Søker ny enhetsleder:

– En lederjobb med mening

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Surnadal kommune

I flotte nye lokaler i Surnadal kommune venter over hundre ansatte på en ny leder. Sammen skal de sørge for at hverdagen til personer med funksjonsnedsettelse blir fylt med mening.

I Sommerrotunet aktivitetshus i Surnadal kommune er det, som
navnet tilsier, mye aktivitet.

Rundt 120 ansatte jobber i Bu og aktivitetstenesta med en særdeles viktig oppgave; å gi mennesker med utviklingshemninger, psykiske problemer eller andre spesielle behov en fin hverdag.

Aktiviteter som turer i den fantastiske naturen her, svømming, musikk, dans, sang og kantineaktivitet er noe av det ukene fylles med på Sommerotunet.

Nå er de på jakt etter en person som skal få det øverste
ansvaret for at både de ansatte og brukerne skal få mange gode opplevelser i
årene som kommer.

– Vi gleder oss veldig til å få på plass en ny enhetsleder. Det er viktig at den nye enhetslederen er flink til å samarbeide både med oss som er på gulvet og beslutningstakerne i kommunen. En trivselsskapende person som spiller oss alle gode, rett og slett, sier Lillian Væge Glærum, vernepleier og fagleder ved Sommerotunet aktivitetshus.

Noe for deg eller noen du kjenner? Klikk her!

Husk lyd!

Her er noe av det du finner på Sommerrotunet:

Meningsfull jobb

Hun har jobbet som vernepleier siden 2010, og sier selv at hun ikke tenkte at dette skulle bli en langvarig karriere før hun startet her som vikar for 11 år siden.

Men det endret seg raskt.

– Jeg fant fort ut at det er spennende og lærerikt å få ta del i andre menneskers liv, følge dem tett og sørge for at de får en bedre hverdag. Det er veldig meningsfylt, sier hun.

– Vi opplever at de mestrer ting og ser at det vi gjør rundt dem gir dem glede. Vi gir mye for jobben vår, men vi får også utrolig mye tilbake, legger kollega Camilla Langholm til.

Arbeidsoppgavene gir dem mye glede. Det samme gjør arbeidsmiljøet her på Sommerotunet. Lillian og Camilla forteller at det er en fin gjeng som jobber her.

– Det er en trivelig og stor arbeidsplass. Vi er over hundre ansatte i enheten med forskjellige kompetanser, erfaring og utdanning. Vi utfyller hverandre godt.

– Arbeidsmiljøet er veldig godt. Her blir man sett og får hjelp når det trengs. Det gjelder om du er på gulvet eller en leder. Vi står sammen.

– Mye av det vi gjør her er taushetsbelagt. Det er ikke noe vi kan snakke om og dele med familiene våre. Da er det godt med gode kolleger.

Vil du lede denne gjengen? Klikk her!

Unike rom

Sommerrotunet aktivitetshus sto klart i 2015 og har alt det som trengs for at de som jobber her skal få en fin arbeidshverdag – og ikke minst at brukerne også skal få det bra her.

– Det var et kjempeløft å komme inn i disse lokalene. Det er en stor forbedring fra det vi hadde tidligere. Jeg føler at alt ligger godt til rette for at vi skal ha det bra på jobb, sier Lillian.

Et av de mest spesielle tilbudene her på huset er de mange sanserommene, som de har fått på plass.

Husk lyd!

Her får du en liten omvisning:

Vision care, Street fashion, Glasses, Smile, Stole, Eyewear, Shawl, Art

Arnhild Fiske, avdelingsleder ved Sommerotunet aktiviseringssenter, mener at det er flere gode grunner til å velge Surnadal kommune.

Fint sted å bo

En av de som har jobbet litt lengre i kommunen er avdelingsleder Arnhild Fiske ved Sommerrotunet. I over 30 år har hun jobbet her, og hun forteller at det er mange gode grunner til å velge Surnadal.

– Er du friluftsinteressert har du alt du trenger her. Sjø og fjell. Fisk og jakt. Det er også et helt særegent idrettstilbud for barn og unge. Her er det blant annet hockey, ski, stort alpinsenter, håndball, fotball og en kjempegod kulturskole, sier Arnhild.

– I tillegg har vi full barnehagedekning, nyoppussede skoler, kulturhus og et spennende næringsliv i vekst. Surnadal er et fint sted å bo og vokse opp, legger hun til.

Hun forteller at flere tar turen tilbake til Surnadal etter å ha vært noen år utenbys. I tillegg til naturen, så er det flere grunner til det, mener Fiske.

– Her har man alt man trenger i dagliglivet uten rushtrafikk – også er det rimeligere å bo her. Du kan nesten få deg hus, hytte og båt for samme prisen som en leilighet i Trondheim, sier hun.

Body of water, Natural landscape, Cloud, Sky, Snow, Plant, Branch, Slope, Freezing, Tree
Plant community, Natural landscape, Water, Sky, Cloud, Mountain, Leaf, Wood

Struktur og oversikt

Enhetslederen for bo- og aktiviseringstjenesten i Surnadal kommune får i tillegg til Sommerrotunet og de dyktige ansatte her, også ansvaret for en rekke boenheter i nærheten. Enhetslederen får også tre avdelingsledere i lederteamet med på laget.

Arnhild mener at enhetslederen burde ha følgende egenskaper:

– Man må jo ha en god struktur og oversikt over hva enheten holder på med. I tillegg er det viktig at vedkommende er god på IKT – det er et stort pluss, sier hun.

Hun forteller videre at gode lederegenskaper er et «must». Enhetslederen må være stødig i avgjørelsene og flink til å delegere, men samtidig så er vedkommende som får jobben ikke alene.

– Vi har mange dyktige folk med mange års kompetanse her på huset. Det er en erfaren gjeng. Vi håper at den nye enhetslederen ønsker å spille oss gode og stole på erfaringen vår også, sier hun.

Lillian, Camilla og Arnhild sier at den nye enhetslederen vil bli tatt godt imot i Bu og aktivitetstenesten.

– Hvis du ønsker å lede et fantastisk arbeidsmiljø, og ha en utrolig givende jobb, så er det bare å sende inn en søknad.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Azure, Font
Logo, Font, Text