Derfor er det viktig for tobarnsmor og røykdykker Beathe (33) å være fagorganisert

Beathe Østrem er brannkonstabel og røykdykker når alarmen går på Sula brann og redning. Men hjemme i det nybygde huset i Langevåg utenfor Ålesund, er det mammarollen som er den viktigste jobben.

33 år gamle Beathe Østrem er som eneste kvinne ansatt som brannkonstabel og røykdykker på Sula Brann og redning, et par mil utenfor Ålesund.

Denne jobben passer meg perfekt. Det er utrolig givende å jobbe her, samtidig som ingen dager er like.

– Beathe Østrem

Som alle de andre på brannstasjonen på Sula jobber hun på tilkalling og må møte opp når brannvesenets alarm går.

For å komme gjennom det smale nåløyet som røykdykker, må Beathe jevnlig gjennom tunge fysiske tester.

For når de blir tilkalt må Beathe og hennes kolleger være klar for alt fra alvorlig brann til bilulykke.

Fordi Beathe har en jobb som innebærer risiko, var det ekstra viktig for henne å være organisert i et fagforbund.

Tøft yrke

Da hun ble røykdykker meldte hun seg inn i Fagforbundet, som de andre ansatte på brannstasjonen også var medlem i.

– Det å jobbe med alt fra ild til farlige gasser er risikofylt. Likevel har vi utrolig gode sikkerhetsrutiner og HMS, så jeg er aldri bekymret på den måten. Men å vite at vi har veldig gode fordeler gjennom å være organisert gjør at man sover bedre om natta, forteller Beathe.

Medlem i et LO-forbund?

Da får du knallgod rente på boliglån, billigere billån og gunstige forsikringer i SpareBank 1 SMN. Norges beste innboforsikring er inkludert i medlemskapet.

Priseks: Nom. rente 2,49%. Eff.rente 2,58%. 2 mill o/25 år, kost kr 703.583, tot kr 2.703.583
hjerte-ikon.svg

Gode fordeler som organisert i et LO-forbund kommer spesielt godt med når verneutstyret tas av, og hun drar hjem til den andre viktige jobben hennes; å være mamma til Matheo (9) og Luis (5).

Når jeg går inn døra hjemme er kontrasten stor fra jobben på stasjonen. Her går timene med til matlaging, leksehjelp, og kanskje litt fotballspilling i hagen.

– Beathe Østrem

Husdrøm i oppfyllelse

Sammen med samboeren Lasse, ønsket Beathe å bygge sitt eget hjem i Langevåg. Slik kunne de få boligen akkurat slik de ønsket. Men å få finansiering til den nybygde boligdrømmen viste seg å ikke være så lett.

– Vi var innom flere banker, men det aller beste tilbudet på boliglån fikk vi av SpareBank 1 SMN fordi jeg er medlem av et LO-forbund. Der har vi fått utrolig god oppfølging som gjorde at vi ble totalkunder, forteller Beathe.

Nå står huset ferdig, og familien på fire har fått boligen de hadde drømt om.

Det er som regel samboeren min som styrer med sånt, men jeg ble overrasket over alle fordelene vi kunne få gjennom LOfavør. Både på boliglånet og de gode forsikringene som følger med.

– Beathe Østrem

Og hun er svært fornøyd med den positive overraskelsen. For med jobben som røykdykker er det viktig for henne å vite at familien er sikret om noe skulle skje.

Som eneste «dame på bruket» både hjemme og på jobb, ville hun ikke byttet ut hverdagen med noe annet...

...og den aller viktigste jobben er tross alt å være mamma.

logo-sparebank1smn.svg

Om artiklene fra Adresseavisen Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

LOfav_ung.jpg

Er du mellom 18 og 34 år får du LOfavør Boliglån Ung med rente fra 2,32 %. Skal du kjøpe din første bolig får du enda bedre rente med LOfavør Førstehjemslån fra 2,25 %.

LOfav_bolig.jpg

Er du over 34 år får du LOfavør Boliglån med rente fra 2,50 %. Trenger du å låne mindre enn halvparten av boligens verdi får du LOfavør Boliglån 50 % med rente fra 2,32 %.

Hos SpareBank 1 SMN får du en av markedets beste boliglånsrenter - fra 2,25 %

Priseks: Nom. rente 2,49%. Eff.rente 2,58%. 2 mill o/25 år, kost kr 703.583, tot kr 2.703.583