– Ambisjonen vår er å være en vinner i markedet

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for SpareBank 1 Kreditt


SpareBank 1 Kreditt har siden oppstarten vokst seg større og større - og ambisjonene for selskapet er fortsatt skyhøye. Derfor ser de nå etter flere nye og dyktige ansatte, som vil være med på reisen.

I 2011 startet planleggingen av det som i dag heter SpareBank 1 Kreditt. Siden den gang har det skjedd veldig mye – blant annet navneskiftet fra SpareBank 1 Kredittkort til SpareBank 1 Kreditt som kom i fjor – og ambisjonen er fortsatt den samme:

– Det er å være en vinner innen usikret kreditt i Norge. Vi er allerede en stor aktør på kredittkort med 650.000 kunder, men vi skal styrke oss ytterligere. Vi skal også finne gode løsninger for å hjelpe dem som har for stor forbruksgjeld og være en ansvarlig og kundevennlig aktør. Det er målet vårt, sier Astrid Kvernes Hyldmo, leder for kredittservice i SpareBank1 Kreditt.

Og nå er de på jakt etter flere flinke folk for å skape dette vinnerlaget!


Vil du bli med? Søk her!


Astrid Kvernes Hyldmo er leder for kredittservice i SpareBank 1 Kreditt.

– Åpen og sammensveiset

I dag har SpareBank 1 Kreditt 50 ansatte i Søndre gate i Trondheim. Det tallet vokser støtt og stadig. Kvernes Hyldmo leder den største avdelingen i selskapet, men hva gjør de egentlig?

Svaret er: mer enn du tror.

– Vi har tett kontakt med rådgiverne i SpareBank 1 og andre samarbeidspartnere for å finne gode løsninger for kundene våre. I tillegg har vi ansvar for kredittvurdering, reklamasjonsbehandling, kortsvindel og betalingsavtaler. Hvis noen av våre kunder har betalingsproblemer og trenger hjelp til å samle gjeld, så stiller vi opp og lager gode avtaler, forklarer Kvernes Hyldmo.

Kvernes Hyldmo forteller at det er 19 dyktige ansatte i av delingen hennes.

– Vi har en fin miks med tanke på kjønn, alder og bakgrunn. Det alle har til felles er høy kompetanse, god lagmoral og at vi stiller opp for hverandre. Vi er en åpen, inkluderende og veldig engasjert gjeng.

Nå ser de etter to nye rådgivere i fast stilling, og noen sommervikarer for å hjelpe med ferieavviklingen. Kvernes Hyldmo sier verken alder eller bakgrunn er det viktigste i jakten på nye rådgivere.

– Det er fint hvis kandidaten har bakgrunn fra bank, kundesenter, rådgivning eller lignende. Det vi ønsker er selvdrevne lagspillere, som evner å ta ansvar og trår til for å hjelpe kundene sine. Det er en viktig del av kulturen i avdelingen her.

Man må ha et brennende ønske om å gjøre det beste for oss, våre partnere og ikke minst – kundene våre, forteller Kvernes Hyldmo.

SpareBank 1 Kreditt:

· SpareBank 1 Kreditt er en ansvarlig leverandør av usikrede kredittprodukter med tilhørende tilleggstjenester.

· Består av 50 engasjerte ansatte, som alle jobber i flotte lokaler midt i Trondheim sentrum.

· SpareBank 1 Kreditt er et selvstendig finansieringsselskap og er direkte eid av SpareBank 1-bankene.

· SpareBank 1-alliansen består av 14 selvstendige sparebanker over hele landet som samarbeider om felles plattform og merkevare.

· Er opptatt av å gi gode og effektive kundeopplevelser i et marked i sterk endring.


Noe for deg eller noen du kjenner? Klikk her!


Teknologi og marked hånd i hånd

Thomas Valsø Solberg, leder for IT og Utvikling i SpareBank1 Kreditt, er i samme situasjon som Kvernes Hyldmo.

– Vi har nettopp hatt flere nyansettelser og skal bli enda større. Det å vokse medfører større ansvar, nye produkter kombinert med flere spennende teknologiske nyvinninger. Derfor ser vi nå etter løsningsarkitekter og prosjektledere, forteller Valsø Solberg.

Han og kollegene jobber med å skape kort- og kredittløsningene som for eksempel kundene finner i SpareBank 1 sin nett- og mobilbank. De lager også løsningene som Kvernes Hyldmo og avdelingen benytter internt samt rådgivere i SpareBank 1 bankene for å betjene produktene.


Thomas Valsø Solberg har lang erfaring i SpareBank 1.

Street fashion, Dress shirt, Forehead, Smile, Jaw, Neck, Sleeve, Collar, Happy


– Vi tar utgangspunkt i kjernesystemet vårt – der alle produktene våre blir født og spredt videre. I tillegg så har vi jo flere partnere og veldig mange leverandører. Teknologibransjen er ikke et spesielt lukket domene, så en viktig del av jobben vi gjør er at integrasjonen og koblingen mot de andre partene går «smooth», forklarer Valsø Solberg.

Det er tolv stykker som per i dag jobber i avdelingen til Solberg, men tar man med alle årsverkene som de samarbeider med på tvers av allianser og andre partnere, blir tallet et sted mellom 50 og 60.

– Vi jobber i aksen mellom teknologi, økonomi, marked og forretningsutvikling, og det gjenspeiles fint i gjengen som jobber her hos oss. Vi har en miks med folk med forskjellig kompetanse, styrke og svakheter som utfyller hverandre, sier Valsø Solberg.

Han sier at de ser etter følgende typer til laget;

– Her har du muligheten til å være med å lage nye og viktige produkter til kundene våre. Skaperkraft er noe vi setter høyt, og vi vil gjerne ha ansatte som blir inspirert av det. Vi er fortsatt et ungt selskap, så vi har mye «gründerånd» internt hos oss, sier Valsø Solberg.

Tverrfaglig jobbing

Enten du jobber i kredittservice, IT, utvikling, relasjon, innsikt, økonomi, etterlevelse eller i administrasjonen i SpareBank 1 Kreditt, så er det en ting vi alle har til felles; her står alle på og samhandler for å nå forretningsmålene og utvikle de beste produktene og kundereisene.

– Det som trigget meg til å søke er det gode kompetansemiljøet. Her finner du flinke folk i mange forskjellige roller og vi jobber veldig mye tverrfaglig. Man får et spesielt eierskap til det vi holder på med, mener Kvernes Hyldmo, som selv startet SpareBank 1 Kreditt i starten av 2020.

Valsø Solberg har lengre fartstid i SpareBank 1 alliansen, men kom til SpareBank 1 Kreditt mer eller mindre samtidig som Kvernes Hyldmo.

– Jeg søkte meg hit mye på grunn av det enorme mulighetsrommet innen finans. SpareBank 1 Kreditt har også en helt spesiell posisjon, kombinasjonen av ressurser, ambisjoner og mange kreative hoder gir oss stor gjennomføringskraft, sier Valsø Solberg.

Begge er relativt nye i SpareBank 1 Kreditt og de er ikke i tvil om at de som kommer inn her får en god start og store utviklingsmuligheter.

– Vi investerer i folk og både bransjen og fagfeltet er i en rivende utvikling. I tillegg til at vi deler kompetanse med hverandre, får du tid og rom til å utvikle din egen kompetanse gjennom kurs og nettverksarenaer, sier Kvernes Hyldmo og Valsø Solberg.

– Hvis du har lyst til å være med å styrke vår posisjon som markedsleder innen usikret kreditt, og skape gode kundeopplevelser sammen med kompetente og hyggelige kolleger, så er det bare å sende inn en søknad, eller ta kontakt for en prat, legger de til avslutningsvis.


Nysgjerrig? Her kan du se alle ledige stillinger i SpareBank 1 Kreditt:

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text