDIO FOR SOFACOMPANY


– En typisk trend som vi ser nå, og som vil dominere norske hjem i årene fremover, er at vi ønsker det personlige uttrykket. Vi er lei av å ha det helt likt som hos naboene. Nå handler det om å få frem det naturlige og det personlige preget i hjemmet, sier Kristin Lindhjem.

Sammen med ektemannen Borgar bygget hun det som i 2017 ble kåret til Norges vakreste hjem. Siden den gang har interiørdesigneren hjulpet nordmenn med tips og triks til innredning. Flere av resultatene kan du se på Instagram-kontoen Studiolindhjem. 32-åringen samarbeider også med den populære møbelprodusenten Sofacompany.

– I en periode har det vært veldig mye hvitt. Nå er det ikke bare en farge som står seg ut, men det er miksen som gjør at man får det personlige preget. Nå går vi gjerne mot jordfarger, altså grønt, blått, gult og terrakotta, som brekker mot brunt. Det skal være støvete og dempet, sier Lindhjem.


- Det beste av alt er prisen til Sofacompany.

Kristin Lindhjem, interiørdesigner

På jakt etter ny sofa? Her er Sofacompanys bestselgere:

Henter inspirasjon i dansk design

En annen trend er miks av ulike materialer.

– Alt skal ikke være i fløyel. Vi mikser det med ull, lin, metall og skinn. Et eksempel på det kan være en sofa i fløyel, med bein i messing og pynteputer av lin. Kanskje har man et bord av metall og glass kombinert med et stort ullteppe under.


Eksempelet Lindhjem trekker frem har hun selv benyttet for en av kundene sine, og det er et godt bilde som viser miksen som er trendy nå og også vil være det i årene fremover.

Man bruker naturlige elementer i kombinasjon med personlige preferanser. Et annet eksempel interiøreksperten trekker frem er fra sin egen stue.

– Der er det brukt en nøytral stoffsofa, sammen med en rustbrun lenestol i fløyel og et skikkelig stort ullteppe under glassbordet. Du kan gjerne ha en nøytral sofa og klinke til med en fargerik lenestol eller puff, sier Lindhjem, som ofte henter inspirasjon hos suksessrike Sofacompany.

De er kjent for å levere kvalitetsmøbler i danske design, samtidig som de klarer holde prisene nede.

Slik ser stuen til Kristin Lindhjem ut. Her har hun mikset lenestolen i fløyel, med en nøytral stoffsofa. Videre er det brukt et stort ullteppe under et glassbord. Foto: Kristin Lindhjem.

summerny.jpg

Hardy lenestol er en av årets sommernyheter. Kombinasjonen av de myke formene på stolen og de lette metallbena gir Hardy et moderne, elegant uttrykk. Foto: Sofacompany.

Vera, 3-seter

Astha, 3-seter

Johan, 3-seter

Harper, 3-seter

Foto: Jorunn Tharaldsen

Her finner du seks av Kristin Lindhjems favoritter hos Sofacompany:

 • Betty. En elegant loungestol, i en klassisk art deco-stil.
 • Flora. Flott loungestol der formen er organisk, med myke og kurvede linjer.
 • Astha. Særdeles populær og klassisk loungesofa med en moderne tvist.
 • Evie. En puff som på en nytenkende måte implementerer den klassiske tradisjonen innenfor fransk rotting.
 • Dane. Det strømlinjeformede og simplistiske uttrykket gjør den til en robust, men samtidig elegant modulsofa.
 • Velvet ocean. Disse teppene er laget av resirkulert viskose og bambus, håndvevd og deretter farget i en ny farge.

Hos Sofacompany finner du ikke bare sofa, men også stoler, sofabord, tepper og annet tilbehør til hjemmet.

– Dansk design er veldig kult, og de treffer mange, samtidig som de skiller seg ut fra det trauste. Det beste av alt er prisen til Sofacompany. Den er oppnåelig for de aller fleste, sier interiørdesigneren, som også trekker frem det store utvalget.

Det som gjør at Sofacompanys designmøbler er billigere enn mange andre møbler av samme kvalitet er ganske enkel; de håndterer hele prosessen selv. Varene selges på nett og leveres direkte hjem til kunden.

Fargerik fremtid

Sjefsdesigner i Sofacompany, Line Nevers Krabbenhøft, forteller at nordmenn har tradisjon for å tenke klassisk i valg av farger og interiør til hjemmet, men på samme vis som interiørdesigner Lindhjem ser hun en endring.

– Fremtiden ser fargerik ut, og det gjenspeiler seg i både møbler og tekstiler. Blant annet ser vi at materialer som cordfløyel, grovt vevde og velurlignende tekstiler er i vinden, sier Krabbenhøft.

 En trend i tiden er å mikse ulike materialer, forteller interiørdesigner Kristin Lindhjem. Her har hun blandet fløyel, ull, lin, metall og skinn for en kunde. Foto: Kristin Lindhjem.

Hun trekker også frem trenden med å hente naturen inn i stua. Det gir seg utslag i at grønt i alle nyanser har blitt en ettertraktet farge. Tre og flettet rotting er andre detaljer i tiden.

– Den duse paletten går nok aldri helt av moten, men stadig flere får øynene opp for å velge enkelte fargesterke innslag i interiøret, for eksempel på en sofa. Det er ikke så mye som skal til for å endre uttrykket i et helt rom, sier Krabbenhøft og får støtte av Lindhjem.

Her finner du seks av Kristin Lindhjems favoritter hos Sofacompany:

 • Betty. En elegant loungestol, i en klassisk art deco-stil.
 • Flora. Flott loungestol der formen er organisk, med myke og kurvede linjer.
 • Astha. Særdeles populær og klassisk loungesofa med en moderne tvist.
 • Evie. En puff som på en nytenkende måte implementerer den klassiske tradisjonen innenfor fransk rotting.
 • Dane. Det strømlinjeformede og simplistiske uttrykket gjør den til en robust, men samtidig elegant modulsofa.
 • Velvet ocean. Disse teppene er laget av resirkulert viskose og bombus, håndvevd og deretter farget i en ny farge.

Kutter aldri på kvaliteten

– Man kan ikke skifte ut alt man har hjemme, men man kan gjøre ganske store endringer, med små grep, uten at det koster skjorta.

Sofacompany har kuttet i flere ledd i verdikjeden for å kunne tilby gode priser, men det er likevel et område de aldri kommer til å fire på.

– Kvaliteten har alt å si, så der blir det ingen kutt. Det er helt avgjørende for oss at alle våre møbler både skal se bra ut og være solid håndverk. Derfor tilbyr vi også livstidsgaranti på rammeverkene i sofaene våre, sier Bjørn Bjerga, som er daglig leder i Sofacompany Norge.  

Han er tydelig på at designmøblene deres aldri hadde blitt en suksess i Norge dersom de ikke hadde levert dem med kvaliteten de er blitt kjent for.

– Vårt mål er at folk skal kunne få kule designmøbler uten å tømme lommeboka, og vi ser at stadig flere oppdager våre produkter. På det nettbaserte omdømmesystemet Trustpilot har vi 9,2 av 10 mulige poeng, og det er ikke uten grunn. Kundene våre er fornøyde med både varer og kundeservice – det er helt avgjørende for fremtiden vår.Slik kan Sofacompany holde prisene nede:

 • Alle møblene tegnes av egne, danske designere eller kjente gjestedesignere. Disse velger ut de beste materialene og får møblene produsert på Sofacompany sin fabrikk i Vietnam.
 • Det finnes ingen fordyrende mellomledd.
 • Møblene selges fra nettbutikken Sofacompany.com, men kan ses og testes via showroom. I Norge ligger disse i Oslo, Trondheim og Stavanger. På den måten unngår man alle fordyrende mellomledd.
 • Alt lagres på et sentrallager i Danmark og fraktes deretter direkte hjem til kunden, med svært kort leveringstid. På den måten sparer selskapet lagerkostnader.
 • Sofacompany har faste, lave priser hele året.Her finner du produktene som er med i denne artikkelen:

Flora, lenestol

Betty, lenestol

Astha, sofa

Velvet ocean, teppe

Dane, modulsofa

Evie, puff

Ellis, modulsofa

Vilmar, sofa

Garret, spisestuesofa

Eddie, sofa

Nohr, sofa

Logan, spisebord

Henry, sofa

henry03.jpg

Hardy, lenestol

185401223168_Hardy_Chair_PR_V2.jpg

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.


© Copyright Brand Studio