Annonsørinnhold

Derfor bygger Kristoffer videre på fagbrevet sitt

PRODUSERT AV ADRESSEAVISEN BRAND STUDIO FOR TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

Kristoffer Vikan ønsket å øke kompetansen sin, være attraktiv for fremtidens arbeidsmarked og få høyere lønn. Derfor valgte han Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF).

Kristoffer Vikan (26) har mange jern i ilden. I tillegg til jobben som miljøarbeider ved Steinkjer videregående skole, har han også en annen jobb innenfor rus- og psykisk helsetjeneste. Han har flere politiske engasjement – og attpåtil er han student. Hvordan får han denne kabalen til å gå opp?

- Det er mye selvstudium. Og da blir det litt opp til deg selv hvor mye du legger i det. Men jeg studerer noe som er interessant for meg personlig og arbeidshverdagen min. Det gjør mye for motivasjonen, sier Vikan.

Høyere yrkesfaglig utdanning:

  • Ligger på nivå over videregående skole
  • Gir kompetanse som kan tas i bruk i arbeidslivet uten ytterligere opplæring
  • Utdanningene har fra et halvt år til to års varighet på heltid

Mange av utdanningene gjennomføres på heltid, mens andre utdanninger gjennomføres på deltid samlingsbasert med nettstøtte og kan gjennomføres i kombinasjon med fulltidsjobb.

Hva er høyere yrkesfaglig utdanning (fagskoleutdanning)?

Bedre kompetanse


Vi møter Vikan i full sving på Steinkjer videregående skole. Til tross for sin unge alder, har han jobbet som miljøarbeider her i seks år.

- Jeg ville være med og gjøre en forskjell for ungdommer som sliter i hverdagen. Det er ikke alle som stiller med samme forutsetninger. Jeg håper at min innsats kan være med å forme livene deres videre, sier Vikan.

rT7lu9fCL_2100.png

Husk lyd!

Etter arbeidsdagen er over, så er han ikke ferdig med det faglige. For et halvt år siden valgte han nemlig å bygge videre på fagbrevet sitt gjennom Trøndelag høyere yrkesfagskole.

- Det er en etter- og videreutdanning for folk med fagbrev og yrkesfaglig kompetanse. Her får vi utvidet kompetansen vår. Hovedmålet er å dekke behovet i arbeidsmarkedet som er nå - og for fremtiden, sier Vikan.

Han forteller at det er tre grunner til at han valgte å videreutdanne seg:

- Hovedgrunnen var at jeg ønsket å få bedre mulighet og kompetanse til å gjøre jobben min bedre. Den andre grunnen for å være attraktiv i fremtidens arbeidsmarked. Det er veldig fint å ha dette på CV-en. Den siste grunnen er at man er garantert økt lønn ved endt skolegang. Dette gir meg 20.000 kroner ekstra i året, forklarer Vikan.

Kristoffer Vikan jobber som miljøarbeider ved Steinkjer videregående skole.

Studerer på deltid

For Vikans travle hverdag passet det best med et deltidsstudium. Hans linje er veldig fleksibel og samlingsbasert, noe som er midt i blinken for dem som ikke har mulighet til å studere for fullt.

- Jeg tar studiene på deltid. Det er ett skoleår som er fordelt på to år. Slik kan jeg fortsette å være i jobb og unngå å ta opp studielån. Det er genialt at det er så fleksibelt, mener Vikan.

Han har vært i jobb siden han var 19 år og har ikke studert eller lest til eksamen siden den tid. Han medgir at det var en liten overgang å begynne på skolebenken igjen.

- Man må vri om hodet litt for å komme tilbake i studentmodus, men man kommer fort inn i det igjen. Vi er en fin gjeng på denne linja med folk i forskjellige livssituasjoner og alder, så vi komplementerer hverandre og samarbeider bra. Jeg har fått venner for livet gjennom THYF, det er jeg sikker på, sier Vikan.

- Når man er i en relevant jobb samtidig som man studerer, gir det deg også gode muligheter til å diskutere problemstillinger med kollegene dine. Det har vært mange interessante diskusjoner i lunsjen som har gitt meg mye å reflektere over, legger han til.

Husk lyd!

rT7lu9fCL_2100.png

- Søk nå!

Han har nå studert ved Trøndelag høyere yrkesfagskole i over et halvt år. Vikan sier at han stortrives som deltidsstudent.

- Jeg har lært så utrolig mye på dette halvåret. Det var det rette valget for meg, sier Vikan.

THYF samarbeider tett med arbeidsgiverne ved hver linje. Derfor føler Vikan seg trygg på at videreutdanningen kommer til å lønne seg i fremtiden.

- De har god oversikt over problemstillingene nå og de som kommer. I mitt yrke ser vi for eksempel at flere barn og unge sliter psykisk. Samme med eldre og ensomhet. Det er en økende problematikk, og mye av det kan lede til rusmisbruk. Linja jeg studerer er høyaktuell for barne- og ungdomsarbeidere som vil jobbe forebyggende. Samtidig er det også relevant for helsefagarbeidere som allerede jobber med rus, psykisk helse og eldre mennesker, sier Vikan.


Trøndelag høyere yrkesfagskole har mange spennende utdanningstilbud, blant annet innenfor bygg- og anlegg, el-kraft, teknikk og industriell produksjon, landbruk og klima- energi og miljø i bygg.

Hva er Trøndelag høyere yrkesfagskole (THYF)?

THYF:

  • Dagens 7 fylkeskommunale fagskoler slås sammen til en felles organisasjon fra 1. august 2020 under navnet Trøndelag høyere yrkesfagskole.
  • Dagens 7 fagskoler blir avdelinger i THYF og vil fremdeles være lokalisert på samme sted som i dag.


Fagskolene og deres utdanningstilbud:

  • Chr. Thams (Løkken): Teknikk og industriellproduksjon (TIP), prosess, elektrofag, bygg- og anlegg, helsefag og landbruksfag

  • Gauldal (Støren): Kart- og oppmåling
  • Trondheim: Dekksoffiser, maskinoffiser, elektrofag, kulde- og varmepumpeteknikk, matteknikk, verdiskaping i lokalmat
  • Stjørdal: Bygg- og anlegg, TIP, mekatronikk, klima- energi og miljø i bygg, reiseliv
  • Levanger: Helsefag
  • Steinkjer: El-kraft
  • Ytre Namdal: Dekksoffiser, maskinoffiser og havbruk

Og han er sikker i sin sak. Han vil oppfordre alle i samme situasjon som ham om å se hva THYF kan tilby dem.

- Uten tvil. Jeg vil anbefale alle som har fagbrev, og som ønsker å styrke sin kompetanse og CV, om å ta høyere yrkesfaglig utdanning. Det er utrolig mange linjer man kan ta, så du finner nok en som passer for deg og som sørger for at du er attraktiv på arbeidsmarkedet i mange, mange år fremover, sier Vikan avslutningsvis.

Kristoffer Vikan oppfordrer alle i samme situasjon om å vurdere THYF.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Brand Studio, en del av avisens annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.
Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Annonsørinnhold