Malin (23) satset alt på framtiden som jazzmusiker – og kom gjennom nåløyet

Åndalsnesjenta Malin Dahl Ødegård (23) er født med musikk i årene. Da hun hørte sin første jazzstrofe, var hun ikke i tvil om målet for framtiden. Talentstipend førte henne ett skritt videre.

23-åringen er fra en musikalsk familie og har sunget siden hun kunne gå, og spilt piano så lenge hun kan huske.

Men det var ikke før hun ble kjent med jazz på Toneheim Folkehøgskole, at det ble klart for henne at musikken var hennes kall.

Jeg har noe å komme med musikalsk, og det at man kan skape følelser i andre med musikken, er noe av det som gjør det så meningsfylt å drive med.

Malin Dahl Ødegård

I dag går Malin siste året på Jazzlinja på NTNU, spiller i bandet JUNO og gir ut egen musikk.

Nå kan du søke
Talentstipend

hjerte-ikon.svg

På bare noen få år har karrieren fått et stort løft, og i 2019 var hun en av de heldige som fikk SpareBank 1 SMN Talenstipend for hennes innsats som musiker.

Malins drøm er å bli frilans jazzmusiker, slik at hun kan reise rundt og bidra i mange forskjellige prosjekter, både andres og egne.

Finne sin egen relevans

Malin har et år igjen på jazzlinja ved NTNU, og etter det står hun på egne bein.

– Det å være musiker er på mange måter et egoistisk yrke, fordi man må selv finne sin egen relevans. Det kommer aldri til å komme noen bort til deg å be om at du skal lage musikk og gi ut plate, forteller 23-åringen.

Selv om framtiden er usikker, har hun ingen «plan b».

– Jeg skal gå veien, satse og bruke den drivkraften jeg har så langt den rekker. Det er et usikkert yrke, men jeg har et støttende nettverk som står bak meg hele veien, og det betyr mye. Man må ha tro på at man kan lykkes, og da hjelper det å ikke være alene.

Jeg vet at nåløyet er ekstremt trangt. Men om jeg ikke gir alt for å lykkes nå, kommer jeg til å angre på det for evig.

Malin Dahl Ødegård

Har du et talent innenfor musikk, idrett eller gründerskap?

hjerte-ikon.svg

Da hun i 2019 var en av dem som fikk utdelt SpareBank 1 SMN Talentstipend, fikk hun nok en bekreftelse på at musikken er rett for henne.

– Det var en helt utrolig opplevelse at banken hadde så stor tro på mitt talent at de valgte å gi meg en pris. Det gir meg enda mer mot til å fortsette å gi alt jeg har.

Stipend ble juleplate

Stipendet som Malin fikk fra SpareBank 1 SMN gikk med på å oppfylle et ønske hun har hatt lenge, som startet med en julekonsert hjemme på Åndalsnes.

– Jeg er utrolig glad i jul og julemusikk, og har derfor spilt noen julekonserter hjemme tidligere. Så har jeg lekt med tanken lenge om å lage julemusikk på romsdalsk, og slik ble ideen født.

Hun har på den nyutgitte platen «Jul på romdalsk» oversatt kjente norske og utenlandske sanger til sin egen dialekt, og fått med andre unge lokale musikere til å bidra.

– Dialektmangfold er viktig for meg, og det å kunne gi ut en plate på romsdalsk har vært en drøm for meg. Det er utrolig å kunne sitte med noe så håndfast og tenke at ‘dette har jeg fått til’, og det kan jeg takke blant annet banken for.

I tillegg til juleplata, skal hun også gi ut plate med bandet JUNO snart.

Med alt som skjer nå, føler jeg at musikken jeg bidrar med er på vei et sted, det går framover.

Malin Dahl Ødegård

Hun oppfordrer andre kommende musikere til å ta sjansen på drømmen.

– Mitt beste råd er å alltid prøve. Øv masse, men husk å komme deg ut av øvingsrommet. Det er på scenen magien skjer, og det er der man får den tilbakemeldingen man trenger for å finne drivkraften.

Om artiklene fra Adresseavisen Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

SpareBank 1 SMN ønsker nå søknad fra deg som har et talent!

  • Hvert år deler vi ut talentstipend til unge mellom 18 og 30 år med et talent innen idrett, kultur eller gründerskap.
  • Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter slik at de lettere kan nå sine mål.
  • Felles for vinnerne er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra.

Tips noen du kjenner – eller kanskje er nettopp DU vinner i 2020?

logo-sparebank1smn.svg

ANNONSØRINNHOLD